Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2033
Mărime: 15.53KB (arhivat)
Publicat de: Sandu Petrescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marian Stoica
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE din BUCUREŞTI FACULTATEA DE CIBERNETICĂ, STATISTICĂ ŞI INFORMATICĂ ECONOMICĂ

Cuprins

  1. 1. Descrierea activităţii 3
  2. 2. Ce implică activitatea 4
  3. 3. Actori implicaţi în activitate 6
  4. 4. Resursele necesare iniţierii activităţii virtual 6
  5. 5. Analiza SWOT 7

Extras din referat

1. Descrierea activităţii

Ideea de afacere propusă este aceea de turism virtual. Turismul virtual presupune navigaţie 3D a unor oraşe, locaţii, obiective turistice, fără a călători efectiv spre locaţia respectivă. Astfel, pentru un asemenea tur virtual, se folosesc modele 3D şi adiţional imagini 2D panoramice, efecte sonore, muzică, astfel încât experienţa să fie verosimilă şi să aducă cât mai mult cu turul real.

Pornind de la premiza actuală de dezvoltare tehnologică şi o piaţă care este în continuă creştere şi se bazează preponderent pe tehnologie, opţiunea virtuală de călătorie care derivă din turismul tradiţional este de drept următorul stagiu a turismului. Serviciul oferit este relativ nou pe piaţa românească, în acest moment existând un număr redus de societăţi ce activează în domeniul turismului virtual. Totuşi, un concurent important pe piaţa turismului rămâne turismul tradiţional.

Insă ceea ce deosebeşte şi promovează serviciul oferit în dezavantajul turismului clasic sunt avantajele ce se desprind. Într-o eră în care timpul alocat relaxării şi călătoriilor este redus, turismul virtual oferă posibilitatea de a vedea lumea, de a călători, de a ajunge în locuri de pe glob fără consum de energie şi cu un consum de timp vizibil mai redus. De asemenea, nu mai există costuri de transport, cazare, alimentaţie, un avantaj în plus pentru consumatorul serviciului. Totodată, acestea au fost şi ipotezele de la care s-a pornit în dezvoltarea proiectului.

Serviciul se adresează persoanelor din întreaga ţara, dar şi din afara acesteia, de toate vârstele şi indiferent de sex, etnie, religie etc. Segmentele ţintă sunt date de tinerii părinţi, care nu se pot deplasa datorită unui copil mic, personelor cu un serviciu care consumă mult timp sau celor care datorită unui handicap nu pot să călătorească.

2. Ce implică activitatea

Potrivit piramidei lui Maslow, acest serviciu se încadrează în categoria nevoilor de ordin superior. Deşi, nu este o nevoie de bază, se urmăreşte satisfacerea nevoilor superioare ce au o importanţă la fel de mare, odată îndeplinite nevoile de bază ale omului. Altfel spus, serviciul este util consumatorului datorită calităţilor lui cu caracter estetic şi de relaxare. Oferă posibilitatea de cunoaştere, relaxare şi petrecere a timpului într-o manieră plăcută, la un preţ acceptabil.

Primul pas al implementării activităţii este construcţia unui portal web ce permite conectarea unui număr considerabil de turişti în mod simultan. După un an se vizează îmbunătăţirea acestui portal în privinţa optimizării pentru motoarele de căutare, în vederea adăugării de noi locaţii spre vizitare.

Piaţa produsului nu poate fi determinată exact, deoarece nu există un serviciu similar întru totul pe piaţa din România la momentul actual. De asemenea comparaţia cu piaţa turistică determinată de agenţiile de turism din România nu ar fi o analiză completă deoarece afacerea propusă urmăreşte o gamă mult mai largă de utilizatori, iar apelarea la turismul virtual nu exclude apelarea la turismul tradiţioanal.

Singurul element comparativ rămâne totuşi tursimul tradiţional, care este de asemenea şi un concurent indirect, dar în viitor poate fi chiar un aliat. Se propune dezvolatarea afacerii astfel încât să se facă parteneriate cu agenţii de turism, acestea putând să-şi expună mai bine ofertele pe un site ce permite vizitarea virtuală a diferiteleor obiective turistice. De asemenea se pot face parteneriate şi cu hoteluri, pensiuni, restaurante etc. din locaţiile ce pot fi vizitate virtual, astfel pe lână turul locaţiilor turistice implementându-se şi vizitarea acestora enumerate mai sus.

Ceea ce este inovator faţă de turismul tradiţional este timpul redus şi nu în ultimul rând accesibilitatea de către un număr mult mai mare de consumatori datoria preţului mult mai scăzut.

Costul de substituţie este legat de efectul psihologic pe care îl are un sejur real comparativ cu efectul realizat de turismul virtual. Este adevărat că pentru unele persoane, turul virtual nu prezinata aceeaşi satisfacţie pe care ar avea în cazul deplasării propriu-zise către destinaţia dorită, dar în acest fel turistul poate decide dacă o locaţie merită să fie vizitată şi fizic sau nu.

Preview document

Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale - Pagina 1
Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale - Pagina 2
Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale - Pagina 3
Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale - Pagina 4
Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale - Pagina 5
Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale - Pagina 6
Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale - Pagina 7
Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Inițierea unei Activități Virtuale - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Elaborarea unui Plan de Afaceri pentru Initierea unei Activitati Virtuale.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?