Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5627
Mărime: 341.95KB (arhivat)
Publicat de: Octav Alexandru
Puncte necesare: 7
Academia de studii Economice, Bucuresti, 2011

Extras din proiect

AURA FLOREA SRL este un cabinet stomatologic cu capital integral privat avand ca obiect de activitate lucrari de medicina stomatologica.

Se are în vederea încheierea de contracte cu societăţile comerciale, pentru a oferi angajaţilor acestora un pachet de servicii standard la tarife mai reduse decât cele obişnuite, pe bază de abonament. De asemenea, pentru orce alte servicii în afara celor incluse în abonament, oferite angajaţilor societăţilor comerciale cu care sunt încheiate contracte, tarifele sunt mai mici decât cele obişnuite iar programările se fac cu prioritate.

Oferta se orientează şi spre turismul medical. În acest sens, pe baza contractelor şi a colaborărilor stabilite cu operatorii locali de turism şi cu micile unităţi de cazare (în special pensiuni) se intenţionează dezvoltarea unui turism medical, bazat pe un sejur de 7-14 -21 zile, în funcţie de natura şi complexitatea serviciilor stomatologice solicitate, în această perioadă pacientul beneficiind şi de servicii complete de cazare, masă, transport,şi agrement, putând vizita obiectivele turistice din zonă.

Cabinetul stomatologic AUREA FLOREA SRL este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate cu raspundere limitata fiinr inregistrata la Registrul Comertului sub nr. . J40/8670/1999 din 01.01.2009 cod fiscal R12202836.

Afacerea este orientată spre oferirea tuturor serviciilor de stomatologie catre toţi consumatorii.

In realizarea lucrarilor sunt folosite echipamente si materiale medicale performante si de ultima generatie dar si un personal cu inalta calificare in domeniu, toate acestea conducand la oferirea unor servicii de stomatologie de calitate care corespund cerintelor consumatorilor.

Procesul tehnologic se execută într-un singur spaţiu de producţie (cabinetul stomatologic), prin intermediul unit-ului dentar (echipament stomatologic), cu ajutorul instrumentarului specific medicinii stomatologice şi folosind materiale şi produse medicale consumabile necesare lucrărilor dentare. Procesul implică cunoştinţe de specialitate, fiind necesr un număr de 2 persoane, respectiv medicul stomatolog şi asiatenta medicală.

Întreg procesul se face prin intervenţia manuală, folosind instrumentar specific, a medicului stomatolog, ajutat de asistentă, fiecare tratament derulându-se pe parcursul a aproximativ 30 de minute, cu excepţia lucrărilor foarte complexe.

Datorită investiţiei, serviciile de medicină stomatologică pot fi prestate la cel mai inalt nivel de calitate, coplexitatea şi performanţa echipamentului tehnologic făcând posibil acest lucru şi garantând calitatea lucrării.

Investiţia in echipamentele de sterilizare garantează siguranţa prestaţiei.

Cabinetul situat la adresa Piaţa Aurarilor Nr 2 Sibiu, este amenajat prin compartimentarea apaţiului de locuit proprietate personală, situat la aceeaşi adresă.

Acesta dispune de 7 încăperi, trei spaţii de toaletă şi wc şi două intrări separate. Un număr de 2 incăperi, care comunică în sistem vagon şi sunt deservite de o intrare separată sunt alocate amenajării cabinetului, aceste având acces şi la 2 toalete. Prima încăpere, în suprafaţă de 20mp este sală de aşteptare, fiind deservită de o toaletă. Din aceasta se intra în cabinetul propriuzis, în suprafaţă actuală de 35 mp. O parte a acestuia este compartimentată în sală de sterilizare, prin construcţia pereţilor despărţitori. Şi acest cabinet are toaleta individuală, pentru personalul medical.

Pentru utilităţile necesare cabinetului s-au efectuat lucrări de separare faţă de cele ale locuinţei, pe baza autorizaţiilor şi proiectelor aprobate de instituţiile competente.

Aşa cum am menţionat, serviciile de medicină stomatologică prestate în cadrul unui cabinet de stomatologie solicită un număr minim de personal, respectiv medicul stomatolog şi eventual, în funcţie de volumul activităţii, o asistentă. Aşadar, lipsa unei organigrame stufoase aduce atât specialistul cât şi managementul mai aproape de clientul pacient. Aceasta face posibilă idntificarea rapidă a nevoilor acestora şi găsirea şi implementarea celor mai bune metode de satisfacere a lor, în vederea creşterii calităţii prestaţiei, atât în ceea ce priveşte serviciul medical cât şi în ceea ce priveşte conducerea şi orgaznizarea activităţii.

