Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 3731
Mărime: 14.74KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Organizarea protecţiei muncii

Extras din referat

Organizarea protecţiei muncii

Sistema de conducere a protecţiei muncii.

Condiţiile de lucru sănătoase şi sigure se pot forma numai la un nivel mare de organizare a lucrului pe baza,a metodelor contemporane de conducere cu protecţia muncii şi modernizarea lor continuă.

Sub conducere a protecţiei muncii se subînţelege, realizarea sarcinilor de organizare, tehnice, sanitaro-igienice şi de profilacsie, îndreptate spre asigurarea securităţii, întreţinerea capacităţii de lucru a omului în procesul de lucru.

Conducerea la protecţia muncii este o parte componentă a conducerii în nsamblu a întreprinderii. Scopul sistemului de conducere a protecţiei muncii contra în formarea condiţiilor sigure şi sănătoase de lucru, ridicînd nivelul protecţiei muncii pe fiecare loc de lucru şi a întreprinderii în general scăzînd riscul traumărilor la întreprindere.

Ca şi altă sistemă de conducere, protecţia munci are organul de conducere şi obiectul de conducere care asigură conducerea.

În obiectul conducerii se află funcţiile şi structurile întreprinderilor de construcţie.

Organul de conducere, ca inginer în întreprindere îl are conducătorul întreprinderii care are sub conducerea sa subalternii pe protecţia muncii. Aceast serviciu îndeplineşte lucrul organizator-metodic şi controlează realizarea lui.

În procesul de conducere pe protecţia muncii organul de conducere primeşte informaţie despre starea obiectului şi în baza acestei informaţii înfăptuieşte deciziile conducerii.

Organul conducerii influenţează obiectul controlat. Funcţiile sistemei ca un tot întreg în întreprindere sunt diverse şi anume: organizarea şi coordonarea lucrului în domeniul protecţiei muncii formarea organelor de conducere; planificarea lucrului de protecţie a muncii; controlul stării protecţiei muncii şi lucrului sistemei de conducere; analiza şi nota calităţii protecţiei muncii; simularea lucrului protecţiei muncii. Pentru asigurarea siguranţei muncii în primul rînd este necesar de asigurat buna funcţionare a utilajului şi a proceselor tehnologice.

În acest scop staţiile mobile, instrumentele, instalaţiile şi procesele tehnologice trebuie de adus în ordine corespunzătoare standardelor, normelor şi regulilor de protecţie a muncii şi altor documente normate, completarea locului de lucru cu utilaj, instrument în conformitate cu tabela tehnologică a utilajului şi a instrumentului specializat.

Pentru lucrători trebuie de format un regim optimal de lucru şi odihnă.

Ridicarea cunoştinţelor în domeniul protecţiei muncii este realizat prin studierea de lucrători formelor sigure de primire a lucrului, instructajului etc..

Fiecare conducător (şeful, inginer-superior, mecanic superior, electrician) pe sectorul său trebuie sa asigure condiţiile normale de lucru.

Cerinţele tehnicii de securitate la întreprinderile de reparaţie a MC

Lucrul legat de RT şi RC a MR se efectuează în locuri specializate în conformitate cu cerinţele hărţilor tehnologice. Fiecare loc de lucru se instalează cu utilaj, materiale de laborator şi instrumente conform tabelelor tehnologice de completare.

La RT şi RC a MC se admit numai persoanele care au trecut calificare pe tipurile de lucrări date şi au primit instructajul respectiv metodele sigure şi fără pericol care pot fi folosite.

Hainele de lucru trebuie să fie dure, curate şi să acopere complet capul.În timpul lucrului hainele trebuie să fie îmbungheiate. Părul trebuie pus sub o pălărie. Bancul, pe care lăcătuşul efectuează lucrul, trebuie să aibă o poziţie stabilă şi să fie curat. Bancul trebue curăţit de rumeguş, bucăţi de metal, prin înlăturarea cu peria, mătura. Scurgerile pe podea a uleiului sau a combustibilului trebuie înlăturat imediat, şi locul dat de presurat cu nisip şi rumeguş.

La deplasarea pe teritoriu construcţiilor sau a secţiilor, efectuarea lucrului de RT şi RC lăcătuşul trebuie să înscrie indicatoarele de securitate care înştiinţează despre posibilul accident.

