Ecoturismul în Costa Rica

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1820
Mărime: 18.25KB (arhivat)
Publicat de: Giorgian-Nae Oroș
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Costa Rica este un stat cu suprafaţa de 50.700 kmp. Situat în America Centrală, învecinată cu Nicaragua la nord, Marea Caraibelor la est şi sud-est şi Oceanul Pacific la vest.

Ţara are o populaţie de peste 3 milioane de locuitori, vorbitori de limba spaniolă care este limba oficială şi engleza, şi o densitate de 56 de locuitori pe kmp. Locuitorii ţării sunt numiţi „tico”. Un tico este o persoană prietenoasă, educată, protectoare a naturii şi nu în ultimul rând iubitoare de pace.

Religiile practicate în Costa Rica sunt: romano-catolică 76,3 %, 13,7 evanghelică, martorii lui Iehova 1,3%,altele 4,8%.

Vă prezentăm aici o destinaţie exotică cu adevărat fascinantă, Costa Rica. Mica Republică este adeseori asociată cu „paradisul de pământ”, ea fiind înzestrată cu o ambianţă naturală şi cultură deosebită. Vă invităm să pătrundeţi în universul junglelor îmbrăcate în ceaţă, al plajelor sălbatice, în cuibul secret a multor specii de faună şi floră. 25% din suprafaţa ţării este ocupată de parcuri şi rezervaţii naturale. In zonele cultivate veţi vedea plantaţii de cafea, banane, ananas si trestie de zahăr.

Costa Rica este recunoscută internaţional pentru potenţialul său turistic care îmbină în mod armonios vulcani, litoral, ,junglă, deltă, parcuri naţionale spectaculoase, specialităţi culinare deosebite şi ospitalitatea locuitorilor săi.

Ecoturismul este probabil pentru cei mai mulţi vizitatori atracţia principală, căci deşi Costa Rica este o ţară mică, are multe de dăruit celor atraşi de peisaje tropicale unice, de admirarea florei şi faunei tipice acestei regiuni şi de plimbări în rezervaţii naturale care păstrează nealterat ritmul naturii.

Tortuguero, ţinutul ţestoaselor, atrage prin plajele unde anual mii de ţestoase îşi depun ouăle, dar şi prin delta luxuriantă unde poţi admira specii de păsări ca toucan, maimuţe gălăgioase sau crocodili şi caimani în habitatul lor natural.

Parcul Naţional Manuel Antonio, cea mai populară atracţie a ţării, o îmbinare armonioasă între plaje cu nisip fin şi junglă sau Grădinile Cascadei La Paz, o croazieră pe Rio Sarapiqui, o călătorie în munţii Tilaran, o vizită în rezervaţia Monteverde Cloud Forest unde poţi admira uimitoarele Grădini cu fluturi sau face drumeţii în exoticele păduri tropicale- toate acestea sunt deopotrivă interesante şi unice.

Vulcanii, în număr de peste 110, sunt o altă atracţie a ţării, peste 10 dintre ei fiind activi. În provincia Catargo, la mică distanţă de capitala San Jose, vei găsi vulcanul Irazu, cel mai înalt din ţară care a erupt ultima data la începutul anilor 1960. Alţi vulcani: vulcanul Poas situat în provincia Alajuela, vulcanul Arenal care atrage anual mii de turişti care vin pentru spectacolul unic al rocilor incandescente aruncate în aer sau a şuvoaielor de lavă ce adesea se revarsă pe marginile craterului.Zona Arenal este de asemenea celebră pentru izvoarele termale cu proprietăţi curative, cele mai cunoscute fiind cele de ka Tabacon.

Adăugaţi la acestea plajele tropicale cu nisip fin din provincia Guanacaste, bucătăria bazată pe fructe tropicale şi fructe de mare, cafeaua considerată a fi cea mai gustoasă din lume, ananasul auriu, cel mai dulce ananas, frumuseţea binecuvântată a femeilor, ospitalitatea locuitorilor acestei ţări şi veţi înţelege de ce Costa Rica este cunoscută şi sub numele de „Ţara binecuvântată”. Şi veţi şti de asemenea de ce salutul uzual între locuitorii aceste ţări este „pura vida”.

CLIMA

În Costa Rica se întâlnesc 2 tipuri de clime: tropicală şi subtropicală; sezonul uscat (decembrie-aprilie); anotimp ploios (mai-noiembrie).

