La Saivan Bio Retreat and Farm

Laborator
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2090
Mărime: 3.29MB (arhivat)
Publicat de: Luciana C.
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Simeanu Cristina
Specializare: Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism
Materie: Managementul Fermelor Agroturistice

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1. DESCRIEREA UNITĂȚII TURISTICE 4
  2. 1.1. Descriere 4
  3. 1.2. Cum a prins viață ”La Saivan” 4
  4. 1.3. Spațiile de cazare 4
  5. 1.4. Facilități oferite clienților: 7
  6. 1.5. Activități 7
  7. 1.6. Accesul în pensiune 9
  8. 1.7. Meniul 9
  9. CAPITOLUL 2. DESCRIEREA FERMEI 10
  10. 1.1.Descrierea fermei 10
  11. 1.2.Specii de animale și valorificarea acestora 10

Extras din laborator

CAPITOLUL 1. DESCRIEREA UNITĂȚII TURISTICE

1.1. Descriere

La Saivan este, unul dintre cele mai frumoase proiecte agroturistice din Bucovina. Situată pe bogatele coline alpine din comuna suceveană Vama, înconjurată de păduri și piscuri montane, această fermă ecologică și-a propus să prezinte o lume magică, pe cale de dispariție. Aici animalele pasc libere, în tihnă, la fel ca odinioară. Liniștea, aerul curat și preparatele tradiționale ademenesc orice călător.

Așezat în vârful unui platou cu vedere la valea râului Moldova cu muntele Rarău în fundal, La saivan “BioRetreat&Farm” este un loc unic, autentic, conceput special pentru cei care pot aprecia natura și viața nealterată într-o ferma adevărată, tradițională românească, doar ca pe vremuri - dar cu tot confortul modern.

1.2. Cum a prins viață ”La Saivan”

„Hai La Saivan” este un loc de familie, sus pe deal, acolo unde familia proprietarilor făcea fân și stână în ultimii 30 de ani. Astăzi au strămutat o căsuță din „Cotul Negru”, au construit una din grajdurile familiei din satul Molid și au adus una din „dâmbul” dintre Vama și Molid. Pentru că nicăieri iarba nu-i mai verde, apa nu-i mai limpede și aerul nu-i mai proaspăt ca acasă. Iar „Hai La Saivan” asta își dorește să fie - un loc acasă la bunici, înapoi la tradiții, la copilărie, la lucrurile simple care totodată sunt și cele mai de preț în viața fiecăruia.

1.3. Spațiile de cazare

Pensiunea este constituită din trei clădiri numite: ”Casa Mare”, ”Casa Mică” și ”Casa Foarte Mică”.

Fiecare dintre cele 3 case se bucură de vederi perfecte și de expunere la lumina soarelui pe tot parcursul zilei, deoarece toate sunt orientate spre sud, spre vale - astfel încât să se poată urmări răsăritul și apusul chiar de pe verandă.

- ”Casa Mare”

Acesta datează din 1918 și se afla inițial în satul Molid. A fost a doua casă relocată pe deal, după Casa Mica, în 2017.

Are 2 camere cu pat queen-size cu băi, un living mare cu canapea și o soba uriașă (soba tradițională pe care copiii pot chiar dormi ), o mansardă mare cu canapea-pat, bibliotecă și o bucătărie completă. Capacitate de la 4 până la 8 persoane, deci este perfect pentru 2 cupluri sau 2 familii cu copii sau un grup de prieteni.

Doar la închirierea acesteia se poate folosi foișorul, o bucătărie completă în aer liber, cu un grătar, un cuptor pe lemne, o sobă de gătit pe lemne și un rotisor.

Fig.1. Imagini ”Casa Mare”

- ”Casa Mică”

Casa Mica - căsuța - este prima casă mutată pe proprietate, încă din 2016. A fost situat inițial în satul Vama și datează din 1926. Este construită în format și proporții clasice bucovinene, interiorul său împărțit în 2 camere mari cu soba și șemineu, una dintre ele cu un pat queen size elegant, o baie privată mare și o mansardă mare cu canapea-pat, ușor accesibilă prin interior. scară. 4 locuri, deci este perfect pentru un cuplu, la fel de mult ca pentru o familie cu 2 copii sau un grup mic de prieteni.

Preview document

La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 1
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 2
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 3
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 4
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 5
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 6
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 7
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 8
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 9
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 10
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 11
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 12
La Saivan Bio Retreat and Farm - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • La Saivan Bio Retreat and Farm.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?