Maşinile în locurile destinate pentruRT şi RC se amplasează în aşa fel încît să fie posibil de ajuns la toate mecanismele şi organele componente. Utilajul se pune pe podea sau podoane speciale.

PentruRT şi RC a MR la locul destinat lor se alege un teritoriu cu podea dreaptă şi uscată, să nu fie amplasate alte obiecte. Amplasată departe de depozitele de materiale lubrifiante, liniilor de curent electric şi grămezii de fîn etc.

O operaţie însemnată înRT şi RC a MR se află operaţie de spălare-curaţare. Ea se înfăptuieşte într-o spălătorie. În timpul spălării trebuie de preîntâmpinat întrarea în organism a diferitor detergenţi. În acest scop lăcătuşul trebuie să aibă haine speciale.

Nu se permite de deservit maşina în timpului funcţionării motorului.

Nu se admite aflarea muncitorului sub maşină în timpul funcţionării motorului sau cînd maşina este ridicată de vinciu.

La lucrările de demontare, reglare, montare a maşinilor rutiere se admite de lucrat se admite de lucrat numai cu instrumente bune.

La exploatarea bateriilor de acumulatoare, trebuie de acordat o atenţie serioasă sistemului de ventilare în capacele acumulatoarelor, deoarece în cazul se înfundărilor se ridică presiunea în interiorul bateriilor.

Protecţia muncii

Noţiuni generale

Instruirea în domeniul protecţiei muncii este obligatorie şi poartă un caracter permanent, se desfăşoară în timpul procesului de lucru, la locul de lucru şi la toate nivelurile de instruire.

Instruirea se realizează prin intermediul cursurilor de lecţii teoretice şi practice, prin diferite forme de instructaj şi a unei vaste activităţi privind difuzarea în masă a documentaţiei existente de protecţie a muncii.

Preview document

Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant - Pagina 1
Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant - Pagina 2
Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant - Pagina 3
Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant - Pagina 4
Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant - Pagina 5
Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant - Pagina 6
Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant - Pagina 7
Securitatea Muncii și Protecția Mediului Ambiant - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Securitatea Muncii si Protectia Mediului Ambiant.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică - service auto

- aparate de sudura; - bancuri de redresare: Chief, Coiro; - aparate de geometrie, aparate de montat/demontat pneuri, aparate de echilibrat...

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Caiet de laborator organe de mașini

PROBLEMELE GENERALE ALE ORGANELOR DE MAŞINI 1.1.NOTIUNI GENERALE Numim maşini sistemele tehnice alcătuite din corpuri solide având mişcări...

Te-ar putea interesa și

Proces tehnologic de prelucrare mecanică a piesei tip tambur cu fricțiune 70C-2406016

Introducere Progresul tehnico-ştinţific în construcţia de maşini în mare măsură determină dezvoltarea şi modernizarea întregii ramuri în toată...

Dispozitiv pentru controlul iluminatului stradal cu LED-uri și panouri fotovoltaice

INTRODUCERE Iluminatul exterior în comunitățile urbane este utilizat atât pentru orientarea și deplasarea în siguranță pe timp de noapte a...

Viticultura și Vinificația la Etapa Actuală

I. Compartimentul general 1.1 Partea introductivă Date istorice În Moldova vinul se produce din cele mai străvechi timpuri. Forma viţei de vie a...

Planul De Afaceri

1.Afacerea 1.1 Definirea afacerii Planul de afaceri întocmit serveste pentru estimarea posibilitatii de desfacere a unei afaceri pe suprafetele...

Perfecționarea holdingului Elita-5

1. COMPARTIMENTUL ANALITIC În acest compartiment al proiectului de licenţă se prezintă rezultatele analizei activităţii societăţii comerciale...

Transport de Pasageri

INTRODUCERE Civilizaţia modernă, caracterizată printr-un schimb masiv de valori materiale şi spirituale, reclamă o permanentă deplasare a...

Tehnologia protecției atmosferei

Capitolul 1. Tema de proiectare Sa se intocmeasca proiectul de inginerie tehnologica pentru o instalatie de separare continua a HCl din efluentul...

Biosinteza culturilor microbiene utilizate la fabricarea iaurturilor

SPECIFICARE INTRODUCERE Cea mai importantă problemă în condiţiile moderne, este creşterea de mai departe a industriei de producere, cu...

Ai nevoie de altceva?