Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3963
Mărime: 480.20KB (arhivat)
Publicat de: Ioana D.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Capitolul I: PREZENTAREA FIRMEI

Flanco este unul dintre cei mai importanți retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Compania operează o rețea de magazine în cele mai importante regiuni comerciale ale țării. Strategia companiei constă în consolidarea poziției deținute pe piața locală, prin dezvoltarea rețelei Flanco în toate regiunile țării și printr-o continuă îmbunătățire a performanțelor obținute de către magazinele Flanco. Flanco vine în întâmpinarea consumatorilor cu cea mai bună ofertă de produse, pachete de creditare avantajoase și o gamă extinsă de servicii, compania oferind astfel soluții complete și special create pentru întreaga familie.

Flanco există pe piaţă din anul 1994, iar în prezent deţine o reţea alcătuită din 80 de magazine aflate în cele mai importante zone comerciale din 50 de oraşe şi o echipă de peste 900 de angajaţi.

Obiectul principal de activitate, conform clasificării CAEN, este comerţul cu amănuntul al articolelor şi aparatelor electrocasnice, în magazine specializate.

I.1. Scurt istoric

Flanco și Flanco World sunt două rețele de magazine de produse electronice, electrocasnice și IT&C din România, operate de compania Flamingo. Compania a fost înființată de omul de afaceri Florin Andronescu, iar numele Flanco vine de la Florin Andronescu Company. În iulie 2008 rețeaua număra 64 de magazine Flanco și 21 de unități Flanco World. În mai 2011, rețeaua de magazine Flanco a ajuns la 75 de magazine, având o suprafață de retail de 35.000 de metri pătrați.

În septembrie 2010, un pachet de 60% din Flanco a fost cumpărat pentru 14 milioane de euro de către compania Asesoft Web, deținută de Iulian Stanciu și Sebastian Ghiță, acționari ai grupului Asesoft. Restul de 40% din companie este deținut de ING, UniCredit Țiriac Bank și BRD - Groupe Société Générale, bănci care au creditat compania în perioada de extindere și cărora Flanco nu le restituiseră banii. Flanco a intrat în insolvență în decembrie 2009 după ce negocierile pentru restructurarea datoriei de 17,5 milioane de euro către ING au eșuat, însă prin achiziția de către Asesoft Web, compania a ieşit din insolvență în perioada următoare. Zece milioane dintre cele 14 oferite de Asesoft Web au fost folosite pentru plata creditorilor.

Cel mai dinamic retailer din România, Flanco a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 137 milioane EUR, în creștere cu 25% comparativ cu anul anterior, și o cotă de piață de 13%. Astfel, compania a devenit al doilea cel mai important retailer offline din România, urcând o poziție în topul celor mai mari jucători din industrie. Compania a obținut o creștere de 25% a cifrei de afaceri, mult peste ritmul de evoluție al pieței. Piața de electroIT din România a crescut cu 5% comparativ cu 2011, în vreme ce piața vest-europeană a înregistrat un avans de numai 0,2%. Flanco a obținut o creștere de 25% a cifrei de afaceri, grație investițiilor în modernizarea rețelei de magazine, în dezvoltarea echipei și în managementul portofoliului de produse, atingând astfel obiectivul propus pentru 2012. “În 2012 am reușit să ne atingem obiectivele de creștere propuse și să ne consolidăm arhitectura internă de business, atât de necesară dezvoltării unei afaceri sustenabile”, a declarat Violeta Luca, CEO Flanco. “Rezultatele obținute confirmă faptul că modelul nostru de business și strategia de poziționare alese sunt oportune și ne diferențiază pe o piață în care eroziunea prețurilor și strategia «copy-paste» au fost singurele metode de stimulare a vânzărilor din ultimii ani”, a adăugat Violeta Luca. Flanco a investit peste 2,5 milioane EUR în rețeaua de magazine, atât în modernizarea, remodelarea și extinderea unor spații deja existente, cât și în deschiderea unor magazine noi în orașe precum Iași, Sibiu, Cluj, Oradea, Ploiești, Deva, Târgoviște sau București. În prezent compania deține o rețea de 78 de magazine, cu o suprafață totală de peste 44.500 mp. “Dacă în ceea ce privește cifra de afaceri și cota de piață Flanco este pe locul doi în topul celor mai mari retaileri, în privința randamentului vânzărilor/mp suntem pe locul unu, acesta fiind un indicator extrem de valoros pentru o companie care își dorește în primul rând să fie rentabilă și eficientă”, a explicat Violeta Luca. Astfel, pe o suprafață totală de vânzare mai mare cu 10% decât în anul 2011, compania a înregistrat vânzări mai mari cu 25%, crescând rentabilitatea vânzării/mp la peste 3200 EUR. Flanco a continuat programul de modernizare a spaţiilor de vânzare, investind de la începutul anului 2012 aproximativ 450.000 EUR în reamenajarea a zece magazine. Retailerul va deschide, până la finalul anului, încă două magazine de referinţă, în centre comerciale din Bucureşti şi Ploieşti. Astfel, numărul magazinelor din reţea ajunge la 80.

