Pachet turistic pentru seniori - zona Turda

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5014
Mărime: 43.08KB (arhivat)
Publicat de: Ilarion Iliescu
Puncte necesare: 6
Universitatea Babeș-Bolyai Facultatea de Business

Extras din referat

Frumusețea României, prin peisajele sale extraordinare și totodată sălbatice, reprezintă spațiul ideal pentru turiștii care au o dorință puternică de a explora destinații aflate în afara cărărilor bătătorite, cu natură sălbatică și cultură autentică pentru a trăi experiențe pline de satisfacții.

Valea Arieșului găzduiește de mii de ani așezarea Potaissa - astăzi Municipiul Turda - o poartă spre Apuseni. Cu o istorie ce se citește la fiecare pas, pe fiecare perete de clădire sau piatră de drum, Turda are de oferit fiecărui turist o călătorie în timp, pe urmele istoriei, oferind o bogată diversitate de clădiri și așezări, precum și peisaje gata să-ți taie respirația și să te surprindă la fiecare pas.

Cu o mare bogăție naturală care te poartă, parcă, spre alte lumi și cu o istorie de mii de ani, zona Turda reprezintă locul în care odată ajuns, e ca și cum ai fii pregătit sa-ți scrii o altă poveste a propriei vieți... Drumul pe urmele lui Horea, Cloșca și Crișan, pe urmele lui Mihai Viteazul, Drumul Calcarului vor purta turistul spre o altă dimensiune a existenței umane oferindu-i experiențe de neuitat.

Pentru a valorifica atracțiiile naturale ale acestei zone, istoria, tradițiile și obiceiurile care îi dau culoare, am dezvoltat un pachet turistic destinat seniorilor.

Luând în considerare cele menționate mai sus, iar adăugând acestora principala atracție a zonei – Salina Turda și lacurile sărate din împrejurimi, produsul turistic oferit s-ar putea limita la partea de turism balnear, mai ales având în vedere grupul țintă vizat. Tocmai din aceste considerente, am ales să propunem turiștilor un sejur de tip wellness balnear. Prin acesta, ne vom îndeparta de caracterul restrictiv al turismului balnear practicat în mod tradițional: 2 proceduri de tratament balnear pe zi (în cursul dimineții și al după-amiezii) care nu mai lasă timp (și chiar dispoziție și energie) pentru a întreprinde și alte activități.

Fiind vorba de un program tip wellness balnear, accentul nu se va pune pe practica medicală, ci pe stabilirea unui echilibru între minte, trup și suflet, care să se transpună, la sfârșitul sejurului, printr-o stare de bine generală. Turiștii vor avea ocazia de a se bucura atât de oportunitățile de tratament balnear ale zonei, cât și de oportunitățile istorico-culturale și naturale ale împrejurimilor.

Zilele de tratament wellness vor alterna cu cele de vizite și drumeții, în așa măsură încât turistul să nu fie prea solicitat și să aibă timp să se recreeze într-un mod activ.

Descrierea Detaliată a Grupului Țintă

Ca și grup țintă, seniorii sunt persoane trecute de vârsta de 55 de ani. În general, pachetele turistice oferite seniorilor sunt create special pentru a întâmpina nevoile acestora, anticipându-se dorința lor de a-si petrece timpul liber de care dispun într-un mod cât mai plăcut. Tocmai din acest motiv, ofertele sunt concepute pentru a acoperi perioada de extra-sezon, când se pot oferi servicii de înaltă calitate, dar la prețuri mult mai scăzute. Raportul calitate/preț devine astfel foarte avantajos. Prin reducerile practicate, se obține un trafic turistic foarte ridicat, acoperindu-se un segment care până în 2003 fusese ignorat.

În România, acest tip de programe a început să ia amploare în urmă cu 2 ani. Totuși, de cele mai multe ori, turiștii sunt invitați să petreacă sejururi în destinații arhi-cunoscute precum Spania sau Grecia.

