Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3813
Mărime: 743.84KB (arhivat)
Publicat de: Adina Păun
Puncte necesare: 6
Am prezentat acest proiect in cadrul facultatii de comert

Cuprins

  1. 1.Stabilirea produselor ce vor face obiectul investigatiei
  2. 2.Stabilirea etalonului de referinta
  3. 3.Intocmirea nomenclatorului general de proprietati
  4. 4.Stabilirea nomenclatorului optim de caracteristici de calitate
  5. 5.Conversia exprimarii atributive in expresie numerica
  6. 6.Calculul indicilor de calitate
  7. 7.Calculul importantei fiecarei caracteristici de calitate
  8. 8.Calculul indicatorului complex de calitate
  9. 9.Calculul raportului calitate-pret
  10. 10.Interpretarea rezultatelor

Extras din proiect

Tema aleasa pentru acest proiect este “analiza comparativa a calitatii autoturismelor din clasa medie” pentru a pune in valoare calitatea si caracterul practic al acestora. Motivatia acestei alegeri este aceea ca in ziua de azi autoturismele reprezinta un factor foarte important in viata noastra. Este un mijloc de transport foarte comod, util si practic.

Proiectul este structurat in zece capitole, fiecare dintre acestea avand o contributie semnificativa in stabilirea utilitatii si calitatii cat mai bune a produsului ales.

1.Stabilirea produselor ce vor face obiectul investigatiei

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in sec. al XIX-lea, odata cu inventia automobilului.

Automobilul a definit secolul 20, insa a fost produsul a multe minti stralucite din mai multe tari pe o perioade de mai multe secole. Productia de automobile a crescut de la companiile mici care produceau asa numitele calesti fara cal la companii internationale care produc in masa vehicule avansate si pe care te poti baza.

Autoturismul este una din inventiile cele mai utile ale epocii noastre. Inca de la primele modele de autoturisme, aceasta masinarie s-a dovedit a fi foarte practica, facilitandu-ne viata intr-un mod foarte rapid.Reprezinta un mijloc de deplasare ce nu solicita efort fizic, ci doar cunostinte in manevrarea acestuia si cateva reguli ce se aplica in circulatie. Este usor de manevrat, ofera confort, comoditate si rapiditate, insa este nevoie de foarte multa atentie si concentrare pentru a oferi deplina siguranta.

De la autoturismele de familie, pana la cele sport avem o gama vasta de produse pentru toate gusturile, cerintele si nivelele de satisfacere ale nevoilor noastre.

Structura constructiva a unui autoturism este foarte complexa, fiind formata din nenumarate componente principale, secundare, auxiliare si optionale avand o importanta mai mare sau mai mica in componenta masinii.

Principala componenta este motorul, apoi celelalte ce completeaza si ajuta la buna functionare a autoturismului: carburator,alternator, electromotor, pompa de bezina si pompa de apa, caseta de directie, chiulasa, pistoane, cilindrii, biele, arbore cotit, bloc motor, arbore cu came, came, supape, segmenti, culbutori, volanta, pompa ulei, pistoane distributiem bujii, cutie de viteze, planetare, bielete, fuzete, rulmenti roata, bascule, bucsi, pivoti, tobe esapament, catalizatori, rezervor, discuri frana, sistem ABS, roti(jenti, camera, cauciucuri), ax volan, volan, pedale, sistem de iluminat interior si exterior, ceasuri bord, contacte bord, becuri, scaune reglabile, geamuri, sistem inchidere geamuri si usi, punte spate, arcuri, amortiozare, oglinzi retrovizoare, bari de protectie, caroserie(aripi fata-spate, contraaripi fata-spate, stalpi sustinere, praguri, usi, panouri interne si externe usi, podea, pedalier, capote fata-spate, plafon).

Componentele optionale au o mai mica importanta si se regasesc in componenta masinii in fuctie de dorintele fiecarui utilizator: sistem ESP, sistem audio, geamuri fumurii sau alta culoare, si diverse alte aplicatii ce variaza.