Personalul:

Pentru primul an de activitate, s-a prevazut un necesar de 1 persoană, care a prestat atăt activitatea specifică de servicii de stomatologie, căt şi activităţi generale de management şi administrare. Pentu ani următori se intenţionează creşterea numărului de personal, prin angajarea unei asistente, cu atribuţii specifice activităţii de medicină stomatologică şi a unei persoane pentru activitatea de întreţinere şi curăţenie a cabinetului.

Detaliere pe activităţi:

Activitatea Numar de salariati Pregatirea profesionala

Servicii de medicină stomatologică 1 Studii universitare de medicină stomatologică

Asistenţă medicală 1 Studii medii de medicină, colegiul de medicină

Întreţinere şi curăţenie 1 -

TOTAL 3

Angajatul cheie este medicul stomatolog, d-na Aurelia Florea, ale cărei cunoştiinţe de medicină stomatologică sunt esenţiale pentru buna desfăşurare a activităţii cabinetului de stomatologie. Totodată, aceeaşi persoană se va ocupa de activităţile generale de management, administrare, achiziţii, marketing, iar pentru activităţile ce implică cunoştinţe de specialitate în alte domenii ( exemplu servicii de contabilitate) se va apela, pe bază de contracte de colaborare, la firme şi persoane autorizate de specialitate.

Salarizarea personalului se va face pe baza contractelor de muncă cu normă întreagă, pentru medicul specialist, asistenta medicală, şi îngrijitor curăţenie. Nivelul salarizării va fi corelat cu normele legale în vigoare, în funcţie de studii şi cu tendinţele pieţii, acordându-se totodată bonusuri şi premii, în funcţie de performanţele obţinute. Deşi se intenţionează o capitalizare a unei părţi a profitului, medicul specialist, în calitate de asociat unic, va beneficia şi de dividende.

Fiind o activitate desfăşurată cu un număr redus de personal, nu sunt necesare măsuri speciale de supraveghere a personalului angajat, aceasta contribuind la consolidarea unei relaţii puternice între angajat şi angajator, cu efecte benefice în ceea ce priveşte motivarea, reducând totodată şi costurile de monitorizare.

Securitatea muncii va fi realizată prin respectarea normelor uzule în domeniu, cunoştiinţele de specialitate ale medicului şi asistentei contribuind la reducerea riscului de accidente. Activitatea nu se încadrează într-un domeniu periculos pentru sănatatea sau siguranţa umană, aşa că nu sunt necesare măsuri speciale de siguranţă. Totuşi, lucrul cu material biologic, posibil contaminant şi manipularea deşeurilor biologice impun măsuri speciale, specifice domeniului, pentru cazurile particulare de colectare a reziduurilor biologice urmând a se apela la firme de specialitate. Se va acorda o atenţie specială activităţilor de sterilizare a instrumentelor de lucru şi de manipulare şi sigilare a containerelor cu deşeuri, precum şi a celorlalte activităţi care implică lucrul direct cu obiecte contaminate. Personalul îşi va monitoriza permanent starea de sănătate, prin efectuarea controalelor impuse de lege şi a altor investigaţii considerate necesare. Se va purta echipament special, steril, respectiv halate şi mască, mănuşi de unică folosinţă, etc.

Preview document

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 1
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 2
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 3
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 4
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 5
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 6
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 7
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 8
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 9
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 10
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 11
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 12
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 13
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 14
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 15
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 16
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 17
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 18
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 19
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul de Achizitie al Intreprinderilor de pe Piata Organizationala.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Comportamentul de Achiziție al Organizației

Memoriu justificativ În lumea contemporanÎ au loc mari prefaceri economice si sociale. Sub impactul revolutiei stiintifico – tehnice se produc...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Caracterizarea organizatiei si a pietei pe care este prezenta 1) Prezentarea organizatiei SC TANEX SRL S.C. Tanex SRL este o societate...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Proiect la disciplina Business to Business Marketing „Comportamentul de achizitie al întreprinderilor de pe piata organizationala” I....

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Partea I: Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care este ea prezentă: S.C. TOTAL INVEST GRUP S.R.L. este o societate romanească cu...

Comportamentul de achiziție al întreprinderii medicare technics de pe piața organizațională

Partea I. 1. Caracterizarea organizației și a pieței pe care este ea prezentă Incepand cu anul 2001 MEDICARE TECHNICS a utilat si modernizat...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Despre companie JTI – Japan Tobacco International este cea de-a treia companie producătoare de tutun la nivel global. Compania produce și...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - B2B proiect

Partea I Caracterizarea organizației și a pieței pe care este prezentă 1. Prezentarea organizației alese. Resursele, identificabile, de care...

Comportamentul de achiziție al întreprinderii Betty Ice pe piața organizațională

Partea I-a 1. Prezentarea organizației Betty Ice Compania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 de către Vasile Armenean. Inițial, numele...

Ai nevoie de altceva?