Analizând caracteristicile pachetelor turistice oferite seniorilor, vom propune ca și perioada de desfășurare intervalul 20-29 septembrie, care vine la scurt timp după încheierea sezonului de vară. Toamna este o perioadă propice turismului de acest fel, vremea fiind una plăcută, care se pretează activităților propuse, însă eliminând factorul de aglomerație și agitație specific sezonului de vară.

Totodată, cazarea se va face la Hotel Arieșul Turda, din grupul Onix Hotels, care oferă servicii de 3 și 4* precum și o mulțime de facilități la care turiștii vor avea acces, precum și servicii prestate exclusiv pentru ei, prin prisma aspectului de wellness balnear al programului, atunci când nu se vor înterprinde deplasări spre alte locații.

Produsul nostru turistic se va adresa seniorilor din străinătate, atât pensionarilor, cât și celor care sunt activi din punct de vedere profesional

În măsura în care pensia medie în România se situează în jurul valorii de 900 lei (200 euro/lună) prețul atașat pachetului ar putea fi considerat ridicat de către pensionarii români. Acesta ar fi unul dintre considerentele majore pentru care piața țintă a produsului nostru se va regăsi în rândul seniorilor străini. Totodată, am identificat tendința în creștere a turiștilor străini, mai ales celor aflați în această categorie de vărstă, de a alege să petreacă concedii în România, tocmai prin prisma prețului scăzut și a posibilităților turistice existente.

Comparativ cu turistul român, turistul străin este mult mai deschis programelor și activităţilor outdoor, apreciind mult mai bine beneficiile unei drumeții sau cunoașterea amănunțită a zonei în care se află, de mult ori fiind dispus să renunțe la conforul aferent unui „concediu”.

Turistul senior are mult mai mult timp liber la dispoziție, iar, pe acest considerent, atragarea acestui grup țintă prin crearea unui pachet interesant, care să satisfacă nevoi și dorințe specifice vârstei, ar putea ajuta la dezvoltarea durabilă a turismului în zonă, prin a-l face pe turist să revină sau să dorească să își prelungească șederea. Prin oferirea a numeroase metode și oportunități de petrecere a timpului liber, se elimină factorul de rutină a unei vacanțe obișnuite, turistul fiind menținut în permanență „în alertă”, neignorând însă partea de relaxare și tratament, necesară, în fond, la orice vârstă.

De regulă, pachetelor destinate seniorilor li se mai atașează și un alt avantaj: seniorii pot fi însoțiți de persoane mai tinere, prin plata unei taxe suplimentare adăugate prețului de bază. Considerăm că acest lucru reprezintă un motiv în plus pentru a face din produsul nostru unul cât mai puțin „leneș”.

Preview document

Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 1
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 2
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 3
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 4
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 5
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 6
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 7
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 8
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 9
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 10
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 11
Pachet turistic pentru seniori - zona Turda - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Pachet Turistic pentru Seniori - Zona Turda.docx

Alții au mai descărcat și

Circuit Turistic

1.Enuntarea temei produsului turistic. Justificare. Varietatea si bogatia atractiilor turistice, naturale dar si culturale si istorice aduce...

Circuit Turistic pe Intern - România 7 Zile

DURATA : 7 ZILE ( 6 NOPTI ) CAZARE : HOTELURI/ PENSIUNI - 3*** - 5***** MASA : HALF BOARD TRANSPORT : AUTOCAR 3*** - 35 LOCURI, FRIGIDER, AER...

Potențialul turistic al Județului Bacău și posibilități de valorificare a acestuia

ARGUMENT Judetul Bacau, situat la intersectia unor importante mijloace de comunicatie, ocupa o suprafata de 662.052 hectare, reprezentand 2,8 %...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Destinații Turistice pentru Persoanele cu Dizabilități Locomotorii

Scandinavia Scandinavia oferă turism accesibil și facilități pentru persoanele cu handicap/dizabilități într-un mod excepțional, diferit de orice...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Turismul silver

Potrivit istoriei, Grecia a fost o atracție turistică majoră pentru cetățenii în vârstă din întreaga lume pentru bogăția sa în cultură și istorie....

Ai nevoie de altceva?