Campanie de Promovare - Complexul Carmen

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1399
Mărime: 268.25KB (arhivat)
Publicat de: Cristinel Bălan
Puncte necesare: 5
Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor Timisoara

Extras din referat

1.Definirea problemei

Se doreste realizarea unei campanii de crestere a notorietatii complexului Carmen din localitatea Polovragi,Gorj si de asemenea atragerea de noi turisti in zona.

Insuficienta cererii este datorata faptului ca amplasarea complexului este intr-o zona putin cunoscuta de catre romani,a lipsei de atractii turistice dar totodata si lipsei de implicarea a comunitatii in conservarea si imbunatatirea cadrului natural,care prin implicare poate devenii o zona cu un mare potential.

2.Analiza situatiei

A.Analiza factorilor interni

Complexul Carmen a fost infiintat in anul 2004,din dorinta proprietarilor de a

participa la promovarea si dezvoltarea zonei Polovragi,aparuta din cauza cererii tot mai mari, manifestata de catre turisti pentru servicii turistice de calitate superioara, in unitatii de cazare situate în mediul rural.Complexul este o societatea comerciala cu raspundere limitata,gestionata si administrate de catre proprietarii sai care pun accentul,foarte mult,pe calitatea serviciilor oferite clientilor.

Complexul este format din hotel de 3 stele cu restaurant si dispune de numeroase

facilitati pentru petrecerea timpului liber( masaj,Jacuzzi,ATV-uri).Turistii vor fi cazati in camere duble,de 8-10 persoane in functie de preferinta si vor putea servii micul dejun,pranzul si cina la restaurantul complexului,unde bucatarii ii vor surprinde cu preparate traditionale,iar pentru cei dornici experimenteze,

pot incerca diferite sortimente de mancare din bucatariile international.

Trebuie precizat ca restaurantul nostru nu se adreseaza doar turistilor cazati,ci si celor care se afla doar in trecere sau care au venit sa se bucure de o zi in natura.

Pentru buna desfasurare a activitatii,complexul dispune de un numar de 20 de angajati calificati(bucatari,ospatari,cameriste etc),care vor satisface cat mai rapid si bine dorintele si necesitatile turistilor.

Activitatea zilnica se desfasoara intr-o atmosfera placuta,prietenoasa,relatiile dintre angajati fiind bazate pe suport reciproc,respect,incredere si prietenie,la fel ca si relatiile dintre angajati si propietarii complexului.

B.Analiza factorilor externi

Printre factorii externi relevanti pentru campania noastra de promovare se afla: in primul rand clientii fideli,concurenta,mass-media,Primaria,investitori locali.

Turistul sosit in mediul rural cauta satisfacerea unei necesitati (liniste, culoare locala, odihna, recreere, etc.) a unei dorinte (trairea unei vacante linistite, practicarea de hobby-uri) sau gasirea unei solutii pentru problemele sale (inspiratie, relaxare, meditatie, etc.)

Concurenta se manifesta in dubla ipostaza,atat concurenta interna(intre produsele si serviciile oferite de pensiuni din zona,cat si de pensiuni din alte zone turistice din tara) cat si concurenta externa(produsele si serviciile rurale europene).

Cele mai raspandite mijloace de informare sunt presa scrisa,radioul si televiziunea.In cazul de fata se doreste sprijinul mass mediei in introducerea de elemente de promovare precum: brosuri,harti,reportaje.

Sprijinul Primariei si a investitorilor locali este urmarit in special privind capitalul investit in aceasta zona turistica.

Preview document

Campanie de Promovare - Complexul Carmen - Pagina 1
Campanie de Promovare - Complexul Carmen - Pagina 2
Campanie de Promovare - Complexul Carmen - Pagina 3
Campanie de Promovare - Complexul Carmen - Pagina 4
Campanie de Promovare - Complexul Carmen - Pagina 5
Campanie de Promovare - Complexul Carmen - Pagina 6
Campanie de Promovare - Complexul Carmen - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Promovare - Complexul Carmen.doc

Te-ar putea interesa și

Millennium Bank - strategii de marketing pentru întrarea pe piața română

Millennium Bank Millennium bank este o banka de origine portugheza care a intrat pe piata româna in luna Octombrie 2007, printr o investitie de...

Ai nevoie de altceva?