Tehnici promoționale - marca Betty Ice

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1560
Mărime: 6.13MB (arhivat)
Publicat de: Leonid Vereș
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
FEAA iasi Proiect Individual Tehnici promotionale.

Extras din referat

1. Brandul Betty Ice

Fondatorii companiei Betty Ice au visat la realizarea celui mai special desert.

In 1994 a luat fiinta un vis. Betty Ice.

Mereu ne dorim sa fim cei mai buni in ceea ce facem, oricare ar fi telul nostru. Iar de la vis la realizarea lui este un drum nu intotdeauna uşor.

A fost nevoie de luni si ani de căutari, de incercări, de reuşite si uneori de nereusite, pentru ca Betty Ice sa devină ceea ce este azi - - companie care are un cuvânt de spus pe piaţa românească de ingheţată.

Dezvoltarea companiei a condus in timp la mai multe achiziţii de utilaje de ultimă generaţie, pentru ca in 2006 toată munca si eforturile noastre sa fie răsplătite cu una din cele mai moderne fabrici de ingheţată din Europa.

Nu suntem modeşti, suntem exigenţi; Cu noi, cu munca noastră, cu produsele noastre.

Misiunea noastră este caracterizată de dorinţa de a creşte în continuare, de a păstra şi de a imbunătaţi calitatea produselor.

Toate incercările, munca, cercetarea ne-au făcut să intelegem că intervenţia noastră in creaţia naturii trebuie sa fie cât mai redusă, iar acest lucru ne-a determinat sa ne alegem incredientele cu mare atenţie.

La Betty Ice putem spune că fiecare sortiment reprezintă - adevărată operă de artă: delicată, fină, cremoasă, in combinaţii deosebite cu fructe, alune, toppinguri si alte bunătăţi, pe care vă lăsăm să le descoperiţi singuri.

Creăm din natura, cu ajutorul naturii.

Din pasiune ... pentru a naşte pasiuni.

2. Analiza pieţei

Estimată la aproximativ 70 de milioane de euro, si vânzări de aproape 25-30 milioane de kilograme anual, piaţa ingheţatei din România este impărţită intre aproximativ 20 de producători.

Piaţa de îngheţată este dominată de şase-şapte mari producători care deţin - pondere de 70-80% din industrie. Vorbim aici de Delta-Nestle, Betty Ice, Alpin, Top Gel Prod, Napolact, Elion şi Kub- Ice Cream (Amicii). Fiecare din ei vizează majorarea cotei de piaţă de la an la an, prin lansarea de noi produse în ambalaje atractive şi investiţii în noi capacităţi de producţie.

Sortimente din portofoliu:

Betty Ice are următoarele mărci: Betty Balleto, Betty Lido, Betty Squash, Betty Destiny, Betty Verity, Betty Quicly, Betty Armony, Betty Bel Canto, Betty Toledo.

Cea mai mare cotă de piaţă - are compania Nestle Ice Cream, cu 23% (în urma achiziţiei Delta Ice Cream din 2004), urmată de Napolact, Betty Ice, Alpin, Top Gel şi Kub- Ice (Amicii) care la randul lor, au fiecare aproximativ 10%.

Din datele Institutului National de Statistica, in primele luni ale anului 2009, Romania a importat 325 de tone de inghetata, in valoare totală de aproximativ 580.000 de euro, cu 137 de tone si 300.000 de eur- mai mult decat in perioada similara a anului precedent. Producătorii români nu exportă, singura companie avizată pentru acest lucru în ţările UE fiind Betty Ice, pregatind extinderea in doua tări membre UE.

In legătură cu individualizarea principalelor mărci, Compania Nestle, care este lider de piaţă, se diferentiază de restul producătorilor români prin faptul că a cumpărat Delta Ice Cream, care avea deja - clientelă fidelă, produse cu - calitate superioară faţă de restul de pe piaţă inghetatei.

Betty Ice poarta mesajul promoţional “Creata din pasiune, pentru a naste pasiuni.

Analiza cererii si distribuţia:

Ingheţata este consumată atât de persoanele tinere, cât şi de cele in vârstă, fiind totuşi considerat mai mult un produs sezonier si nu ca un desert. Există mai multe categorii de consumatori:

- cei care actionează la un impuls, precum temparatura ridicată a anotimpului si - folosesc ca un produs răcoritor sau prin atracţia la văzul produselor in lada frigorifică;

- cei care pot fii atraşi spre consumul de ingheţată prin intermediul promovării, ambalajului si calităţii;

- cei care sunt fideli unui anumit brand, produs si care il consumă si in afara sezonului cald.

In ultima perioadă s-a observat orientarea consumatorului român către produsele “take home”, respectiv ingheţata la caserola. Potrivit unor studii de piaţă ale producătorilor, românii preferă ingheţata de ciocolată, de vanilie, de fructe de pădure si tiramisu.

"Portretulul-robot" al consumatorului de ingheţată din mediul urban: persoana intre 18-24 de ani, familist, cu copii, cu venituri mai mici sau cu educaţie sub medie. Dintre consumatori, 41% obişnuiesc să mănânce ingheţată pe stradă sau la plimbare. Vafă cu pahar comestibil si cornetul neambalat, adică tipurile care se vând la dozator, sunt preferate in proporţie de 41% dintre cumpărători. Studiul arată că bărbaţii preferă ingheţata la cornet neambalat, iar cele mai atractive arome sunt de departe ciocolata (28,4%) si vanilia (26,3%).

Preview document

Tehnici promoționale - marca Betty Ice - Pagina 1
Tehnici promoționale - marca Betty Ice - Pagina 2
Tehnici promoționale - marca Betty Ice - Pagina 3
Tehnici promoționale - marca Betty Ice - Pagina 4
Tehnici promoționale - marca Betty Ice - Pagina 5
Tehnici promoționale - marca Betty Ice - Pagina 6
Tehnici promoționale - marca Betty Ice - Pagina 7
Tehnici promoționale - marca Betty Ice - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Marca Betty Ice.doc

Alții au mai descărcat și

Planul unei campanii de marketing online - Lenor

Planul unei campanii de marketing online 1 Capitolul 1. Descrierea firmei și a produsului 3 Capitolul 2. Obiective ale campaniei de marketing...

Marketing Direct

Marketingul direct poate fi definit ca un ansamblu de concepte, tehnici si instrumente de marketing, concretizate într-un demers orientat direct,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?