I.2. Misiune şi valori

Pentru fiecare client, a cumpăra ar trebui să însemne bucuria de a intra într-un magazin cu o atmosferă prietenoasă, de a primi consilierea de care are nevoie, de a încerca un produs şi de a profita de cele mai bune oferte din piaţă. Firma Flanco Retail SA îşi doreşte ca vizitele în magazinele sale să fie adevărate evenimente dedicate tehnologiilor care fac viaţa oamenilor mai uşoară. Îşi propune, pur şi simplu, să depăşească aşteptările clienţilor săi. Sistemul de valori pe care se bazează este următorul:

- Inovaţie

Retailul este într-o continuă evoluţie, iar noi suntem promotori ai schimbării. În magazinele Flanco clientul găseşte tot ceea ce înseamnă inovaţie la nivel de produse şi de prezentare a acestora, plus cea mai extinsă gamă de servicii.

- Flexibilitate

Oferă cel mai ridicat grad de flexibilitate - comenzi online/prin telefon/în magazin şi livrare la magazin sau acasă, plata cash sau în sisteme de rate cu costuri 0, garanţie extinsă până la 4 ani, posibilitatea returnării oricărui produs în 31 de zile etc.

- Profesionalism

Are o echipă profesionistă de consultanţi, pregătiţi să răspundă solicitărilor tale. Indiferent de tehnologie, clienţii vor găsi toate sfaturile de care au nevoie pentru a lua cele mai bune decizii atunci când doresc să cumpere un produs IT, electronic sau electrocasnic.

- Încredere

Din 1994 este magazinul în care românii au încredere când vine vorba despre produse IT, electronice şi electrocasnice. Clienţii Flanco revin în magazin ori de câte ori au nevoie de produse electronice, electrocasnice sau IT ori, pur şi simplu, de sfaturi legate de tehnologie, pentru că au încredere în consultanţi şi în calitatea serviciilor oferite.

Bibliografie

http://www.flanco.ro/

http://reviste.edrs.ro/index.php?pag=marketing

http://www.stiucum.com/marketing/marketing-modern/149/un-model-posibil-de-program-de23126.php

http://www.lectiieconomice.net/

http://ctrl-d.ro/digital/resurse-digital/cum-setezi-obiectivele-de-marketing/

http://www.wall-street.ro/slideshow/Piete-de-capital/46957/Vanguard-recomanda-pastrarea-titlurilor-Flamingo/4/Dezvoltarea-lantului-Flanco-World-este-unul-din-punctele-forte.html

Preview document

Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 1
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 2
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 3
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 4
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 5
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 6
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 7
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 8
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 9
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 10
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 11
Dezvoltarea activității de comerț la nivelul firmei SC Flanco Retail SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Dezvoltarea Activitatii de Comert la Nivelul Firmei SC Flanco Retail SA.docx

Alții au mai descărcat și

Dezvoltarea Activității de Comerț la Nivelul Firmei Flanco

Introducere În primul rând am ales acest magazin deoarece reprezinta liderul pe piata IT&C in Romania, deţinând primul loc pe piaţa...

Dezvoltarea activității de comerț în cadrul firmei SC Selgros SRL

Cap.1 PREZENTAREA FIRMEI 1.1. Denumire, localizare Denumire : S.C. “SELGROS CASH&CARRY” S.R.L. Braşov Sediul: - sediul social în Braşov este:...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Studiul Privind Activitatea de Aprovizionare Tehnico-Materiala la SC Flanco SRL

INTRODUCERE Asigurarea resurselor materiale reprezintă acea latură a marketingului prin care se realizează fluxuri de resurse materiale de la...

Dezvoltarea Activității de Comerț la Nivelul Firmei Flanco

Introducere În primul rând am ales acest magazin deoarece reprezinta liderul pe piata IT&C in Romania, deţinând primul loc pe piaţa...

Planul de Afaceri al Firmei de Servicii Flanco

STUDIU DE CAZ NR. 1: PLANUL DE AFACERI A S.C. FLANCO S.R.L. 1. Sinteza planului de afaceri al firmei de servicii S.C. FLANCO S.R.L. Planul de...

Marcă înregistrată - Flanco

Motivatie. Explicatii De ce ? Pentru aceste vorbe "Mi-am incredintat intotdeauna, aproape neconditionat, cariera in mainile colegilor de echipa “...

Ai nevoie de altceva?