Ucraina ca posibil membru NATO

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1914
Mărime: 19.07KB (arhivat)
Publicat de: MC Faul
Puncte necesare: 0

Extras din referat

Există niște teorii cum că primirea Ucrainei în NATO ar genera al treilea război mondial. Un conflict deschis între NATO și Rusia. Ucraina este un partener de securitate al NATO, e membru în Parteneriatul pentru Pace încă din anii 1995. De asemenea, are o formă specială de cooperare Ucraina cu NATO care se numește Consiliul NATO-Ucraina înainte era Comisie și acum câțiva ani a fost inclusă în acest consiliu și discuțiile în jurul primirii Ucrainei în NATO care se poartă și în SUA: se discută administrația Biden, se discută și în tabăra cealaltă, la republicani.

Viziunea aceasta cum că dacă ar fi primită Ucraina în NATO, conflictul ar putea escalada către folosirea armelor nucleare și un al treilea război mondial, de fapt, este o viziune care îi place lui Vladimir Putin, îi dă semnalul că poate continua să desfășoare războiul pentru că atâta vreme cât războiul continuă, NATO nu va accepta Ucraina ca membru. Deci Putin încă speră că are o șansă să câștige.

Ideea este că NATO trebuie să trimită exact semnalul opus, că orice s-ar întâmpla, Putin nu va reuși niciodată să înfrângă Ucraina. Ucraina trebuie atât de mult întărită militar încât Putin efectiv să își dea seama că continuă degeaba lupta, ceea ce deocamdată nu este cazul. Ucrainenii au cam terminat munițiilor ajungând să facă mari economii de muniții, mai ales din cele americane de ultimă generație pentru că se tem să nu rămână iar lipsiți de ele. Ucrainei s-au plâns că au primit din Europa muniție de obuze, de pildă, de proastă calitate pe când cea a americanilor e cea mai bună muniție pe care au avut-o.

Mesajul acesta că Ucraina va fi primită în NATO este foarte util și pentru reconstrucția economică a Ucrainei pentru că există o anumită simbioză între ajutorul militar și reconstrucția economică deoarece merg împreună. De pildă, un foarte mare beneficiu economic pentru Ucraina ar fi să-și deschidă porturile pentru comerțul naval deoarece suferă foarte mult de pe urma blocajului din porturi. Asta poate fi realizat numai prin operațiuni maritime de securitate, de pildă, operațiuni de asigurare a circulației libere în Marea Neagră ceea ce nu se poate momentan pentru că președintele Erdogan a hotărât în februarie 2022, când Rusia a atacat Ucraina, a închis strâmtorile Bosfor și Dardanele invocând articolele 19 și 21 din Convenția de la Montreux din 1936 care dă voie Turciei să exercite un control foarte direct și total asupra strâmtorilor.

Ajutorul dat Ucrainei militar și economic poate ajuta la creșterea produsului intern brut al Ucrainei. De pildă, cu 25 miliarde $, ceea ce ar aduce în bugetul statului direct 5 miliarde $ pe termen scurt și ar mai reduce din presiunea Occidentală de a ajuta direct Ucraina. Articolul 5 al Tratatului de la Washington al NATO nu spune clar că trebuie intervenit militar, fiind formulat că în cazul în care se va exercita individual sau colectiv dreptul la autoapărare recunoscut de articolul 51 din Carta ONU, vor asigura asistență părții sau părților atacate luând măsuri individuale sau colective, acele acțiuni pe care le consideră necesare, nu zice clar că e vorba strict de acțiune militară.

Această acțiune poate să însemne și embargou economic, presiuni diplomatice izolate, inclusiv folosirea forței armate (e pe locul 2 această chestiune). Cu alte cuvinte, va fi o reacție a țărilor membre NATO, își vor apăra colegul atacat dar nu se spune exact ce măsuri colective vor luate și nu se spune că membrii NATO trebuie să trimită trupe pe front. Analiștii spun că țările NATO au mai fost implicate în conflicte în ultima perioadă și în ultimii 70 de ani în conflicte precum cel din Coreea, Vietnam, Bosnia, Kosovo, Irak, Libia și totuși până acum articolul 5 a fost invocat o singură atunci când au avut loc atacurile teroriste din 2001.

Cu alte cuvinte, articolul 5 nu se activează automat și nu duce la război așa cum se tem mulți în Congresul american care zic că dacă primesc Ucraina e calea sigură către război. În cazul în care Rusia atacă un stat baltic sau mai multe state baltice, violează teritoriul atunci țările NATO vor trebui să invoce articolul 5, inclusiv să trimită trupe terestre ca să încerce să re-elibereze în cazul în care rușii au ocupat o țară baltică parțial sau total și să încerce eliberarea ei. Nu există alte opțiuni.

În ce privește Ucraina, care e o țară mare cu întindere. Ucraina e o țară întinsă teritorial, are o populație mare și sunt multiple opțiuni pentru forțele terestre ale NATO. Pe urmă, o altă idee fixă pe care o afirmă strategic mai ales cei americani, dar nu numai, este că Vladimir Putin ar putea escalada războiul cu Ucraina dacă dorește dar ar fi limitat în dorința lui de escaladare de faptul că vede că Ucraina nu e invitată în NATO și atunci se gândește că nu are rost să escaladeze.

Ideea este că dacă totuși NATO invită Ucraina îi dă ocazia lui Putin să escaladeze conflictul. Analiștii spun că dacă Putin ar fi avut o opțiune să escaladeze convențional din Ucraina, poate că ar fi făcut-o deja iar diverse analize spun că Rusia a pierdut circa jumătate sau 30% din forțele convenționale care luptau în Ucraina și nu le poate reconstitui repede (are nevoie de minim 5,6 ani să le reconstituie).

Preview document

Ucraina ca posibil membru NATO - Pagina 1
Ucraina ca posibil membru NATO - Pagina 2
Ucraina ca posibil membru NATO - Pagina 3
Ucraina ca posibil membru NATO - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Ucraina ca posibil membru NATO.docx

Te-ar putea interesa și

Evoluții în ordinea politică globală contemporană - lecții pentru Republica Moldova

Introducere Actualitatea și importanța lucrării: Secolul XXI este caracterizat de modificarea ordinii politice globale care se manifestă prin...

România - furnizor de securitate și stabilitate în spațiul pontic-caucazian

Introducere De-a lungul timpului, conceptul „regiunea Mării Negre” a fost folosit în manieră flexibilă, în sens extins incluzând state din...

Riscul de țară - Ucraina

Riscul de ţară măsoară abilitatea unei ţări de a furniza companiilor private rezidente sau nerezidente precum şi entităţilor guvernamentale valuta...

Drept Comunitar

Deoarece proiectul de constitutie europeana nu a fost adoptat, sefii celor 25 de state, ministrii de externe, ministrii de finante si alti...

Crize și Instabilitate în Europa

CAPITOLUL 1 FOCARE DE CRIZĂ ŞI INSTABILITATE ÎN EUROPA Transformările produse în mediul internaţional de securitate în ultimul deceniu, cu...

Ai nevoie de altceva?