Proiect practică Bancpost

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 9385
Mărime: 46.68KB (arhivat)
Publicat de: Ghenadie Grigore
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Cap 1. Introducere
  2. Cap 2. Piata firmei
  3. Cap.3 Clienti si furnizori
  4. Cap 4. Agentia Bancpost Urziceni
  5. 4.1.Modalitati si instrumente de plata
  6. utilizate de banca
  7. 4.2. Credite
  8. 4.3. Depozite
  9. 4.4. Trasnfer de bani estern Union
  10. Cap. 5 Concluzii

Extras din proiect

Cap 1. Introducere

Bancpost ofera, prin reteaua extinsa de sucursale proprii si prin diverse canale alternative de distributie, o gama extinsa de produse si servicii clientilor corporativi, de retail si persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania.

Bancpost a fost infiinţată in 1991, ca bancă universală, comercială şi de economii, cu capital de stat, devenind in noiembrie 2002 prima bancă privatizată integral din sistemul bancar românesc. Astăzi, la 17 ani de la infiinţare, Bancpost este una dintre cele mai importante bănci din România, oferind o gamă extinsă de produse şi servicii clienţilor corporativi, de retail şi persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din România.

Modelul unic de afaceri al Bancii este bazat pe o infrastructura formata din Centre Regionale care coordoneaza activitatea de Retail (produse standardizate, procese centralizate, fluiditate) si din Centre de Afaceri, pozitionate în orase cu potential economic ridicat, care ofera companiilor mijlocii solutii financiare flexibile si servicii de consultanta. Relatia cu companiile mari este gestionata de Directia Companii Mari din cadrul centralei Bancii.

Întreaga activitate a fost concentrata si orientata catre întelegerea obiectivelor fiecarui client, oferind un parteneriat de încredere, pe termen lung, în vederea atingerii cu succes a acestor obiective.

Clientii Bancpost beneficiaza totodata de produsele de trezorerie dezvoltate de echipa Global Markets Bancpost, una dintre cele mai puternice din piata, cat si de produse financiar-bancare integrate, rezultate din colaborarea Bancii cu celelalte 9 subsidiare ale Grupului Eurobank EFG în Romania:

- EFG Retail Services IFN S.A.

- EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI S.A.

- EFG Eurobank Finance S.A. - Romania

- EFG Eurobank Securities S.A. - Romania

- EFG Eurobank Leasing S.A.

- EFG Eurobank Property Services S.A.

- EFG IT Shared Services S.A.

- EFG Eurolife Asigurari Generale S.A.

- EFG Eurolife Asigurari de Viata S.A.

Reteaua de sucursale a fost completata cu diverse canale alternative de distributie (vanzari directe, canale electronice 24h, F@stbanking, web site-uri dedicate pe produs, brokeri specializati etc) care ofera clientului Bancpost avantajul proximitatii, comoditatii si accesul la serviciile Bancii 24 de ore pe zi.

Experienta Bancpost pe piata locala, cumulata cu experienta internationala, know-how-ul si modelul unic de business al grupului Eurobank EFG sunt principalele active pe care specialistii Bancii le valorifica în fiecare zi pentru a furniza clientilor sai cele mai bune solutii financiare.

Cap 2. PIATA FIRMEI

Actionarii

Acţionarul majoritar este EFG Eurobank Ergasias SA, una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Atena, Grecia, din punct de vedere al capitalizării bursiere şi membră a EFG Group din Elveţia. În vederea consolidării poziţiei sale În cadrul acţionariatului Bancpost, in vara anului 2006 EFG Eurobank Ergasias SA şi-a exercitat dreptul de opţiune in achiziţionarea pachetelor de acţiuni deţinute de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi de International Finance Corporation la Bancpost, rnajorându-si cota de participaţie in capitalul social al Băncii la 77,56451%.

Structura acţionariatului Bancpost la 31 decembrie 2006 (*) se prezenta după cum urmează:

- EFG Eurobank Ergasias SA 77,56451%

- SIF Banat-Crişana SA 5,15396%

- SIF Moldova SA 5,13719%

- SIF Transilvania SA 5,15396%

- SIF Oltenia SA 5,15396%

- Alţi acţionari 1,83642%

Capitalul social al Bancpost a fost la 31 decembrie 2006 În valoare de 448.255.012 lei, impărţit in 1.120.637.530 acţiuni.

*) Notă: Potrivit Înregistrărilor la Oficiul Registrului Comerţului

Ca urmare a unui profund proces de restructurare si a implementarii modelului unic de business al actionarului sau majoritar, Bancpost beneficiaza astazi de noi atu-uri, esentiale într-un mediu intens concurential: sisteme informatice si de telecomunicatii moderne, procese si operatiuni optimizate, produse si servicii competitive, complet reproiectate si orientate catre client, personal bine instruit, precum si o forta de vanzari dinamica si pro-activa.

În luna ianuarie 2006 a continuat cea de a doua etapă de majorare a capitalului social al Băncii, prin aporturi suplimentare de capital În numerar, conform Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din noiembrie 2005. La Încheierea celei de a doua perioade de subscriere, finalizată la data de 29 ianuarie 2006, capitalul social al Bancpost s-a majorat cu 44.955.575,46 lei, ajungând la valoarea de 201.714.755,40 lei.

Ca urmare a Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din luna aprilie 2006, a avut loc o nouă majorare a capitalului social al Băncii, prin utilizarea primelor de emisiune existente, aferente majorărilor de capital social care au avut loc În anii anteriori. Această majorare s-a efectuat păstrând numărul de acţiuni deţinute anterior de acţionari, dar prin majorarea valorii nominale a unei acţiuni de la 0,18 lei la 0,40 lei.

