Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2695
Mărime: 302.31KB (arhivat)
Publicat de: Florin Mihalache
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI FACULTATEA DE ADMINISTRAȚIE MANAGEMENT PUBLIC

Cuprins

  1. I. Pălăria ALBĂ
  2. II. Pălăria GALBENĂ
  3. III. Pălăria NEAGRĂ
  4. IV. Pălăria VERDE
  5. V. Pălăria ROȘIE
  6. VI. Pălăria ALBASTRĂ
  7. Surse bibliografice

Extras din referat

Palaria albastră este pălăria pe care o poartă liderul, cel care organizează și monitorizează procesul. Acesta hotăraște ce culori trebuiesc abordate și în ce ordine, pentru a sintetiza, a trage concluzii și a formula noi direcții de acțiune. Pentru a analiza D.G.P.L.C.M.B. , utilizând metoda Six Thinking Hats, ordinea optimă de abordare a pălăriilor este următoarea: pălăria albă, pălăria galbenă, pălăria neagră, pălăria verde și pălăria roșie.La final se vor formula concluziile prin intermediul aceleiași pălării - pălăria albastră.

I. Pălăria albă

Pălaria albă presupune colectarea de date obiective care provin din surse sigure, verificabile, date statistice din surse autorizate.

În cadrul acestei pălării am analizat cadrul legal și instituțional,atribuții,surse de finanțare, infrastructura și proiectele derulate.

Denumirea instituției care furnizează serviciul :

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București

Cadrul legal și cadrul instituțional

Conform Legii nr. 155/12 iulie 2010 - Cadrul de organizare și funcționare a Poliției Locale și a Legii nr. 215/2001 - Legea Administraţiei publice locale,această instituție este înființată și funcționează ca Direcție Generală de Poliție Locală și Control, fiind o instituție publică de interes local, cu personalitate juridică în subordinea Primarului General, ce își desfășoară activitatea pe baza şi în executarea legii, cu respectarea principiilor legalităţii, încrederii, previzibilităţii, proximităţii şi proporţionalităţii, deschiderii şi transparenţei, eficienţei şi eficacităţii, răspunderii şi responsabilităţii, imparţialităţii şi nediscriminării.

Prin aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 63/2010 şi a H.C.G.M.B. nr. 176/06.08.2010, fosta instituţie a Poliţie Comunitare a Municipiului Bucureşti, care şi-a încetat activitatea la 01 ianuarie 2011, a fost obligată să disponibilizeze 335 de agenţi comunitari. Instituția s-a reînființat la nivel de structură ca Direcția Generală de Poliție Locală și Control,din anul 2011,trecând printr-un complex proces de reformare în domeniul politicilor de personal.

Atribuții

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în următoarele domenii:ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor;circulaţia pe drumurile publice;disciplina în construcţii;afişaj stradal;protecţia mediului;activitatea comercială;evidenţa persoanelor;alte domenii stabilite prin acte normative şi administrative.

Scurt istoric

Primele atestări privind Poliţia Română datează din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazu (crearea instituţiei agiei), continuă cu domnia lui Mihai Sutzu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate şi reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de pază şi ordine din Capitală primesc denumirea generică de POLIŢIE.

Începând cu Legea de organizare a poliţiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmată de Legea lui Vasile Lascăr (1 aprilie 1903) şi de Legea pentru organizarea poliţiei generale a statului (8 iulie 1929), competenţele organelor de poliţie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate.

Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se înfiinţează Miliţia, apoi, prin Decretul - Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reînfiinţează Poliţia Română ale cărei competenţe vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 şi prin Legea 218 din 23 aprilie 2002.Din 1990, Poliţia Română a cunoscut mai multe etape de transformări menite să asigure siguranţa persoanelor, a colectivităţilor, drepturilor legitime ale cetăţenilor, precum şi a altor drepturi prevăzute în acte internaţionale la care România este parte.

Poliția Locală a Municipiului București reprezintă prima formă de descentralizare a sistemului de ordine și siguranță publică din România postcomunistă care se înscrie în cerințele de stat membru al Uniunii Europene. Poliția Locală a Municipiului București este o instituție tânără în rândul structurilor de ordine și siguranță publică, este în plin proces de operaționalizare și implementare a strategiei și politicilor publice în acest domeniu. Într-un timp scurt s-au făcut pași importanți atât in ceea ce privește dotarea, standardizarea prin proceduri operative cât și realizarea unui dispecerat integrat care să asigure comunicația, timpul de reacție dar și reprezentarea în timp real a evenimentelor în raport cu monitorizarea și supravegherea video.

Preview document

Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 1
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 2
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 3
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 4
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 5
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 6
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 7
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 8
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 9
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 10
Six thinking hats - analiza direcției de poliție locală a Municipiului București - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Six Thinking Hats - Analiza Directiei de Politie Locala a Municipiului Bucuresti.docx

Alții au mai descărcat și

Managementul Serviciilor Publice

Subiect nr 2 MANAGEMENTUL SERVICIILOR PUBLICE 1) Principii şi reguli de organizare şi funcţionare a serviciilor publice 2) modalităţi de gestiune...

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?