Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 52 în total
Cuvinte : 6211
Mărime: 4.98MB (arhivat)
Publicat de: Sofia Szasz
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Banca Comercială "Moldindconbank" S.A. este una din cele mai vechi şi mai mari bănci din Moldova. Banca şi-a început activitatea la 1 iulie 1959 în calitate de filială a Stroibank-ului din URSS, sarcinile de bază ale căreia erau finanţarea construcţiilor obiectelor industriale, întreprinderilor complexului energetic, magistralelor de transport.

Din istoria nouă a băncii merită a fi menţionaţi ultimii ani. Această perioadă poate fi numită cea mai productivă şi de succes perioadă pentru BC „Moldindconbank” SA, care a definit clar o strategie de dezvoltare, şi-a format o echipă profesională de manageri şi, cel mai important, şi-a majorat numărul de clienţi fideli băncii. În această perioadă Băncii i-au fost atribuite diferite nominalizări şi titluri din partea organizaţiilor şi revistelor de talie naţională şi europeană. Astfel, în anii 2003, 2004, 2006, 2007 Băncii i-a fost oferit titlul de "Cel mai bun contribuabil al anului". Totodată, în anii 2003 şi 2004 Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a nominalizat banca ca fiind cea mai activă bancă din Moldova în cadrul programului Trade Facilitation Program. În anul 2005 Băncii i-a fost atribuit titlul "Cea mai bună Bancă din Moldova" de către revista "The Banker". În anul 2006 revista "Global Finance" i-a oferit băncii titlul de cea mai bună bancă din Moldova în categoria celor mai bune bănci de pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Astăzi BC "Moldindconbank" S.A. este una din cele mai mari bănci din Republica Moldova cu o infrastructură bine dezvoltată şi cu o reputaţie înaltă pe piaţa financiară internaţională. La moment banca prestează întreaga gamă de servicii bancare prin intermediul reţelei sale de subdiviziuni pe tot teritoriul Moldovei. Banca deţine relaţii de corespondenţă cu bănci de talie mondial, totodată colaborează cu instituţii financiare internaţionale ca Corporaţia Financiară Internaţională, Banca Mondială şi alte fonduri de dezvoltare internaţională, care permit băncii să atragă resurse financiare pe termen lung.

În prezent BC „Moldindconbank” SA are ca direcţie de dezvoltare în calitate de bancă universală, oferind clienţilor produse corporative (inclusiv creditarea businessului mic şi mijlociu) şi în direcţia amănuntului. Strategia prioritară a băncii în condiţiile anului curent va fi menţinerea unui nivel satisfăcător de lichidităţii, creşterea prezenţei sale pe piaţa şi promovarea produselor noi, destinate atât businessului mic şi mijlociu, cât şi persoanelor fizice.

Anul 2009 a fost jubiliar pentru BC "Moldindconbank" S.A., care a împlinit 50 de ani. Banca intenţionează şi în continuare să-şi menţină statutul unei instituţii financiare sigure, care elaborează şi oferă clienţilor săi cele mai convenabile şi atractive produse.

Cronologia:

- 2009 17 noiembrie

Semnarea acordului cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) privind acordarea unei noi linii de credit pentru afacerile mici şi mijlocii din Republica Moldova

01 iulie

BC „Moldindconbank” SA aniversează 50 de ani de la fondarea băncii

15 septembrie

Citibank a oferit băncii BC Moldindconbank SA premiul de recunoaştere a calităţii pentru anii 2008/2009

- 2008 22-24 octombrie

BC „Moldindconbank” SA organizează a VI-a Conferinţă Interbancară din Chişinău

Astăzi BC "MOLDINDCONBANK" S.A. deţine o cotă de piaţă semnificativă, are o reţea largă de filiale şi reprezentanţe pe tot teritoriul republicii. Avînd o reputaţie înaltă pe piaţa financiară internaţională, Banca deţine relaţii de corespondenţă cu băncile de talie mondială, printre care: Bank of New York, Citibank NA, American Express Bank, Commerzbank AG, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG, Сберегательный Банк Российской Федерации şi altele.

Totodată, Banca colaborează cu instituţii financiare internaţionale ca Corporaţia Financiară Internaţională, Banca Mondială şi alte fonduri de dezvoltare internaţională, care permit băncii să atragă resurse financiare pe termen lung.

În 2008 banca a înregistrat o majorare a activelor cu 25,5% până la 4,577 miliarde lei. Capitalul băncii a crescut cu 24,8% şi a atins nivelul de 496,3 milioane lei. Profitul băncii pentru anul 2008 a constituit 87,2 milioane lei.

În următorii ani banca va continua direcţia de dezvoltare în calitate de bancă universală, oferind clienţilor produse corporative (inclusiv creditarea businessului mic şi mijlociu) şi în direcţia amănuntului. Strategia prioritară a băncii în condiţiile anului curent va fi menţinerea unui nivel satisfăcător de lichidităţii, creşterea prezenţei sale pe piaţa şi promovarea produselor noi, destinate atât businessului mic şi mijlociu, cât şi persoanelor fizice.

Preview document

Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 1
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 2
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 3
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 4
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 5
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 6
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 7
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 8
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 9
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 10
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 11
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 12
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 13
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 14
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 15
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 16
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 17
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 18
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 19
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 20
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 21
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 22
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 23
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 24
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 25
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 26
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 27
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 28
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 29
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 30
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 31
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 32
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 33
Portofoliul creditar al Băncii Moldindconbank - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Portofoliul Creditar al Bancii Moldindconbank
    • Portofoliul Creditar al Bancii Moldindconbank.doc
    • Ppt0000041.ppt

Te-ar putea interesa și

Teoria și Practica de Evaluare a Unităților Economice în Baza Cerințelor Actuale Bancare

INTRODUCERE Actualitatea temei de cercetare Condiţiile economice actuale de dezvoltare a unităţilor economice impun existenţa unui spaţiu...

Cercetarea Gestiunii Resurselor Creditare ale Băncii în Condițiile Actuale

Introducere Importanța proiectului este dată de influența băncilor în activitatea economică a fiecarui stat, iar resursele creditare ale băncii la...

Clauzele Contractului de Credit

INTRODUCERE Fără a contesta principiul liberalităţii contractuale, deplin aplicabil şi în materia contractelor de credit, de cele mai multe ori în...

Portofoliu de creditare bancară - Energbank SA

I. Tipologia creditelor acordate de BC” Energbank” S.A. Credite acordate persoanelor fizice Linia de credit la card "Overdraft" in cadrul...

Analiza Portofoliului de Credite MoldindConBank

Banca Comercială "Moldindconbank" S.A. este una din cele mai vechi şi mai mari bănci din Moldova. Banca şi-a început activitatea la 1 iulie 1959 în...

Ai nevoie de altceva?