E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2323
Mărime: 291.72KB (arhivat)
Publicat de: Marcel Ioniță
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. E-LEARNING – CONCEPT ŞI IMPLICAŢII 3
  2. E-LEARNING – IMPLICAŢII ÎN MANAGEMENTUL DOCUMENTELOR 8
  3. STUDIU DE CAZ: SISTEMUL EDUCAŢIONAL INFORMATIZAT (SEI) 9
  4. CONCLUZII 11
  5. BIBLIOGRAFIE 12

Extras din referat

E-learning – concept şi implicaţii

Procesul de învăţare defineşte oamenii la orice vârstă. Existenţa umană în sine este condiţionată de învăţare; pentru a supravieţui suntem nevoiţi să învăţăm: să cunoaştem mediul, să ne cunoaştem apropiaţii şi, forma cea mai profundă, să ne autodepăşim.

Pornind de la prima modalitate de a învăţa – de la părinţi – până la forma cea mai avansată – învăţarea prin cercetare, prin descoperire, procesul de învăţare presupune, ca regulă, doi actori: „învăţăcelul” şi profesorul. Evoluţia procesului de învăţământ este cunoscută; tendinţa este spre o eficientizare continuă a acestuia, spre o facilitare a procesului întrucât resursa timp este insuficientă atunci când volumul de informaţie este din ce în ce mai mare.

Cea mai nouă tendinţă în învăţământ, cunoscută şi apreciată ca cea mai eficientă şi de dorit de până acum, este învăţământul electronic.

Cunoscut ca „e-learning” sau, mai nou, ca „e-education”, conceptul de învăţământ electronic (sau virtual) este reprezentat de interacţiunea dintre procesul de predare – învăţare si tehnologiile informaţionale.

E-learning este în acest moment mai mult decât un concept, este parte din învăţământul actual, tinzând să devină tot mai căutat prin economia de timp pe care o implică.

E-learning semnifică, într-o definiţie neconsacrată, şansa omului de a se informa facil, rapid, în orice domeniu, nefiind condiţionat de un suport fizic (cărţile din hârtie) sau de un intermediar (profesorul). Acest concept permite flexibilizarea procesului de învăţământ până la a oferi cea mai largă gamă de cărţi electronice, sfaturi, imagine şi text.

Învăţarea electronică nu semnifică doar portaluri educaţionale, ea presupune învăţarea pe tot parcursul vieţii - cunoscutul „life long learning” (fig. 1).

Desigur, cea mai consacrată formă a învăţămâtului electronic este cea instituţionalizată, în special sub denumirea de învăţământ la distanţă, dar şi instruire asistată pe calculator, instruire prin multimedia.

E-learning câştigă teren în fiecare zi prin punerea în aplicare a noilor tehnologii în formare. Posibilitatea de a ne conecta prin intermediul unui site web pentru a dobândi cunoştinţe noi pe linia de îndrumare de la oameni care sunt, uneori, la sute de kilometri distanţă şi a învăţa aproape complet aspectul acestor conţinutului în timp real, permite dobândirea de noi cunoştinţe fără stresul de zi cu zi.

Figura nr. 1 E-learning

Sursa: http://archipielago66.wordpress.com

Între avantajele e-learning-ului instituţionalizat amintim :

- spaţiul individual sau colectiv oferit de instituţia organizatoare (pentru cursuri, resurse, exercitii, proiectele efectuate);

Preview document

E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 1
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 2
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 3
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 4
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 5
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 6
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 7
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 8
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 9
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 10
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 11
E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • E-Learning - Avantaje Versus Dezavantaje.doc

Alții au mai descărcat și

Sistemul E-Learning - Avantaje și Dezavantaje

1. Introducere. Noţiunea de eLearning În demersul meu de a ma documenta pentru această temă de referat, ca aproape orice student, am inițiat mai...

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?