Analiza factorilor care au influențat profitul firmei SC Grup Romet SA între anii 1994-2008

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1330
Mărime: 20.83KB (arhivat)
Publicat de: Eliana Pantea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

La 1 septembrie 1928, Iulius Horer infiinta la Buzau, pe soseua Brailei numarul 15, “Fabrica Metalurgica si Turnatoria” actuala S.C. Aromet S.A. cea mai veche firma industraiala din municipiul Buzau.

Pe structura Aromet-ului s-a creat holdingul Grup Romet, format din 8 firme, care este unul dintre marii producatori romani in industria apei (echipamente pentru tratarea apelor in vederea potabilizarii, echipamente pentru tratarea apelor uzate, hidranti, pompe, vane, compresoare, cuplinguri, conducte, contuare de apa, instalatii complete de irigat prin picurare, prin aspersiune, cu tambur si furtun, cu rampe si pivoti, a instalatiilor de incalzire cu panouri solare si cu tuburi radiante, in productia de echipamente pentru stingerea incendiilor, confectii metalice, diverse piese turnate.

Cu fabrici intinse pe mai mult de 150000 mp si cu peste 800 de angajati, Grup Romet este unul dintre liderii nationali in industria in care actioneaza.

Promoter al implementarii sistemului de management integrat calitate-mediu-sanatate si securitate ocupationala, conform standardelor ISO 9001: 2000, ISO 14001:2004 si a specificatiei OHSAS 18001: 1999, CERTIFICAT DE BUREAU VERITAS – CERTIFICATION, GRUP ROMET a fost permanent un exemplu pentru comunitatea de afaceri in care actioneaza.

Incepand din anul 2006, firma Grup Romet aplica cu success sistemul de management “KAIZEN”, care a reusit san e conduca la imbunatatirea permanenta a calitatii la reducerea continua a costurilor si la respectarea termenelor de livrare.

Prin toate eforturile pe care le depune, firma doreste sa fie un partener de incredere pentru clientii si furnizorii sai conform politicii asimilate de firma.

Profitul grupului buzoian a fost, in 2007, de cinci milioane de euro, cu peste 20% mai mare decat cel realizat cu un an inainte.

Afacerile Grup Romet sunt divizate pe doua sectoare - industrie si agricultura. Ramura industriala a holdingului, formata din trei societati si compania Grup Romet, care asigura pentru celelalte firme partea de marketing, comert sau aprovizionare, a realizat o cifra de afaceri de 151 milioane de euro anul trecut. Cifra de afaceri a sectorului agricol al operatorului buzoian a fost, in 2007, de peste 70 milioane de euro. In 2006, afacerile in- dustriale ale grupului s-au cifrat la 101 milioane de euro, in timp ce, pe partea de agricultura, Grup Romet a raportat o cifra de afaceri de peste 44 milioane de euro. “Pentru 2008, estimam o crestere semnificativa a cifrei de afaceri, de 25-30%. Suntem prima companie din Romania care a aplicat sistemul de management Kaisen, implementat de concernul Toyota, iar rezultatele sunt corespunzatoare. Suntem implicati in programele de dezvoltare ale Uniunii Europene pe domeniile noastre de activitate si dispunem de parteneriate puternice cu importanti operatori din strainatate”, a declarat pentru Business Standard presedintele si, totodata, actionarul majoritar al Grup Romet, Constantin Toma.

Holdingul din Buzau este unul dintre cei mai mari furnizori din Romania de solutii complete pentru sisteme de tratare si alimentare cu apa, de sisteme de irigatii, tractoare si masini agricole, confectii metalice, produse turnate si forjate si recipiente sub presiune utilizate pentru fabricarea stingatoarelor de incendiu si imbutelierea butanului si propanului.

Actionarul majoritar al holdingului buzoian este omul de afaceri Constantin Toma, cu o participatie de 90%. Holdingul buzoian este format din mai multe companii cu traditie pe profilul fiecareia, cea mai veche fiind infiintata in anul 1928.

In acest proiect se vor analiza atat factorii care influenteaza in mod direct profitul firmei Grup romet, cat si factoriii care nu influnteza in mod direct profitul, pe baza datelor preluate direct de la firma.acesti factori sunt diversi. Printer cei mai importanti se numar: cifra de afaceri, veniturile totale, stocuri, capitaluri, creante, cheltuieli cu publicitatea etc.

Se realizeaza, pentru inceput, modelul regresiei simple pentru a analiza influent ape care o are variabila explicative asupra variabilei de explicat. Se studiaza influent ape care o are cifra de afaceri asupra neta(CA) asupara profitului brut(PB)

Modelul economic este:

PBt = a +a CA + ε

unde:

PB = profitul brut al firmei Grup Romet in anul t

CA = cifra de afaceri a firmei Grup Romet in anul t

, = parametrii modelului

ε = eroarea de specificare

Preview document

Analiza factorilor care au influențat profitul firmei SC Grup Romet SA între anii 1994-2008 - Pagina 1
Analiza factorilor care au influențat profitul firmei SC Grup Romet SA între anii 1994-2008 - Pagina 2
Analiza factorilor care au influențat profitul firmei SC Grup Romet SA între anii 1994-2008 - Pagina 3
Analiza factorilor care au influențat profitul firmei SC Grup Romet SA între anii 1994-2008 - Pagina 4
Analiza factorilor care au influențat profitul firmei SC Grup Romet SA între anii 1994-2008 - Pagina 5
Analiza factorilor care au influențat profitul firmei SC Grup Romet SA între anii 1994-2008 - Pagina 6
Analiza factorilor care au influențat profitul firmei SC Grup Romet SA între anii 1994-2008 - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Factorilor care au Influentat Profitul Firmei SC Grup Romet SA intre Anii 1994-2008.doc

Ai nevoie de altceva?