Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4745
Mărime: 19.54KB (arhivat)
Publicat de: Celia Stanciu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irimia Nicoleta

Cuprins

  1. 1.REZUMAT
  2. 2.INTRODUCERE
  3. 3. SUBIECTUL TEMEI- DELIMITAREA,EVOLUTIA ACESTUIA
  4. 4.ANALIZA-ARGUMENTE PRO SI CONTRA,FAPTE
  5. 5.CONCLUZII,RECOMANDARI

Extras din proiect

1.REZUMAT

Comportamentele oamenilor au evoluat,s-au diversificat de la tara la tara,de la cultura la cultura,conducand la stiluri de viata mai mult sau mai putin sociale.

Comportamentul semenilor este dictat de diferentele de varsta,tabieturi,obiceiuri,influente precum si nevoia de separare a unora dintre oameni.Acest ultim aspect se intalneste in present in special in randul tinerilor,care simt nevoia de a fi unici,speciali,fata de ceilalti tineri,adolescenti.

Lucrarea noastra prezinta aspecte ale tinerilor,din punct de vedere ale specialitatilor acestora din secolul 21.Vom analiza trei feluri de comportamente care au devenit stiluri de viata in randul celor ce vor sa fie iesiti din comun.Abordarea presupune compararea stilurilor hikikomori,otaku,emo,termini ce pot fi definite pe scurt printr-o evolutie exploziva.Acesti tineri sunt mai diferiti nu din prisma consumului de alcool,sau din dezvoltarea altor vicii,sau nicidecum colaborarea in gasti.

In introducere se fundamenteaza actualitatea temei, se determina obiectul si subiectul cercetarii, se precizeaza scopul, obiectivele studiului,concluziile si decizia adoptata.

"Generatia pierduta", "milionul pierdut", "ultimul trend al parazitismulului social" sunt cateva din etichetele care au fost aplicate unui fenomen social specific Japoniei, hikikomori.

Hikikomori, estimati la un milion de cazuri, sunt tineri care, in urma unui soc afectiv, se inchid pentru ani de zile in casa. Teama lor de oameni face ca viata sa li se consume in fantezii cu ochii deschisi, filme, televizor sau pe internet.

Otaku sunt caracterizati ca persoane afective,impresionate pana la obsesie de o anumita latura,reala sau ireala,pentru care isi sacrifica cat mai mult timp.Acestia ajung la dependent de u nanumit lucru sau concept cum ar fi calculatorul sau fotografia.

2.INTRODUCERE

Comportamentul este un aspect important din viata noastra deoarece prin comportametul si atitudinea noastra ne creem o imagine fata de ceilalti,ne respectam in primul rand pe noi si pe urma pe ceilalti din jurul nostru.A sti sa ne comportam intr-o societate si nu numai este un aspect care tine de noi si de educatia noastra.

De-a lungul vietii luam hotariri – de a urma o cale sau alta- fiind motivati de fiecare data de ceva diferit. Stilul de viata inseamna reuniunea tuturor acestor decizii si actiuni ale noastre, cu influenta asupra starii noastre afective si de sanatate. Acesta ne determina o anumita calitate a vietii , o anumita perceptie subiectiva a pozitiei ocupate de noi in lume in raport cu standardele de ordin personal.

Am ales acest subiect deoarece zilnic, suntem asaltati de evenimente care actioneaza asupra noastra ca niste stimuli , uneori pozitivi, alteori negativi. Acesti stimuli se cer interpretati de catre sistemul nostru cognitiv – mintea noastra – pentru a face fata situatiilor cu care ne confruntam si de cele mai multe ori, pentru a excela in ceea ce ne propunem , fie ca este vorba de ceva de ordin profesional sau de natura personala. Tot zilnic, suntem asaltati de evenimente care ne cer sa luam decizii, sa negociem, sa facem compromisuri… Incercam sa le raspundem cat mai adecvat in raport cu cerintele sociale si cat mai apropiat de propria noastra gandire pentru a nu ne crea disonante.

In ceea ce priveste analiza comportamentului tinerilor , am preferat sa ne folosim de datele existente din diferitele surse de pe internet , deoarcere ne permite sa alegem informatiile dorite dintr-o gama mai larga de documentare si din propria experienta a tinerilor care s-au confruntat cu diferite probleme si le-au impartasit si celorlati.

Ca o sinteza, totul porneste de la simplele necesitati fiziologice pana la cele de ordin social, moral, etic. Aceste necesitati ne definesc si totodata suntem mai mult; avem un filtru numit „constiinta” care intervine in selectia informatiilor, interpretarea lor si predispunerea la anumite actiuni. Senzatii, ganduri, pasiuni, motivatii- suntem noi ! Cu bunele si cu relele, daca luam in considerare dogmele in care am crescut cei mai multi dintre noi. Ne concepem un stil de a gandi si a actiona, chiar si de a simti; ne traim si consecintele acestor ganduri si actiuni ; este ceva ce ne defineste.

Preview document

Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 1
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 2
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 3
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 4
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 5
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 6
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 7
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 8
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 9
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 10
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 11
Comunicare comercială - atitudini în viața de zi cu zi - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Comunicare Comerciala - Atitudini in Viata de Zi cu Zi.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici de Comunicare și Negociere Utilizate în Cadrul Companiei TinaR

Capitolul I NEGOCIEREA – FORMĂ PRINCIPALĂ DE COMUNICARE 1.1. Consideraţii generale privind negocierea Negocierea trebuie privită drept cel mai...

Negocierea

Pe parcursul întregii vieti, în fiecare ceas sau clipa, fiecare dintre noi are o dorinta, un interes sau un punct de vedere numai ,,al sau’’ si...

Echipa Managerială

Echipa manageriala este un grup de lucru ce se constituie, de regula, cu caracter permanent si care se situeaza pe lânga manager. Pot exista...

Fundamentarea Strategiei la SC Panmed SA

Premisele strategiei SC. PANMED SA a luat fiinta in anul 1995 iar in momentul acesta se afla in faza de maturitate a ciclului de viata. Pentru a...

Tehnici Promoționale

A Articolul specific activităţii de relaţii publice, destinat unei publicaţii de profil, este: -articolul de importanţă caracteristică;...

Comunicarea în Afaceri

INTRODUCERE Scopul cursului Scopul cursului este de a-i familiariza pe studenţi cu noţiuni referitoare la comunicarea în afaceri în economia...

Introducere în publicitate - sinteză

Publicitatea, variabila importanta a politicii promotionale a organizatiei moderne, reprezinta una din metodele cele mai utilizate în activitatea...

Comportamentul consumatorului

CAPITOLUL II DIFERENTELE INDIVIDUALE ALE CONSUMATORILOR 2.1. PERSPECTIVE DE ABORDARE A COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI Se poate întelege modul...

Ai nevoie de altceva?