Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 3 fișiere: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 798
Mărime: 327.87KB (arhivat)
Publicat de: Patricia-Doina Lupu
Puncte necesare: 6
Universitatea Babes Bolyai Extensiunea Sfântu Gheorghe Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor

Cuprins

  1. 1. Justificarea lucrării 1
  2. 2. Structura proiectului 1
  3. 3. Bibliografia 8

Extras din referat

Visual FoxPro are o istorie lungă şi glorioasă, fiind cunoscut drept cea mai flexibilă şi mai puternică aplicaţie de pe piaţă în domeniul bazelor de date.

FoxPro este unul dintre mediile cele mai cunoscute de dezvoltare a aplicaţiilor de baze de date în România. În ultimele versiuni au fost incluse o serie de elemente vizuale si de programare orientate obiect care au readus in stricta actualitate aceasta aplicatie.

Bazele de date reprezintă structuri complexe folosite la gestionarea datelor descriind un anumit tip de entităţi. Conform modelului relaţional, o bază de date reprezintă un ansamblu de tabele, legături între acestea, alte tipuri de fişiere şi alte elemente, folosite impreună pentru memorarea datelor.

Lucrarea de faţă se bazează pe limbajul de programare Visual FoxPro8.0 for windows. Acest program este întâlnit atât în evidenţa contabilă a fabricilor, magazinelor cât şi în evidenţe simple de mărfuri, personal, etc în diverse unităţi de lucru. Propunerea lucrării de faţă reprezintă imitarea lucrului cu diverse baze de date precum şi prelucrarea unor date de către un personal specializat în vederea administrării unui fast-food cu livrare la domiciliu.

STRUCTURA PROIECTULUI

Proiectul este format dintr-o bază de date care conţine 3 tabele, 3 formulare, 3 rapoarte şi un meniu propriu.

Baza de date

Pentru început voi scrie în caseta de comenzi comanda ,, SET DEFAULT TO C:Documents and SettingsAlexandraMy DocumentsVisual FoxPro Projects ’’ pentru a defini locul în care va fi realizat proiectul, apoi prin comanda ,, CREATE PROJECT Fastfood ’’ realizez proiectul cu numele acesta. Pentru a fi mai uşor de gasit informaţiile am creat 5 foldere prin comanda ,, SETH PATH TO data;forms;report;prgs;menu ’’

În acest proiect voi realiza o bază de date utilizând fereastra ,, Project Manager ’’ cu următorii paşi: ,, Data > Database > New > New Database ’’ pe care o voi salva cu numele ,, Andos ’’ în folderul ,, data ’’.

Tabele

Ca efect al acesteia v-a apărea generatorul ,, Database Designer ’’ pe care îl voi popula cu 3 tabele: angajaţi.dbf ( cu cheia primară cod_ang ), produse.dbf (cu cheia primară cod_prod) şi tabelul auxiliar.dbf ( cu cheia primară produs), care v-a fi folosit pentru listarea comenzilor unui client la imprimantă.

Tabelele se pot crea prin 2 moduri:

- Click dreapta pe generatorul ,, Database Designer ’’ alegând opţiunea ,, New Table’’

- Din fereastra ,, Project Manager ’’ alegând ,, Data > Tables > New > New File ’’.

Intre tabele există relaţia 1:N ( unu la multe ), relaţia construindu-se pe baza câmpului comun ,, cod_ang ’’.

Pentru a facilita navigarea în aplicaţie voi introduce nişte coduri, în meniul ,, Code ’’, opţiunea ,, New ’’, pe care la sfârşit le salvez în folderul ,, prgs ’’.

Preview document

Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 1
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 2
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 3
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 4
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 5
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 6
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 7
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 8
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 9
Gestiunea unui Fast Food în Visual Fox Pro - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Gestiunea unui Fast Food in Visual Fox Pro
    • 1.docx
    • 2.docx
    • Gestiunea unui Fast Food in Visual Fox Pro.docx

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?