Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3768
Mărime: 25.07KB (arhivat)
Publicat de: Cecilia Maxim
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice

Extras din proiect

Despre companie

JTI – Japan Tobacco International este cea de-a treia companie producătoare de tutun la nivel global. Compania produce și comercializează 90 de mărci de țigarete, vândute în peste 120 de țări. Printre acestea se numără mărci de renume internațional, precum: Camel, Winston, Mild Seven și Salem. Trei dintre aceste mărci se clasează în topul primelor cinci din lume. JTI a devenit o diviziune operațională a grupului JT Group în 1999 și are sediul la Geneva, în Elveția.

JTI România s-a înființat în 1994 la București, având atunci 45 de angajați. Astăzi, JTI România are 830 de angajați, peste jumătate dintre aceștia reprezentând forța de vânzare. Compania deține o fabrică proprie în capitală, 34 de birouri de vânzare la nivel național și 4 depozite regionale.

Resurse materiale

JTI Romania este lider în domeniul managementului calităţii, fiind prima companie de profil din Romania deţinătoare a standardelor de calitate ISO 9001 şi ISO 14001, precum şi a Premiului pentru Calitate - Premiul de Excelenţă în Afaceri J.M. Juran pe anul 2001.

In anul 2002, din considerente legate de dezvoltare şi eficientizarea activităţii, compania JTI Romania a luat decizia de a adopta un model de business bazat pe vânzări directe, prin intermediul filialelor din teritoriu.

Această schimbare a generat necesitatea implementării unui sitem informatic integrat, care să poată satisface cerinţele operaţionale ale unui număr de peste 250 de utilizatori din 34 de locaţii amplasate în întreaga ţară. Pe lângă larga extindere geografică, sistemul trebuia să acopere noile procese tranzacţionale specifice aplicaţiilor de vânzări şi distribuţie, dar şi ca orice utilizator să poată beneficia de aceleaşi facilităţi IT oferite angajaţilor din sediul central. Totodată, proiectul de implementare a noului sistem informatic trebuia să se încadreze într-un buget limitat.

In Romania, JTI detine o fabrica in Bucuresti, a carei productie poate acoperi 35% din cererea interna de tigarete, declara reprezentantii companiei.

Compania detine 30 de fabrici in afara Japoniei, dintre care patru in Rusia. JTI inaugureaza, tot in Rusia, la Sankt Petersburg, cea mai moderna si rapida capacitate de productie de tigarete din lume, in urma unei investitii de peste 18 milioane de dolari, conform oficialilor companiei. Noua unitate din cadrul fabricii Petro din Sankt Petersburg, cea mai mare fabrica din Rusia, dar si din cadrul JTI, va avea o capacitate de productie de 20.000 de tigarete pe minut, potrivit oficialilor JTI Rusia.

“JTI intentioneaza sa continue dezvoltarea investitiilor si a activitatii sale in Rusia. Intr-o piata extrem de concurentiala, instalarea de noi echipamente de ultima generatie va ajuta JTI sa-si atinga obiectivele strategice si sa-si intareasca pozitia de lider in Rusia”, a declarat Chris Kopec, directorul de productie al fabricii Petro din Sankt Petersburg, in care s-au investit, pana in prezent, peste 400 milioane de dolari. Anul trecut, fabrica din Sankt Petersburg a produs peste 85,3 miliarde tigarete.

JTI intentioneaza sa mai deschida, pana la sfarsitul anului, in Europa, inca doua linii de productie precum cea din Sankt Petersburg, conform oficialilor companiei.

Resurse financiare

În 2002, JTI a realizat încasări de 34,4 miliarde de dolari (date valabile la 31 martie 2003). Cu peste 11.000 de angajați, 40 de sucursale în toată lumea și vânzări în 120 de țări, JTI este o companie de nivel mondial, pregătită să facă față competiției în ciuda restricțiilor din domeniu.

JTI Romania a inregistrat, in primul semestru al anului 2007, o cifra de afaceri preliminara de 330 milioane de dolari (circa 210 milioane de euro), fata de 290 milioane de dolari (aproximativ 183 milioane de euro), cat a obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a consolidarii brandurilor din portofoliu si a largirii gamei de produse in urma achizitiei producatorului Gallaher.

Cifra de afaceri a JTI Romania pentru 2007 a fost de aproximativ 369 de milioane de euro (1,3 miliarde de lei), in crestere cu 40% fata de valoarea inregistrata in 2006, potrivit estimarilor financiare furnizate ieri agentiei NewsIn de reprezentantii companiei. "Am avut un an foarte bun, profitabilitatea a crescut, am reinvestit mult deoarece planurile noastre constau intr-o crestere continua. Am adaugat noi marci in portofoliu si sper sa continuam asa si in 2008", a declarat marti, pentru NewsIn, directorul general al JTI Romania, Martin Southgate.

