Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3814
Mărime: 343.76KB (arhivat)
Publicat de: Anaida Solomon
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Rosca
Academia de Studii Economice Bucureşti Marketing On-Line

Extras din proiect

Comportamentul de achiziţie al organizaţiei SC Vel Pitar SA

Partea I

Prezentarea organizaţiei SC Vel Pitar SA

Grupul Vel Pitar este liderul pieţei româneşti a produselor de panificaţie şi un jucător important în domeniul producţiei şi distribuţiei de biscuiţi, napolitane, specialităţi de cofetărie şi patiserie.

Povestea grupului începe în momentul în care fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH), achiziţionează două mari companii de morărit şi panificaţie, Mopariv Râmnicu Vâlcea şi Berceni Bucureşti. În decembrie 2001 se formează S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Râmnicu Vâlcea.

Anul 2007 a reprezentat trecerea la un nou tip de organizare. Compania Vel Pitar S.A. s-a divizat în trei societăţi autonome care au ca obiect de activitate panificaţia - S.C. Vel Pitar S.A., morăritul - S.C. Şapte Spice S.A. şi retailul - S.C. VP Magassin S.A Aceste activităţi s-au dezvoltat continuu în ultimii ani, astfel încât acum beneficiază de condiţiile necesare pentru a funcţiona autonom. Prin procesul de divizare noile companii fructifică mai bine oportunităţile oferite de piaţă în domeniile lor, gestionează mai bine resursele şi utilizează în mod direct veniturile obţinute. Fondul de investiţii Broadhurst Investments Ltd., administrat în România de compania New Century Holdings (NCH), deţine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate în urma divizării.

În prezent Grupul Vel Pitar deţine centre de producţie în Bucureşti (două) şi în 10 judeţe din România (Vâlcea, Argeş, Braşov, Cluj, Galaţi, Iaşi, Giurgiu, Gorj, Olt şi Dâmboviţa), unităţi de morarit şi o reţea de magazine în marile oraşe din România.

Grupul Vel Pitar deţine:12 fabrici de panificaţie, specialităţi de panificaţie, patiserie, biscuiţi şi napolitane; unităţi de morărit; o reţea proprie de 157 de spaţii comerciale în marile oraşe din România; acoperire naţională; 4.600 de angajaţi; peste 2 milioane de clienţi zilnic. Lunar, în medie, sunt produse aproximativ 10.000 tone panificaţie, 300 tone biscuiţi şi napolitane şi 14.000 tone produse de morărit.

Resursele umane

Grupul Vel Pitar este unul dintre cei mai importanţi angajatori din România, având peste 4600 de angajaţi. Vel Pitar încurajează iniţiativa personală, oferind oportunităţi deosebite de învăţare şi creştere, într-un mediu ce recompensează performanţa individuală. Angajaţii au şanse egale de promovare, performanţa şi potenţialul de creştere al fiecăruia fiind criteriile unice de selecţie în cadrul companiilor din grupul Vel Pitar.

Grupul Vel Pitar dezvoltă un sistem de creştere a nivelului de pregătire profesională şi etică a angajaţilor săi, pentru a putea desfăşura pe termen lung o activitate benefică pentru angajaţii, acţionarii şi clienţii săi, pe care îi respectă şi cărora doreşte să le satisfacă aşteptările.

Vel Pitar are programe de instruire orientate către toate categoriile de angajaţi şi pentru toate domeniile de activitate, astfel încât fiecare să poată beneficia de o pregătire profesională adecvată. Fie că e vorba de cursuri susţinute de parteneri externi sau de cursuri predate de către cei mai buni profesionişti din organizaţie, fiecare angajat beneficiază de minimum 40 de ore de instruire anual.

Mediul tehnologic în care operează firma este alcătuit din numeroşi factori ce conduc la realizarea produselor şi serviciilor precum: nivelul tehnic al utilajelor şi echipamentelor, calitatea tehnologiilor, activitatea de cercetare-dezvoltare, licenţe şi brevete înregistrate, capacitatea de creaţie-inovaţie-invenţie.Această componentă a macromediului implică firma atât ca beneficiar, cât şi ca furnizor, mai ales prin intermediul pieţei.

Tehnologia poate determina modul de satisfacere a diferitelor trebuinţe ale consumatorilor şi influenţează deciziile de marketing referitoare la noi produse şi servicii, ambalare, promovare, ditribuţie etc.Tehnologia informaţională tinde să ocupe un rol important pe piaţă, înzestrarea cu acest tip de tehnologie permite obţinerea unor rezultate mai bune. Distribuirea rapidă şi în timp optim este asigurată prin maşini şi utilaje performante care contribuie la creştrea productivităţii pe ansamblu a societăţii.

Grupul Vel Pitar a investit în fabricile, morile şi magazinele achiziţionate. Au fost cumpărate linii tehnologice moderne, unice în România. Clădirile au fost renovate şi adaptate normelor europene. A fost creat un sistem naţional de distribuţie ce acoperă toată ţara, iar producţia a fost diversificată pentru a răspunde cerinţelor consumatorilor.

Grupul Vel Pitar a investit în linii tehnologice de ultimă generaţie, complet automatizate, începând cu operaţia de frământare şi până la procesul de ambalare. Produsele realizate pe aceste linii sunt de calitate superioară (prospeţime îndelungată, culoare şi forma constante), iar productivitatea este crescută.

Invesţiile în tehnologii noi au permis ca ambalarea, cât şi întreg procesul de producţie să utilizeze tehnologia Keine Touch - fără atingere (consumatorul este prima persoana care atinge produsul).

