Sisteme informaționale

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2480
Mărime: 14.20KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Farcaș
Puncte necesare: 4

Extras din notiță

1. SIE este un ansamblu structurat de elemente intercorelate functional utilizate pentru [13 simboluri] procesului de obtinere a informatiilor si pentru fundamentarea deciziilor. (automatizarea)

2. SIE este o componenta a (sistemului informational)

3. SIE are ca obiect de activitate procesul de (culegere, verificare, transmitere, stocare, prelucrare automata a datelor)

4. Sistemul informatic are o arie de cuprindere[decit Sistemul Informational] (mai mica)

5. Asigurarea conducerii cu informatii reale, corecte si in timp util, necesare pentru fundamentarea si elaborarea deciziilor constituie obiectivul [9 simboluri] al SIE. (principal)

6. Obiectivele secundare ale SIE pot fi clasificate in (care afecteaza activitatea de baza, cuantificabile, care afecteaza SIF, necuantificabile)

7. In afara de obiectivul principal, SIE poate avea o serie de obiective care se numesc [9 simboluri] (secundare)

8. Stabiliti relatia dintre obiectivele SIE si tipul acestor obiective: Cresterea productivitatii muncii: (Obiectiv cuantificabil, obiectiv ce afecteaza activitatea de baza a UE)

9. Stabiliti relatia dintre obiectivele SIE si tipul acestor obiective : Imbunatatirea calitatii informatiilor: (obiectiv necuantificabil, obiectiv ce afecteaza functionarea SIF)

10. Stabiliti relatia dintre obiectivele SIE si tipul acestor obiective: Imbunatatirea imaginii UE: (obiectiv necuantificabil, obiectiv ce afecteaza activitatea de baza a UE)

11. Alegeti raspunsul/ raspunsurile incorecte: Componentele unui SI sunt: (cadrul legislativ)

12. Baza tehnica a SI consta din [un simbol] tipuri de echipamente (6)

13. baza tehnica a SI consta din: (echipamente de culegere, de transmitere, de stocare, de vizualizare si redare a informatiei, PC, suporturi de date)

14. Sistemul de programe cuprinde totalitatea programelor : (de baza, aplicative)

15. Sistemul de operare si utilitele lui fac parte din: (sistemul de programare)

16. Statutul de functionare a USE face parte din: (Cadrul organizatoric)

17. Echipamentele de culegere a informatiei (tastatura, scanerul) fac parte din: (baza tehnica)

18. In functie de domeniul de utilizare SI se impart in: (SI pt conducerea activitatilor social-economice, proceselor tehnice, pt cercetarea stiintifica si proiectarea tehnologica, SI speciale)

19. Componentele SIF sunt: (datele si informatiile, fluxurile si circuitele informationale, procedurile informationale, mijloacele de tratare a ibanformatiilor)

20. Datele ca componenta a SIF reprezinta: (descrierea cifrica sau letrica a unor actiuni, procese, fapte, fenomene referitoare la o activitate)

21. Informatiile ca componenta a SIF reprezinta: (acele date care aduc un spor de cunoastere privind activitatea respectiva)

22. Circuitul informational ca componenta a SIF reprezinta: (traseul pe care il parcurge informatia de la emitator la destinatar)

23. Fluxul informational ca componenta a SIF reprezinta: (informatia sau categoria de informatie care este vehiculata de la emitator la destinatar)

24. Procedurile informationale ca componenta a SIF reprezinta: (Ansamblul elementelor prin care se stabilesc modalitatile de culegere, inregistrare, transmitere, prelucrare si arhivare a unor informatii)

25. Mijloacele de tratare a informatiilor ca componenta a SIF reprezinta: (Mijloacele de culegere, inregistrare, transmitere, prelucrare si arhivare a unor informatii si suportul lor tehnic.)