Cap.3 CLIENTII SI FURNIZORII

Clientii

Bancpost a reuşit in cei 15 ani de existenţă să Îşi consolideze un portofoliu extins de clienţi, care acoperă tot spectrul consumatorilor de servicii financiar-bancare: clienţi corporativi, de retail şi persoane fizice cu statut financiar ridicat din România.

Noua viziune a Băncii prevede orientarea dinamică a Întregii activităţi spre client, creşterea ponderii segmentelor de clientelă medii şi de vârf şi fidelizarea acestora.

Plecând de la ideea: "Calitatea deschide drumul spre succes", Bancpost a avut ca principal obiectiv crearea unor noi procese şi proceduri interne prin care să faciliteze promovarea calităţii şi creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor. De asemenea, analiza cerinţelor şi aşteptărilor clienţilor a condus la redefinirea portofoliului de produse şi servicii În conformitate cu noile exigenţe.

Astfel, ultimul trimestru al anului 2006 a fost dedicat proiectării şi implementării unui sistem de asigurare a calităţii serviciilor oferite clienţilor prin investirea de resurse În toate sucursalele, În vederea dezvoltării şi Îmbunătăţirii abilităţilor personalului bancar legate de interacţiunea cu clienţii.

Opiniile clienţilor În legătură cu serviciile oferite şi cu modul În care au fost trataţi au Început să fie monitorizate şi constituie principalul obiect al analizelor efectuate de Bancă În zona calităţii, a produselor şi serviciilor oferite.

Conduita personalului În relaţia cu clienţii, precum şi consilierea acestora de la primul contact până la sfârşitul tranzacţiei, se bazează acum pe deplina cunoaştere a cerinţelor şi aşteptărilor clienţilor. Începând din 2007, noi resurse vor fi investite În cursuri, materiale de standarde de calitate, cursuri on-line dezvoltate pe Intranet, sumare de proceduri speciale pentru unităţi, cursuri de coaching şi de dezvoltare a abilităţilor profesionale pentru managerii de unităţi.

FURNIZORII

Bancpost işi derulează activitatea de achiziţionare de bunuri şi servicii in baza unui set de politici şi proceduri care asigură echidistanţa şi transparenţa modului de selecţie a furnizorilor săi şi stabilesc criterii uniforme, echitabile şi eficiente de evaluare, bazate pe raportul calitate/cost, poziţionarea pe piaţă, promptitudine ş.a. Ca urmare, Banca şi-a definit În timp o listă de furnizori stabili, tradiţionali, cu care şi-a dezvoltat relaţii bune de colaborare.

În 2006, centralizarea activităţilor de logistică a determinat pe de o parte eficientizarea proceselor de achiziţii şi reducerea semnificativă a costurilor, iar pe de altă parte a adus imbunătăţiri vizibile in relaţia dintre Bancă şi furnizorii săi: o mai bună comunicare, planificare şi colaborare.

Un accent deosebit a fost pus şi pe externalizarea riscurilor şi activităţilor non¬bancare, urmărindu-se uniformizarea standardelor de calitate la nivelul intregii reţele de unităţi.

Preview document

Proiect practică Bancpost - Pagina 1
Proiect practică Bancpost - Pagina 2
Proiect practică Bancpost - Pagina 3
Proiect practică Bancpost - Pagina 4
Proiect practică Bancpost - Pagina 5
Proiect practică Bancpost - Pagina 6
Proiect practică Bancpost - Pagina 7
Proiect practică Bancpost - Pagina 8
Proiect practică Bancpost - Pagina 9
Proiect practică Bancpost - Pagina 10
Proiect practică Bancpost - Pagina 11
Proiect practică Bancpost - Pagina 12
Proiect practică Bancpost - Pagina 13
Proiect practică Bancpost - Pagina 14
Proiect practică Bancpost - Pagina 15
Proiect practică Bancpost - Pagina 16
Proiect practică Bancpost - Pagina 17
Proiect practică Bancpost - Pagina 18
Proiect practică Bancpost - Pagina 19
Proiect practică Bancpost - Pagina 20
Proiect practică Bancpost - Pagina 21
Proiect practică Bancpost - Pagina 22
Proiect practică Bancpost - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica Bancpost.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Te-ar putea interesa și

Bancpost

I. SCURT ISTORIC Bancpost a fost înfiinţată în data de 1 iulie 1991 ca societate pe acţiuni cu capital de stat, ca urmare a procesului de...

Practică BancPost

Introducere Domeniul bancar prezintă un rol deosebit în formarea, dezvoltarea şi buna funcţionare a unei economii. Datorită acestui fapt am ales...

Politica de distribuție a produselor și serviciilor bancare - studiu de caz piața cardurilor din România

Introducere Un canal de distribuţie este un mijloc prin care un produs sau serviciu bancar devine disponibil şi ajunge la client. Canalul de...

Rolul concurenței în dezvoltarea produselor și serviciilor bancare

Cuvinte cheie • Produse bancare • Servicii bancare • Concurenta economica • Comportament concurential • Strategia concurentiala •...

Proiect practică Bancpost

CAPITOLUL I 1.1. Despre Bancpost Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Are o echipa puternica de specialisti,...

Practică bancară BancPost

CAP I. INFORMATII BANCPOST 1.1 Despre Bancpost Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Avem o echipa puternica de...

Proiect practică realizat la BancPost Târgu Neamț

CAP 1. Introducere 1.1 Prezentare Bancpost Bancpost a fost infiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, in urma...

Proiect practică bancară - SC BancPost SA

Introducere S.C. BANCPOST S.A. a fost înfiintata în anul 1991, prin hotarare de guvern, ca o societate comerciala pe acţiuni cu capital majoritar...

Ai nevoie de altceva?