Automobilele ce vor face obiectul investigatiei sunt:Audi A4,Mercedes Benz C-CLASE,Jaguar X-TYPE,Volvo S60,Lexus IS,Cadillac BLS.

Audi A4

Construit pe noua platfoma modulara a carei prim reprezentant a fost A5 si inspirandu-se puternic din liniile aceluiasi model, A4 mizeaza mai mult ca oricand pe sportivitate, fiind deja acceptat drept o versiune cu patru portiere a dinamicului A5.

Masina este sensibil mai mare decat veche a generatie, masurand 4,71 m in lungime (+12,4 cm) si 1,83 m latime (+5,8 cm).Acest aspect ne da sperante cu privire la dimensiunile spatiului de la interior,un capitol la care, in general, masinile setate pe dinamica nu exceleaza.

Apropo de dinamica, noua platforma modulara sa-i imprime lui A4 o tinuta de drum excelena, multumita in principal impingerii motorului in fundul compartimentului. Si gama de motoare va fi la inaltime,cel mai slab agregat pe benzina,un 1,8 litri TFSI, urmand a dezvolta 160 CP;la capatul celalalt se va situa un 3,2 liri V6 cu tehnologie FSI, ce va scoate 260 CP. Cat priveste paleta de propulsoare diesel, aceasta a fost alcatuita la inceput din trei motoare, cel mai slab urmand a dezvolta 140 CP din doi litri cilindrii si cel mai puternic 240 CP din trei litri.

Mercedes Benz C-CLASE

Noua Clasa C - atractie la prima vedere. Liniile uimitoare, grila radiatorului lata si partea din spate distincta confera Clasei C o dinamica aparte

Noua Clasa C este echipata cu numeroase inovatii tehnice care asigura o experienta unica de conducere. De exemplu, pachetul AGILITY CONTROL este una din numeroasele dotari ale noii Clase C.Acesta contine amortizoare care adapteaza automat suspensia in functie de starea carosabilului - oferind astfel tot timpul placere la condus.

Si pentru o experienta de conducere perfecta nu numai pe orice drum, dar si indiferent de vreme, poti sa optezi pentru tractiunea integrala 4MATIC[2] pentru C 320 CDI [3], C 280 si C 350.4MATIC nu numai ca imbunatateste stabilitatea si tractiunea atunci cand circuli pe carosabil umed, dar ofera o experienta de conducere mult mai dinamica.

Spre deosebire de modelul anterior al lui, dimensiunile au crescut pentru un spatiu interior mai generos si mai mult confort. Un exemplu concludent in acest sens il reprezinta spatiul pentru umeri la nivelul scaunelor fata, care a crescut in latime cu 40 mm.Clasa C masoara acum 4,58 m lungime (+55 mm) si 1,77 m latime (+42 mm). Totodata,lungimea ampatamentului a crescut cu 45 mm, ajungand la 2,76 m.

Preview document

Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 1
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 2
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 3
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 4
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 5
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 6
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 7
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 8
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 9
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 10
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 11
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 12
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 13
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 14
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 15
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 16
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 17
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 18
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 19
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 20
Analiza comparativă a calității autoturismelor din clasa medie - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Calitatii Autoturismelor din Clasa Medie.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a performanțelor unor autoturisme de serie

Memoriu justificativ Piața auto a ultimilor zece ani s-a remarcat prin diversitatea cererii și a ofertei, lucru care a dus la creșterea numărului...

Analiza comparativă a autoturismelor din clasa medie

1. Alegerea produselor ce vor face obiectul cercetarii noastre sunt : A. Audi A4 Variantele de motorizare ale noului Audi A4 Avant: avansate,...

Operațiuni de leasing în România

CAPITOLUL I DEFINIŢII ŞI BAZA LEGALĂ A OPERAŢIUNILOR DE LEASING IN ROMÂNIA Termenul de leasing nu este cunoscut în limba română, el fiind preluat...

Ai nevoie de altceva?