Zahăr Mărgăritar -tehnici promoționale

Referat
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1185
Mărime: 146.25KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din referat

ZAHAR MARGARITAR

Zaharul Margaritar, produs de AGRANA ROMÂNIA S.A., are în România o cota de piata de 48%, pe lista clientilor numarându-se aproape toate marile companii multinationale prezente în România pe segmentul productiei alimentare. Pentru anul 2007, Agrana România S.A., filiala a grupului austriac Agrana, a primit cota medie de productie de 329,600 tone, pentru zaharul brut, si 109,200 tone, pentru zaharul cristalizat, procesat din sfecla de zahar.

Unul dintre cele mai importante obiective din acest an vizeaza cresterea ponderii zaharului ambalat în totalul productiei. Deocamdata, zaharul vrac acopera o parte mai însemnata din productie, însa compania intentioneaza sa schimbe acest raport, mizând pe produse ambalate care asigura un câstig mai mare. Îsi propune sa ajunga la un raport 65%-35% pâna la sfârsitul acestui an.

Pentru atingerea obiectivului, firma si-a propus ca în perioada martie-aprilie sa desfasoare o campanie de crestere a vânzarilor cu 40% pentru prima jumatate a anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la zaharul ambalat, Margaritar Zahar Cristal, Margaritar Zahar Cubic si Margaritar Zahar Pudra.

Pe 8 aprilie este sarbatoarea Pastelui, iar de la jumatatea lunii martie începe deja agitatia cu aprovizionarea, în vederea asigurarii belsugului pe masa pascala. Dintre delicatesele care nu vor lipsi, din meniul oricarei familii românesti, sunt traditionalele oua vopsite, cozonacii si pasca.

Coacerea cozonacilor si pastii este prevazuta de o aprovizionare riguroasa pentru achizitia tuturor ingredientelor, iar indispensabil este zaharul.

Pentru realizarea acestor delicatese, românii vor fi nevoiti sa achizitioneze mai mult zahar decât de obicei. Zaharul, facând parte din categoria FMCG-urilor, unde loialitatea fata de brand nu este atât de mare, trebuie sa ii determinam pe consumatori sa cumpere Zahar Margaritar. Pentru a realiza acest lucru putem folosi mai multe strategii:

1. reducerea temporara de pret de 10%, în România orice reducerea de pret, la FMCG-uri, este un criteriu care îl face sa urce pe scara optiunilor;

2. pachet cuplu, în care sunt cuprinse 2 pachete de 1 KG de Margaritar Zahar Cristal si un pachetel de 0,25 KG de Margaritar Zahar Pudra, cadou;

3. pachet special pentru Paste, cu 3 pachete de 1 KG de Margaritar Zahar Cristal si cadou, o cutie speciala, Margaritar, pentru zahar; aceeasi oferta se poate aplica si pentru Margaritar Zahar Pudra;

4. pachet bonus, la acelasi pret primesti cu 25% mai mult zahar, oferta valabila pentru toata gama Zahar Margaritar: Margaritar Zahar Cristal, Margaritar Zahar Pudra si Margaritar Zahar Cubic.

Dupa efectuarea unui studiu de piata, populatia a fost atrasa, în cea mai mare proportie de pachetul bonus, întotdeauna o oferta cantitativa tentanta a sporit achizitionarea si consumul. Având ca obiectiv cresterea vânzarilor la zaharul ambalat, vom oferi la acelasi pret cu 25% mai mult zahar, oferta valabila la toata gama Zahar Margaritar: Margaritar Zahar Cristal, Margaritar Zahar Cubic si Margaritar Zahar Pudra, recomandat la prepararea cremelor pentru prajituri, cozonaci si pasca.

Planul de implementare al strategiei:

1. stabilirea noului design al ambalajului promotional, în perioada 26 ianuarie - 2 februarie - produs propriu al departamentului de marketing, sub îndrumarea directorului de marketing.

2. sedinte, în perioada 3 – 4 februarie, cu departamentul marketing, directorul departamentului vânzari, managerul vânzari-retail si directorul general, pentru a stabili detaliile campaniei: numarul de pachete promotionale care se vor produce, zonele unde se vor distribui si în ce proportii.

Se hotaraste producerea a 3,500,000 pachete promotionale, dintre care:

- 2,900,000 pachete promotionale Margaritar Zahar Cristal;

Preview document

Zahăr Mărgăritar -tehnici promoționale - Pagina 1
Zahăr Mărgăritar -tehnici promoționale - Pagina 2
Zahăr Mărgăritar -tehnici promoționale - Pagina 3
Zahăr Mărgăritar -tehnici promoționale - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Zahar Margaritar -Tehnici Promotionale.doc

Alții au mai descărcat și

Elaborarea Strategiei de Produs la SC Agrana România SA

INTRODUCERE Marketingul ca activitate practică a unităţilor economice a apărut în prima jumătate a secolului XX, atunci când piaţa internaţională...

Analiza de marketing a produsului zahăr

I. Informații generale Zahărul este un aliment obținut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, cu un conținut mare de zaharoză care îi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?