26. Dupa locatie fluxurile informationale sunt: (interne, externe)

27. Dupa directia de vehiculare fluxurile informationale sunt: (verticale, orizontale, oblice)

28. dupa fregventa producerii fluxurile informationale sunt: (periodice, ocazionale)

29. Caracteristicile fluxurilor informationale verticale interne sunt: (se refera doar la relatiile informationale dintre componentele UE, se stabilesc intre posturi si compartimente situate la nivele ierarhice diferite, intre care exista o subordonare directa)

30. Caracteristicile fluxurilor informationale oblice externe sunt: (Se stabilesc intre posturi si compartimente situate la nivele ierarhice diferite, dar intre care nu exista o subordonare directa, se refera la UE si relatiile ei cu mediul inconjurator)

31. aracteristicile fluxurilor informationale interne ocazionale sunt: (se refera doar la relatiile informationale dintre componentele UE, se produc intimplator, cu o fregventa aleatoare)

32. caracteristicile de baza a SI moderne sunt: ( Utilizatorii SI nu sunt neaparat specialisti in informatica, SI se incadreaza intr-o structura organizatorica concreta)

33. Sistemele pot fi clasificate dupa urmatoarele criterii: (origine, comportament)

34. Sistemul este o totalitate de elemente interdependente intre ele care functioneaza ca un tot intreg si activeaza pentru atingerea unui [4 simboluri] comun. (scop)

35. Dupa origine sistemele pot fi: (Artificiale, Naturale)

36. Dupa comportament sistemele pot fi (probabilistic, deterministe)

37. Dupa posibilitatea de modificare sistemele pot fi: (inchise, deschise)

38. Sistemele probabilistice sunt sisteme care: (Rezultatul activitatii lor nu este cunoscut de la bun inceput)

39. Sistemele naturale sunt sisteme care: (organisme vii)

40. Sistemele inchise sunt sitemele care: (nu permit modificarea structurii)

41. Trasaturile unui sistem sunt: structura, legaturi cu mediul extern, existenta unor reguli de functionare, existenta unui scop bine determinat)

42. Caracteristicile unui sistem sunt: (intrari, stare, iesiri, structura)

43. Iesirile unui sistem sunt: (influenta sistemului asupra mediului extern)

44. Starea unui sistem este: (gradul de organizare sau dezorganizare a sistemului la un moment dat.)

Preview document

Sisteme informaționale - Pagina 1
Sisteme informaționale - Pagina 2
Sisteme informaționale - Pagina 3
Sisteme informaționale - Pagina 4
Sisteme informaționale - Pagina 5
Sisteme informaționale - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Sisteme Informationale.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Rolul informației contabile în managementul modern

Introducere Economia actuala este globală, deschisă şi imediată. Succesul firmei moderne depinde în directă măsură de capacitatea managerilor şi a...

Sistem Informatic Pentru Evidența Clienților la o Firmă

Astăzi omenirea se găseste în faza societaţii informaţionale ca efect al celei de-a doua revoluţii industriale, în care informaţia şi...

Recrutarea și Selecția de Personal prin Intermediul Internetului

CAPITOLUL 1 RECRUTAREA ŞI SELECŢIA RESURSELOR UMANE 1.1 ANALIZA ŞI DESCRIEREA POSTULUI 1.1.1 Definirea postului Postul reprezintă “componenta...

Soluții open-source de informatizare a activităților compartimentelor de resurse

CAPITOLUL I Managementul resurselor umane – prezent şi perspective 1.1 Istoricul şi evoluţia managementului resurselor umane Performanţele...

Sisteme informatice și sisteme informaționale

1. Sistemul informatic versus sistemul informational de conducere Un sistem informational este un ansamblu de oameni, echipamente, software,...

Sisteme informaționale pentru administrația publică

Cap. I. Sistemul informaţional – abordări conceptuale I.1 Noţiunea de sistem Societatea, civilizaţia umană, nu poate exista fără informaţie şi...

Analiza sistemelor informaționale într-o firmă

1.1. Definirea misiunii, obiectivelor si strategiei organizationale la Regia Autonoma Judeteana de Apa-Canal Iasi. 1.1.1. Misiunea Furnizarea...

Clasificarea Sistemelor Informaționale

1. Sistemul informaţional al managementului Managementul firmei nu poate fi asigurat în conditii corespunzatoare, fara cunoasterea sistematica a...

Ai nevoie de altceva?