RELIEFUL

Este traversată pe direcţia NV-SE de sistemul muntos SIERRA MADRE, cu două lanţuri principale: Cordilliera Guanacoste şi Cordilliera de Talamanca, ce atinge vârful Cerro Chirripo Grande altitudinea maximă din ţară (3820m). Între cordiliere se întinde Meseta Central, zona cea mai fertilă şi mai dens populată, dominată de înalţimile vulcanice ale Cordilierei Central. Două câmpii relativ înguste însoţesc tărâmul Oceanului Pacific şi al Mării Caraibilor, asemenea altor ţări din America Centrală. Cunoaşte mişcări seismice puternice determinate de erupţia celor 6 vulcani activi.

HIDROGRAFIE

Râurile sunt scurte şi nu sunt navigabile. Cele mai importante sunt: Rio San Juan şi Rio Sixaola.

VEGETAŢIA ŞI FAUNA

Formaţiunea vegetală caracteristică este pădurea tropicală care face loc treptat culturilor agricole şi păşunilor. Ramura predominantă este agricultura. Se cultivă: cafea, banane, cacao, trestie de zahăr, tutun.

În ceea ce priveşte fauna, aceasta este alcătuită din: tapiri, porci spinoşi, crocodili, căprioare, iguane, păsări viu colorate.

TRANSPORTUL

Vă puteţi deplasa cu uşurinţă pe teritoriul ţării cu avionul, autobuzul sau cu maşini inchiriate sau personale, în deplină siguranţă pentru că localnicii sunt foarte primitori şi prietenoşi.

GASTRONOMIE

Există două mancăruri tradiţionale în Costa Rica : Olla de carne şi Gallo Pinto.

Reţeta Olla de carne se prepara din cartofi noi, camote (cartofi dulci), porumb, chayote, rădăcini de yuca, rădăcini de tiquisque, carne de vită, varză, banană verde, ţelină, usturoi, ardei roşu şi frunze de dafin.

Gallo Pinto se prepară din : orez, fasole neagră, ardei graşi verzi, ceapă, morcovi, păstârnac, dovlecel, unt, ulei de măsline, cimbru, vin alb, sare, piper.

Alte tipuri de mâncaruri : Patacones, Prăjitura din Yuca, Yuca Prăjită, Salata de Palmito.

BĂUTURI

Vin Coyol este o băutură fermentată făcută din seva palmierului Coyol, Guaro, bere Imperial, Pulque se obţine în urma fermentării orezului.

Preview document

Ecoturismul în Costa Rica - Pagina 1
Ecoturismul în Costa Rica - Pagina 2
Ecoturismul în Costa Rica - Pagina 3
Ecoturismul în Costa Rica - Pagina 4
Ecoturismul în Costa Rica - Pagina 5
Ecoturismul în Costa Rica - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Ecoturismul in Costa Rica.doc

Te-ar putea interesa și

Raport de țară - Costa Rica - marketing internațional

5.1. Concluzii si Recomandări (aspecte pozitive/negative) .22 5.2. Avantaje privind înfiinţarea unei afaceri în Costa Rica.23 BIBLIOGRAFIE .25...

Management internațional - Costa Rica

Cap I. Prezentarea ţării I.1 Date generale República de Costa Rica Republica Costa Rica Capitala: San José, limba officiala este spaniola, a...

Ecoturismul în Australia

Introducere Am ales ecoturismul ca temă a proiectului deoarece este o formă de turism practicată tot mai des în lume, cu un impact minim asupra...

Dezvoltarea Ecoturismului pe Plan Internațional

Introducere Turismul are mai multe forme, printre care ecoturismul. Acesta a apărut odată cu nevoia omului de a se retrage în natură şi de a...

Ecoturismul în România

Odată cu intrarea în noul mileniu, devenim tot mai conştienţi de complexitatea, fragilitateaşi valoarea inestimabilă a planetei noastre. În acelaşi...

Studiu de Caz - Ecoturismul în Mexic

Mexicul este unul dintre cele cinci tari ale lumii cu o foarte bogata biodiversitate si din acest motiv este cea mai apta de a practica ecoturismul...

Studiu de caz - dezvoltarea ecoturismului în Costa Rica

Introducere Costa Rica este locul de naştere al ecoturismului şi de asemenea locul în care această activitate a atins cel mai înalt nivel de...

Ecoturismul și protecția mediului

În ultimele decenii ale secolului XX, ecoturismul începe să se manifeste tot mai mult ca o nouă ştiinţă menită să arate noile coordonate de...

Ai nevoie de altceva?