Cu grijă deosebită pentru detalii, păstrând savoarea reţetelor tradiţionale, Vel Pitar foloseşte materii prime de cea mai bună calitate, ambalaje adaptate cerinţelor de igienă şi păstrării prospeţimii produselor o perioadă cât mai îndelungată, specialişti calificaţi la standarde europene, controlul strict al calităţii producţiei - toate pentru a oferi delicatese potrivite gusturilor oricărui consumator. Dovadă o fac repetatele premii câştigate la diverse concursuri de panificaţie şi patiserie de către echipele de specialişti Vel Pitar.

Calitatea superioară a produselor, respectarea măsurilor de siguranţă alimentară, ingredientele atent selecţionate fac ca peste 1,5 milioane de clienţi din toată ţara să cumpere zilnic pâinea proaspătă Vel Pitar. Fiind un partener important al marilor reţele de retail din România, Vel Pitar, prin echipele de vânzări şi distribuţie, asigură prezenţa produselor sale în peste 10.000 puncte de livrare din întreaga ţara.

Produsele Vel Pitar ajung la locaţiile de desfacere (supermarketuri, hypermarketuri, magazine de dimensiuni mici şi mijlocii, reţeaua VP Magassin) fie prin sistemul propriu de distribuţie (Vel Pitar beneficiază de un parc auto format din aprox. 340 de maşini), fie prin intermediul partenerilor.

Clienţii SC Vel Pitar SA

Analizând relaţiile comerciale ale S.C. Vel Pitar S.A. cu clienţii şi furnizorii, putem spune că firma şi-a format câţiva parteneri de afaceri stabili.

Pieţele de desfacere ale produselor S.C. Vel Pitar S.A. sunt: judeţul Vîlcea cu o pondere de 80% din totalul vânzărilor societăţii. Vânzările se realizează atât prin reţeaua proprie de vânzare a societăţii (19 magazine) cât şi prin vânzările realizate către clienţii – persoane juridice pe bază de contracte, sucursala Bucureşti deţine 27 magazine proprii, judeţul Cluj are o reţea de 11 magazine Vel Pitar, Piteşti şi Tărgu Jiu deţin fiecare câte 14 puncte de desfacere Vel Pitar, oraşul Braşov deţine 18 magazine Vel Pitar, locaţiile Giurgiu şi Iaşi reprezintă o oportunitate pentru extinderea Vel Pitar, în prezent existând doar 6, respectiv 7 magazine marca vel Pitar în aceste oraşe, iar oraşul Tecuci pune la dispoziţia clienţilor un număr de 12 puncte de desfacere Vel Pitar.

Preview document

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 1
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 2
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 3
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 4
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 5
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 6
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 7
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 8
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 9
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 10
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 11
Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul de Achizitie al Intreprinderilor de pe Piata Organizationala.doc

Alții au mai descărcat și

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Caracterizarea organizatiei si a pietei pe care este prezenta 1) Prezentarea organizatiei SC TANEX SRL S.C. Tanex SRL este o societate...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Proiect la disciplina Business to Business Marketing „Comportamentul de achizitie al întreprinderilor de pe piata organizationala” I....

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Partea I: Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care este ea prezentă: S.C. TOTAL INVEST GRUP S.R.L. este o societate romanească cu...

Comportamentul de achiziție al întreprinderii medicare technics de pe piața organizațională

Partea I. 1. Caracterizarea organizației și a pieței pe care este ea prezentă Incepand cu anul 2001 MEDICARE TECHNICS a utilat si modernizat...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Despre companie JTI – Japan Tobacco International este cea de-a treia companie producătoare de tutun la nivel global. Compania produce și...

Comportamentul de achiziție al Schaeffler România

I. Prezentarea generală a companiei INA Schaeffler România INA Schaeffler Braşov a fost înfiinţată în octombrie 2002 ca filială a Schaeffler Grup...

Comportamentul de achiziție pe piața organizațională SC Electroputere SA

Partea I 1. Prezentarea organizaţiei SC Electroputere SA este situata langa drumul european E70, fiind amplasata la 2,5 km de aeroportul Craiova...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor pe Piața Organizațională

Partea I: Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care ea este prezentă SCORSEZE SECURITY INTERNATIONAL Sala Polivalentă, str. Calea Piscului,...

Te-ar putea interesa și

Comportamentul de Achiziție al Organizației

Memoriu justificativ În lumea contemporanÎ au loc mari prefaceri economice si sociale. Sub impactul revolutiei stiintifico – tehnice se produc...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Caracterizarea organizatiei si a pietei pe care este prezenta 1) Prezentarea organizatiei SC TANEX SRL S.C. Tanex SRL este o societate...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Proiect la disciplina Business to Business Marketing „Comportamentul de achizitie al întreprinderilor de pe piata organizationala” I....

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Partea I: Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care este ea prezentă: S.C. TOTAL INVEST GRUP S.R.L. este o societate romanească cu...

Comportamentul de achiziție al întreprinderii medicare technics de pe piața organizațională

Partea I. 1. Caracterizarea organizației și a pieței pe care este ea prezentă Incepand cu anul 2001 MEDICARE TECHNICS a utilat si modernizat...

Comportamentul de Achiziție al Întreprinderilor de pe Piața Organizațională

Despre companie JTI – Japan Tobacco International este cea de-a treia companie producătoare de tutun la nivel global. Compania produce și...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională - B2B proiect

Partea I Caracterizarea organizației și a pieței pe care este prezentă 1. Prezentarea organizației alese. Resursele, identificabile, de care...

Comportamentul de achiziție al întreprinderii Betty Ice pe piața organizațională

Partea I-a 1. Prezentarea organizației Betty Ice Compania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 de către Vasile Armenean. Inițial, numele...

Ai nevoie de altceva?