Proiect merceologie nealimentară - mobilă

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 2086
Mărime: 2.28MB (arhivat)
Publicat de: Gabriel Adam
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oprea Ionut
Universitatea Transilvania Brasov Facultatea de Stiinte Economice Specializarea Marketing

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Cap I. Prezentarea firmei 5
  3. Cap II. Mobila – Teorie 7
  4. 1. Materiale din lemn masiv 7
  5. 2. Materiale pe baza de lemn 9
  6. 3. Defecte de finisare 10
  7. 4. Colorarea suportului lemnos 12
  8. 5. Mici secrete cu mari rezultate in finisarea
  9. mobilei 14
  10. Cap III Mobila – Practic 17
  11. 1.Particularitati ale activitatii de productie 17
  12. 2. Sortimente 17
  13. 3. Caracteristici de calitate 20
  14. 4. Metode de verificare a calitatii 21
  15. Cap IV Concluzii si propuneri 24
  16. Anexe 26

Extras din referat

Dupa ce te-ai convins ca barza iti va face o vizita, ai nevoie de mobila pentru bebelus si de o camera special amenajata pentru ca mica minune sa fie primita in noua lui casa asa cum se cuvine.

Se stie ca bebelusii strica unele piese, de aceea parintii trebuie sa caute o mobila de calitate.

Si trebuie sa mai tina cont si de faptul ca bebelusul creste! Nu pot achizitiona o anumita piesa doar pentru o perioada. Ea va fi folosita mult timp inainte.

Mobila pentru bebelusi

Siguranta este pe primul loc cand vorbim de mobila pentru bebelusi. Chiar daca folosesti mobila de la alt bebelus sau daca achizitionezi singura una exista multe standarde ale sigurantei pe care trebuie sa le verifici. Exista o mare varietate de mobila pentru copii. Poti gasi premergatoare, scaune mai inalte sau mai joase, leagane sau orice altceva care ar putea atrage copilul. Orice ai cumpara, asigura-te ca este mai mare la mijloc decat in partea superioara. Articolele trebuie sa fie mai mari jos pentru a avea o stabilitate mai buna prin care se evita o cadere. Vei observa ca bebelusul se va intinde dintr-odata dupa o jucarie sau va incerca sa traga ceva spre el. Asa ca este vitala constructia care il tine mai mult drept decat aplecat.

Leaganul de copil – in piesa aceasta de mobilier iti poti pune bebelusul astfel incat sa il poti observa in timp ce faci si alte treburi ale casei. Insa inainte de a cumpara unul verifica dotarile si caracteristicile. Leaganul trebuie sa aiba o baza solida pentru ca sa nu existe pericolul rasturnarii. De asemenea, trebuie sa aiba si o curea sau centura de protectie. Leaganul cu baterie este preferat deoarece te scuteste de munca. In plus, el poate fi dotat si cu un dispozitiv care are disponibile diferite melodii.

Bebelusul il poate folosi pana la 4 luni sau pana cand se poate roti singur dintr-o parte in alta. De obicei leaganul este livrat cu un dispozitiv antisoc, asternuturi si cuvertura. Pe acesta il poti folosi mai usor fata de cel creat special pentru copiii mai mici.

Scaunul inalt – este folosit pentru a hrani copiii care au in jur de 6 luni. Permite copilului sa stea langa membrii familiei la masa. Alege un model care este certificat de Asociatia Producatorilor de Articole pentru Bebelusi. Scaunele pot fi prevazute cu roti sau dispozitive prin

care reglezi inclinarea sau greutatea. In afara de faptul ca ar trebui sa fie usor de curatat, cel mai important lucru al unui scaun inalt este posibilitatea de a-l manui cu usurinta. Cauta un scaun prevazut cu o centura pentru siguranta!

Premergatoarele sunt indicate pentru copii pentru ca le permit sa se miste chiar daca nu pot sta inca singuri pe picioruse. Insa supravegheaza-l! Se poate rasturna. Scoate carpetele sau covoarele – rotile se pot bloca in ele. Cauta un premergator cu roti de calitate pentru stabilitate. Ai grija la degete cand il pliezi.

Patutul – este vital intre piesele pe care le vei cumpara. Alege unul care este facut din materiale de calitate. De obicei, patutul este facut din fier sau lemn. Multe nu sunt sigure – au barele prea apropiate sau prea departate (bebelusul isi poate prinde piciorusele intre ele). Stabileste cateva lucruri inainte de a cumpara patutul. Asigura-te ca siguranta este oferita de orice model. Uite-te daca materialul este neted sau daca se ia vopseaua sau orice alt abtibild. Asigura-te ca salteaua se potriveste exact patutului pentru ca bebelusul sa nu ramana prins intre ele.

Mesele de schimb – cauta-le impreuna cu accesoriile. Vei avea nevoie de compartimente speciale pentru servetele umede, scutece, hainute.

Observator pentru bebelus – sau cu alte cuvinte un obiect care monitorizeaza audio sau vizual copilul. Asigura parintele ca totul este in regula cand copilul este singur in camera.

Mobila pentru copii

Daca te-ai hotarat sa mobilezi camera bebelusului trebuie sa te gandesti mai intai la produsele de care ai avea nevoie. Lucrurile pot fi folosite si pentru urmatorii copii.

- Asigura-te ca mobila indeplineste criteriul de siguranta;

- Foloseste un leagan adecvat grupei de varsta;

- Uite-te daca produsul este aprobat de pediatri;

- Nu pune mobila sau leaganul langa geam, cabluri electrice sau surse de caldura. De asemenea, nu atarna niciodata ceva mai lung de 4 cm deasupra leaganului.

- Supravegheaza copilul cand este in leagan;

- Pune copilul in patutul in care ai asezat corect salteaua;

- Alege o pilota in locul unei paturi;

- Plaseaza un detector de fum in preajma camerei copilului;

- Asigura-te ca geamurile sunt bine inchise pentru a evita o nenorocire: copilul se poate apleca intr-o clipa de neatentie

- Nu pune niciodata un leagan sau patut langa un geam;

- Pune forme vesele in priza pentru a proteja copilul;

- Patutul nu trebuie sa aiba parti mici care ar putea fi inghitite;

- Asigura-te ca mobila copilului nu are parti ascutite;

- Asigura-te ca nu exista riscul ca leaganul sa se rastoarne;

- Pentru a reduce riscul sindromului imediat al mortii copilului, pune bebelusul pe spate in patut si acopera-l cu o pilota putin mai aspra. Nu folosi materialele prea moi!

Conținut arhivă zip

  • Proiect Merceologie Nealimentara - Mobila.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?