Firma Noire

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3034
Mărime: 95.77KB (arhivat)
Publicat de: Victoria B.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Este cel care deține o influență majoră atât asupra stării emoționale cât și asupra memoriei.

Prin urmare am ales ideea de a dezvolta o parfumerie, în centrul Iașului, deoarece această afacere ar reprezenta un simbol al identității noastre și de asemenea pentru ca am aduce ceva nou pe piața locală.

Parfumurile comercializate sunt de o calitate superioară, brand-uri precum Hugo Boss, Paco Rabanne, Armani, Channel, Lancome,Chloe, se vor regăsi pe rafturile noastre, iar pentru persoanele care încă nu au un parfum preferat le propunem o scurtă vizită la stand-ul nostru pentru „Personalizarea propriului parfumului”.

Un alt factor primordial pentru care am decis să înființăm această societate este cel de a evita să oferim clienților produse fake, cum se întamplă în multe magazine cu nume renumit.

Totodată, cu ajutorul acestei afaceri dorim să schimbăm percepția oamenilor și să-i îndemnăm să realizeze că parfumul nu are doar rolul de un „miros placut”, dar îți creează și o imagine, o personalitate.

2.Exceleță și experiență. Avantaje competitve.

Noir este parfumeria care întâmpină orice client cu o notă armonioasă. Atât gama variată de produse de calitate cât și ambianța, designul, muzica, aroma garantează un moment de relaxare și plăcere, facându-l pe client să revină de fiecare dată cu drag.

Un avataj ar fi reprezentat de parfumurile aflate sub marca proprie. Acestea sunt produse doar din ingrediente naturale cum ar fi diverse uleiuri esențiale, infuzii, care la rândul lor sunt extrase din flori, frunze, fructe, radăcini.

De asemenea, faptul că le garantăm consumatorilor comercializarea produselor sută la sută originale, mărci care nu se regăsesc în momentul actual pe piața din Iași, precum Victoria Secret, dar și ocazia de a putea realiza un parfum după propriile preferințe ne aduce un plus în detrimentul concurenților din acest domeniu.

3.Barierele la intrare/ ieșire în domeniul afacerii

Intrare :

1)Costuri substanțiale generate de nevoia cercetării preferințelor consumatorilor în materie de arome precum și dezvoltarea unor game sortimentale diferite de cele existente la acest moment pe piață.

2)Concurenta puternică ar putea reacționa la timp, iar în scopul menținerii cotei de piață ar putea să ingreuneze sau chiar să împiedice intrarea noastră prin tehnici precum: oferirea de discount-uri sau campanii promoționale.

3)Accesul la rețeaua de distribuție a produsului ar putea constitui un obstacol din cauza costurilor ridicate, ce derivă din necesitatea amplasării magazinelor noastre fie într-o zonă centrală, fie în marile centre comerciale, locuri tranzitate de mulți potențiali clienți.

Ieșire

1)Dificultatea atingerii unui nivel minim al vânzărilor astfel încât investiția inițială precum și costurile întrunite până la acel moment , în desfașurarea activității, sa fie acoperite ,iar ieșirea de pe piață să fie realizabilă.

2)Greutăți întâmpinate în procesului de vânzare a stocurilor aflate în gestiune și a mijloacelor fixe ce aparțin firmei noastre, la o valoare de piață convenabilă.

3)Existența unor obligații contractuale , precum plata chiriei pentru spațiul comericial luat în folosință, ar putea îngreuna ieșirea de pe piață prin aplicarea unor penalizări consistente în urma anulării contractelor înainte de termen.

4.Segmentarea pieții. Obiective.

Segmentare socio-demografică

Vârsta: Firma noastră iși propune să comercializeze produse ce se adresează clienților situați în următoarele grupe de vârstă:

- 3-14 ani

- 15-21 ani

- 22-35 ani

- 36-50 ani

- 50 ani +

Sex: Produsele firmei Noir se adresează atât reprezentanților sexului masculin cât și celui feminin.

Venit: Gama sortimentală a firmei noastre se pliază pe următoarele categorii de venituri ale clientilor:

- 0-1400 lei

- 1401-2000 lei

- 2001-3500 lei

- 3500 lei +

Ocupație: Parfumurile firmei noastre sunt orientate către populația din clasa de mijloc și cea superioară.

- Student

- Angajat

- Liber profesionist

- Om de afaceri

Segmentarea prin avantajele căutate

Acest tip de segmentare scoate in evidență următoarele caracteristici căutate la produsele noastre:

- Buchet

- Persistență

- Brand

- Preț

- Design

- Compoziție

- Cantitate/volum

Segmentarea comportamentală

În ceea ce privește acest tip de segmentare, clienții noștri au o atitudine pozitivă în legătură cu produsele firmei Noir, sunt fie loiali firmei, fie oscilanți (influențati de diferiți factori) si au o atitudine rațională în cadrul procesului de cumpărare.

Segmentarea psihografică

Produsele de parfumerie oferite de noi vizează clienți cu o personalitate extrovertită, autoritară. Aceștia sunt pasionați de calitatea superioară oferită de firma Noir , alegând-o pe aceasta în detrimentul celorlalte.

Obiective:

Obiectivul general:

Preview document

Firma Noire - Pagina 1
Firma Noire - Pagina 2
Firma Noire - Pagina 3
Firma Noire - Pagina 4
Firma Noire - Pagina 5
Firma Noire - Pagina 6
Firma Noire - Pagina 7
Firma Noire - Pagina 8
Firma Noire - Pagina 9
Firma Noire - Pagina 10
Firma Noire - Pagina 11
Firma Noire - Pagina 12
Firma Noire - Pagina 13
Firma Noire - Pagina 14
Firma Noire - Pagina 15
Firma Noire - Pagina 16
Firma Noire - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Firma Noire.docx

Te-ar putea interesa și

Producerea Vinurilor Spumante Roz

I. STUDIU BIBLIOGRAFIC I.1 Producerea vinurilor spumante roz în lume Vinurile spumante roze se produc în cantităţi mai mici decît vinurile...

Legislația antisemită sub regimul Ion Antonescu - în perioada 1940-1941

Introducere Tema aleasă, Legislaţia antisemită sub regimul Ion Antonescu – în perioada 1940-1941, îşi propune să urmărească atitudinea rasială a...

Marketingul Firmei Vincon Vrancea

Pozitionarea pe piata - parte integranta a politicii de marketing în cadrul companiei 1.1 Pozitionarea pe piata ( notiune, obiective, modalitati)...

Tranzacții comerciale internaționale - Vin Murfatlar

1. Rezumat executiv Vinul este un produs foarte cautat in lume, din acest motiv si tranzactiile cu acesta sunt foarte mari. Importurile sunt...

Mixul de Marketing al Produsului Vin

MURFATLAR Podgoria Murfatlar este amplasată în una dintre cele mai bune regiuni, între Dunăre şi Marea Neagră, în centrul Podişului Dobrogei....

Merchandising Supermarket

Prezentare generala Un nou magazin pentru noi Este cunoscuta nevoia pentru cumparaturi, atat ca metoda de aprovizionare cu cele necesare, cat si...

Organizarea unei rețele de distribuție

I. Produsul și piața Lambrusco are o istorie pe cât de tristă pe atât de incredibilă. Pe de o parte este fascinantă, cand bei lambrusco de fapt...

Analiza eficienței investitiilor. Studiu de caz - SC Cotnari SA

Capitolul 1. Prezentarea socetăţii SC COTNARI SA Una din bijuteriile preţioase ale podgoriilor româneşti este cea de la Cotnari atestată...

Ai nevoie de altceva?