Potrivit oficialului JTI Romania, rezultatele financiare preliminare ale companiei indica un profit de 20 de milioane de dolari in 2007.

Piata tigaretelor in Romania

Procesul decizional a devenit mai complex odată cu creșterea dinamicii pieței, cu aglomerarea spațiului concurențial și cu introducerea noului sistem de distribuție directă a produselor.

Cantitatea de informații care construieste imaginea de ansamblu a afacerii a crescut simțitor. Ca efect, a crescut și timpul de calcul al indicatorilor de business.

Pentru a răspunde pieței în continuă schimbare și pentru a se menține la un nivel competitiv, compania avea nevoie de o soluție care să îi permită să ia deciziile de business corecte, obținând la timp toți indicatorii esențiali care măsoară bunul mers al afacerii.

Piata interna a tigaretelor, incluzand si piata neagra, valoreaza circa 2,5 miliarde euro, potrivit lui Martin Southgate, directorul general al JTI Romania. Principalii producatori interni sunt British American Tobacco (BAT), care detinea, in luna aprilie, o cota de piata, in volum, de 41%, JTI, cu 28,3%, si Philip Morris, cu o cota de 28,1%, conform datelor companiei de cercetare de piata Nielsen.

Preview document

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 1
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 2
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 3
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 4
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 5
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 6
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 7
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 8
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 9
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 10
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 11
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 12
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 13
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 14
Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul de Achizitie al Intreprinderilor de pe Piata Organizationala.doc

Alții au mai descărcat și

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Caracterizarea organizatiei si a pietei pe care este prezenta 1) Prezentarea organizatiei SC TANEX SRL S.C. Tanex SRL este o societate...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Proiect la disciplina Business to Business Marketing „Comportamentul de achizitie al întreprinderilor de pe piata organizationala” I....

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Partea I: Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care este ea prezentă: S.C. TOTAL INVEST GRUP S.R.L. este o societate romanească cu...

Comportamentul de achiziție al Schaeffler România

I. Prezentarea generală a companiei INA Schaeffler România INA Schaeffler Braşov a fost înfiinţată în octombrie 2002 ca filială a Schaeffler Grup...

Comportamentul de achiziție pe piața organizațională SC Electroputere SA

Partea I 1. Prezentarea organizaţiei SC Electroputere SA este situata langa drumul european E70, fiind amplasata la 2,5 km de aeroportul Craiova...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor pe Piața Organizațională

Partea I: Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care ea este prezentă SCORSEZE SECURITY INTERNATIONAL Sala Polivalentă, str. Calea Piscului,...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Comportamentul de achiziţie al organizaţiei SC Vel Pitar SA Partea I Prezentarea organizaţiei SC Vel Pitar SA Grupul Vel Pitar este liderul...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Impress Buftea

1. Caracterizarea organizatiei si a pietei pe care este ea prezenta 1.1 Prezentarea organizatiei Firma a fost infiintata in anul 1968 sub numele...

Te-ar putea interesa și

Comportamentul de Achiziție al Organizației

Memoriu justificativ În lumea contemporanÎ au loc mari prefaceri economice si sociale. Sub impactul revolutiei stiintifico – tehnice se produc...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Caracterizarea organizatiei si a pietei pe care este prezenta 1) Prezentarea organizatiei SC TANEX SRL S.C. Tanex SRL este o societate...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Proiect la disciplina Business to Business Marketing „Comportamentul de achizitie al întreprinderilor de pe piata organizationala” I....

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Partea I: Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care este ea prezentă: S.C. TOTAL INVEST GRUP S.R.L. este o societate romanească cu...

Comportamentul de achiziție al întreprinderii medicare technics de pe piața organizațională

Partea I. 1. Caracterizarea organizației și a pieței pe care este ea prezentă Incepand cu anul 2001 MEDICARE TECHNICS a utilat si modernizat...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - B2B proiect

Partea I Caracterizarea organizației și a pieței pe care este prezentă 1. Prezentarea organizației alese. Resursele, identificabile, de care...

Comportamentul de achiziție al întreprinderii Betty Ice pe piața organizațională

Partea I-a 1. Prezentarea organizației Betty Ice Compania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 de către Vasile Armenean. Inițial, numele...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor pe Piața Organizațională

Partea I: Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care ea este prezentă SCORSEZE SECURITY INTERNATIONAL Sala Polivalentă, str. Calea Piscului,...

Ai nevoie de altceva?