Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2622
Mărime: 881.41KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice Facultatea de Comert

Cuprins

  1. Alegerea produsului sau serviciului 3
  2. Pozitionare produsului 4
  3. Descrierea concurentilor 4
  4. Analiza comparative a produsului ales cu alte 3 din aceeasi categorie .6
  5. Gasirea punctelor forte ale produsului pentru a facilita cumpararea ..11
  6. Bibliogragie 12

Extras din referat

1.Alegerea produsului sau serviciului

Produsul ales de echipa noastra este batonul “Snickers”, acesta reprezentand cel mai renumit baton de ciocolata din lume.

Snickers este un baton de ciocolată creat în anul 1930 de ”Mars Incorporated”. În compoziția sa intră nuga de alune acoperită cu arahide prăjite și caramel învelite în ciocolată cu lapte. Snickers aduce venituri anuale de 2 miliarde de dolari.

In anul 1930, Mars a introdus pe piata batonul “Snickers”, denumit dupa calul preferat al familiei. Pana in anul 1990, batonul a fost vandut pe pietele din Marea Britanie si Irlanda sub denumirea de “Marathon”, dupa care Mars a decis sa alinieze denumirea produsului din Marea Britanie cu cea folosita la nivel mondial. In mod traditional, un baton Snickers are in compozitia sa 16 alune, iar in fiecare zi, 99 de tone de alune intra in procesul de fabricatie a 15 milioane de batoane Snickers. Pe anumite piete exista diverse sortimente ale produselor Snickers, cum ar fi: Snickers Mini, Snickers Peanut Butter, Snickers Dark, Snickers Duo si Snickers 2 to Go.

Snickers a intrat pe piata romaneasca odata cu celelalte marci ale Mars Inc., in anul 1994, avand un impact puternic asupra preferintelor consumatorilor.

Batonul “Snickers” este produs de Mars Incorporated, companie cu sediul in Statele Unite ale Americii, care produce dulciuri, în special ciocolată, mancare pentru animale, dar si alte produse alimentare. Compania a avut venituri anuale de 30 miliarde $ in 2010, fiind cotata de Forbes ca a 5-a companie privata, ca marime, din S.U.A. Compania are sediul central in McLean, Virginia si este detinuta, in intregime, de familia Mars. Compania are peste 100 de unități de producție în întreaga lume, 230 de locații în peste 65 de țări și aproximativ 40.000 de asociați care lucrează în întreaga lume. Batoanele de ciocolată au o pondere de 42,2% în cadrul portofoliul global al Mars, în condițiile în care compania produce șapte dintre cel mai bine vândute 20 snacks-uri din lume. Portofoliul companiei numără pe segmentul batoane de ciocolată branduri precum Mars, Snickers, Twix, Bounty, Milky Way, pe segmentul petfood, marcile Whiskas, Pedigree, Chaapi și Kitekat, cât și sosurile Uncle Bens sau Dolmio, toate aceste marci fiind prezente si pe piata romaneasca. În România, compania a înregistrat, în anul 2010, o cifră de afaceri de 48 milioane Euro, în scadere față de 2008 si 2009.

In ultimii doi ani, Mars a intreprins campania publicitara “You’re not you when you’re hungry” , atat la nivel mondial, cat si la nivel local, pe piata romaneasca. Campania a promovat batonul Snickers in toate mediile si, anume: televiziune, printuri, online, spot-uri de cinema, afisaj stradal. In Romania, batoanele Snickers au fost promovate prin intermediul spoturilor TV “Betty White commercial” (http://www.youtube.com/watch?v=NEH1omnG77c) si, de asemenea, “ Snickers Party” (http://www.youtube.com/watch?v=Ys0cmMiW6bI).

Sloganul folosit de Masterfoods pentru Snickers este “Don't stop, grab a Snickers”, asocierea făcându-se cu munca, cu faptul că nu e nevoie să întrerupi activitatea pentru a consuma un energizant.

2.Pozitionarea produsului

Batonul de ciocolata Snickers face parte din clasa premium, alaturi de Milka M-Joy, Lion, Kit Kat, Twix, Bounty, Mars si Kinder Bueno, acest produs fiind unul dintre primele snacksuri aparute pe piata romaneasca, la mijlocul anilor ’90.

Batoanele de ciocolată sunt destinate consumatorilor de ciocolată şi celor care prin consumul lor consideră că dobândesc un plus de energie, din aceste motive profilul consumatorului se poate plia uşor pe orice vârstă şi ocupaţie. Consumatorii de batoane de ciocolată sunt în principal tinerii între 16 şi 24 ani, dar acestora li se alătura şi celelalte persoane consumatoare de ciocolată de orice vârstă (dar care reprezintă un număr mai mic din totalul consumatorilor de ciocolată). Batoanele de ciocolată se adresează atât persoanelor dinamice şi independente, cu stil de viaţă activ, care caută efectul energizant al diverselor combinaţii din batoanele de ciocolată, cât şi persoanelor care doresc pur şi simplu să savureze acest produs.

3.Descrierea concurentilor

Cei cinci mari jucatori de pe piata romaneasca a batoanelor de ciocolata sunt producatorii: Mars Romania, Nestle, Ferrero, Kraft si Kandia-Excelent. Liderul pietei este Mars Romania, cu vanzari, in anul 2010, de 48 milioane euro, urmat de Kraft, cu o cifra de afaceri de 40 milioane euro. Pe locul trei se situeaza Kandia-Excelent cu o cifra de afaceri de 39 milioane euro.

Cu sediul în Vevey, Elveţia, Nestlé a fost fondată în anul 1866 de către Henri Nestlé şi este astăzi lider mondial în nutriţie, sănătate şi vitalitate. Nestlé are în prezent 283000 de angajaţi precum şi fabrici şi operaţiuni în aproape fiecare ţară din lume. Nestlé și-a început activitatea în România în luna iulie a anului 1995, cu o reprezentanţă având doar 6 angajaţi şi principalul rol de a importa cereale pentru micul dejun, cafea, hrană pentru bebeluşi, supă instant şi condimente. În anul 2000 au achiziţionat marca JOE, care a devenit una dintre cele mai apreciate mărci din portofoliul lor. În prezent, în România, Nestlé are aproximativ 1000 de angajaţi în sediile din Bucureşti şi Timişoara. Sunt unul dintre cei mai importanţi jucători a industriei de Food & Beverage din România atât prin cota de piaţă cât şi prin succesul mărcilor-majoritatea fiind în fruntea categoriei lor. Angajamentul Nestlé este de a asigura cea mai bună nutriţie posibilă pe parcursul întregii zile, pe parcursul întregii vieţi şi în întreaga lume, având la bază sloganul: "Good Food, Good Life".

Preview document

Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 1
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 2
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 3
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 4
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 5
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 6
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 7
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 8
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 9
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 10
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 11
Tehnici promoționale - batonul de ciocolată Snickers - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Batonul de Ciocolata Snickers.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnici promoționale - Danone

Capitolul 1: Tehnici promoționale - abordări teoretice 1.1. Scurt istoric al activităţii promoţionale în România La fel ca şi în alte ţări, şi în...

Simulări de marketing - SC Durainc SRL

Prezentarea generală a firmei Înfiinţată in anul 1996, S.C. DURAINC S.R.L. este situată în Galaţi, Judeţul Galaţi. Obiect de activitate: -...

Tehnici promoționale - mașina de spălat

Pachete speciale Pachetul bonus este cel prin care se oferă o cantitate suplimentară gratuită la același preț. Beneficiezi de 1kg suplimentar în...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?