Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1770
Mărime: 57.06KB (arhivat)
Publicat de: Facultate P.
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE SPECIALIZAREA: MANAGEMENTUL ORGANIZAȚIEI

Extras din referat

STUDIU DE CAZ: SERVICIILE DE Taximetrie

S.C MATMAR. S.R.L

1. Mediul extern

1.1. Influențe macroeconomice

S.C MATMAR. S.R.L este o societate cu răspundere limitată care a fost înființată în 2002. Firma face parte dintr-un grup de firme care acționează în domeniul marketingului, taximetriei și închirierilor de autoturisme; are ca obiect de activitate transporturile cu taxiuri, fiind cel mai mare parc propriu de autoturisme din județul Bihor.

S.C MATMAR. S.R.L a început activitatea cu o cifra de afaceri de 490,783; Cifra de afaceri în 2008 a fost de 1.800.000 ajungând în 2010 la 2.100.000, fiind în continuă creștere și în prezent. În primii ani, firma a avut pierderi, dar în fiecare an pierderile s-au diminuat. Cea mai mare înregistrare a profitului a fost în anul 2010 ,fiind de 630,126 RON. Firma dispune de 50 de autoturisme care se află sub cupola Fulger.

Volumul cererii este în echilibru cu volumul ofertei, adică firma Matmar poate satisface cererea clienților, având mașini la dispoziția lor continuu.

În Oradea există 4 firme de taxiuri, care prestează aceleași servicii, dar firma Matmar se diferențiază prin oferirea serviciilor inovatoare prin dotarea mașinilor cu monitoare LCD.

1.2. Cicluri de viață ale pieței

În comparaţie cu alte servicii activitatea de taxi are o viață mai lungă, ea putând fii consumată de mai mulţi consumatori într-o perioadă scurtă sau uneori foarte lungă de timp.

Societatea şi-a dezvoltat activitatea şi a acaparat segmenete de piaţa cu fiecare an, crescând astfel nivelul vânzărilor concomitent cu diminuarea cheltuielilor, dacă la înfiinţare volumul plaţilor depăşea volumul încasărilor cauzat de investiţiile necesare pentru lansarea pe piaţa a societăţii, din următorii ani de funcţionare societatea înclina balanţa în favoarea încasărilor.

Încă de la înființare S.C MATMAR. S.R.L a creat un serviciu unic în România, nu este un serviciu obișnuit de taxi deci clienții nu vor avea parte de surprize neplăcute sau de lipsă de seriozitate din partea șoferilor de taxi sau a oricărui angajat al firmei, aci fiind în etapa de ofertant unic.

Pe parcursul existenței sale societatea S.C MATMAR. S.R.L a reuşit menţinerea unei stabilităţi in activitatea de taxi, făcând investiţii in extinderea și diversificarea pieţei și a serviciilor.

Se află în etapa de creștere; firma deține noi tehnici de inovații în transporturi și comunicații, în fiecare taxi fiind montat monitoare LCD de 10,4 pe care se rulează intermitent reclame video într-un format extrem de interesant, cu faze haioase. Aceste monitoare au atât rolul de a informa clienții cu privire la unele produse și servicii de pe piața locală, cât și de a deconecta clienții de problemele cotidiene cu care se confruntă prin intermediul fazelor haioase care rulează pe acste monitoare.

Clienții apreciază calitatea oferită, tariful, serviciile firmei.

Strategie (influențe microeconomice, strategia ciclului de viață al pieței, analiză pe baza matricei BCG, analiza pe baza Matricei Ansoff)

Analiza mașinilor în funcție de preferințe pe baza marticei BCG.

Vedete: În această categorie sunt incluse doar Daciile Logan, fiind cele mai căutate de către clienți, sunt cerute atât la comanda telefonică cât și în stațiile de taximetrie.

Preview document

Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL - Pagina 1
Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL - Pagina 2
Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL - Pagina 3
Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL - Pagina 4
Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL - Pagina 5
Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL - Pagina 6
Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL - Pagina 7
Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Serviciile de Taximetrie - SC Matmar SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Evaluarea SC Est Company SRL

Societatea comerciala  EST COMPANY ROM IMPEX  este o societate cu raspundere limitata , cu capital privat , 100% strain . A fost infiintata in...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Marketingul Serviciilor

CAPITOLUL 1 CARACTERIZAREA DE ANSAMBLU A SFEREI SERVICIILOR 1.1. Conţinutul serviciilor Definiţiile formulate de majoritatea specialiştilor în...

Marketingul Serviciilor

CURS 1: 9 OCTOMBRIE 2003 Serviciile au o parte tangibila si una intangibila. La întâlnirea prestatorului cu clientul are loc prestarea serviciului...

Ai nevoie de altceva?