Brandingul Personal

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 127 în total
Cuvinte : 61542
Mărime: 3.19MB (arhivat)
Publicat de: Vlad Vlad
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristea Maria, Pop Ciprian
Materialul cuprinde si un studiu de caz, pe Mihaela Radulescu

Extras din proiect

INTRODUCERE

Lucrarea de faţă îşi propune să trateze tema comunicării verbale şi nonverbale în brandingul personal, iar motivul pentru care am ales acest subiect este generat de dorinţa de a clarifica anumite aspecte ce ţin de sfera relaţiilor interpersonale şi importanţa acestora în crearea unui brand de succes. De asemenea, am dorit să reliefăm elementele ce conduc la construirea unei imagini bazate pe promovare şi publicitate.

Prin această lucrare am dorit să evidenţiăm rolul definitoriu al comunicării în procesul construirii unui brand şi influenţa acesteia asupra imaginii rezultate, iar aceasta pentru că brandingul înseamnă reputaţie, fiind procesul de creare a unui nume, prin care arăţi ce te diferenţiază de ceilalţi. Aşa cum diferenţierea pe piaţă este principiul de bază al marketingului, şi în cazul persoanelor, brandingul descrie ce te face diferit şi cum poţi aduce valoare adăugată unei situaţii.

Am considerat că cea mai bună cale pentru a-ţi face cunoscut brandul este proactivitatea în construcţia de reţele şi în stabilirea de canale de comunicare. Poţi contacta specialiştii ale căror articole, realizări, site-uri, idei, organizaţii îţi plac şi crea relaţii. Poţi participa la discuţii interesante pe Internet. Poţi publica articole, participa şi iniţia proiecte împreună cu fundaţiile şi asociaţiile de care te simţi aproape. Cu cât multiplici numărul de canale de comunicare, cu atât devii mai cunoscut. Publicul care te interesează este complex şi include colegi, superiori, subalterni, recrutori, potenţiali clienţi sau furnizori, mentori, potenţiali discipoli, prieteni cu hobby-uri comune, cunoscuţi şi necunoscuţi, români şi străini.

Lucrarea este structurată pe următoarele capitole:

1. Brandurile şi clienţii

2. „Made in...”

3. Crearea unui brand

4. „Slabiciunile unui brand”

5. Brandingul necomercial

6. Comunicarea verbală şi nonverbală

7. Studiu de caz branding personal: Mihaela Rădulescu

CAPITOLUL 1

BRANDURILE ŞI CLIENŢII

În urmă cu mult timp, brandurile erau nişte simboluri ale consecvenţei, erau simple bunuri casnice care erau consumate şi înlocuite. Într-o vreme în care produsele se contrafăceau, calitatea producţiei era inconstantă, iar preţul variabil, brandul însemna calitate, cantitate şi preţ standard. Produsul era proiectat şi susţinut de imaginea brandului.

În zilele noastre, toate acestea s-au schimbat radical, brandurile şi-au afirmat locul în lume. Cel mai adesea, considerăm calităţile funcţionale ale unui produs ca fiind de la sine înţelese şi, în vreme ce brandurile continuă să aibă de-a face cu imaginea, acum este vorba şi de imaginea noastră nu doar de propria lor imagine.

Astăzi, brandingul ţine în principal de demonstrarea exterioară şi vizibilă a afilierii private şi personale, precum şi de implicare şi asociere. Brandingul ne permite să ne definim pe noi înşine cu ajutorul unei prescurtări imediat inteligibile pentru lumea din jurul nostru. Diesel, Adidas şi hotelurile W înseamnă un stil de viaţă; Hermès, Ralph Lauren şi Ritz sunt un altul. Pentru a-ţi ajusta, amplifica şi sublinia percepţia despre tine însuţi, poţi să le combini şi să le asortezi.

Brandurile sunt purtătoare de valoare atât în cadrul organizaţiilor, cât şi pentru clienţi. S-a afirmat adesea că acestea sunt o sumă de valori funcţionale şi emoţionale, managementul de brand orientându-se, în mod tradiţional, către exterior, încercând să înţeleagă comportamentul consumatorilor.

Brandul se potriveşte perfect cu epoca frazei – cheie (soundbite) şi a satului global. El spune foarte multe oamenilor care gândesc în mod similar, oriunde ar trăi aceştia şi tuturor deodată. Brandurile au fost create de oamenii de marketing din marile companii pentru a seduce clienţi – pentru a vinde produse prin crearea şi proiectarea clară, în mod repetat, a unor idei colorate, dar simple. Mecanismul brandingului a fost proiectat şi definit de tehnicile moderne de comunicare. Dar ideea brandingului a obţinut un succes mult dincolo chiar şi de cele mai ambiţioase visuri ale creatorilor ei.

Impactul brandingului este practic incomensurabil în termeni sociali şi culturali întrucât el şi-a depăşit atât de mult originile comerciale. El s-a răspândit în educaţie, sport, modă, turism, artă, teatru, literatură, politică regională şi naţională şi în aproape toate celelalte domenii la care ne-am putea gândi. Organizaţiile non-profit şi caritabile, care concurează cu brandurile comerciale în teritoriul emoţional din minţile şi inimile oamenilor, pentru banii din buzunarele lor, foloseşte tot mai mult brandingul.

Oameni din toată lumea, din fiecare ţară de pe continent, se îmbracă din cap până în picioare cu haine ce poartă numele unor băuturi răcoritoare, ale unor pantofi sport, telefoane celulare, universităţi, echipe de fotbal, schiuri, echipamente de construcţii sau ale oricărui alt lucru de care ei se simt legaţi. Aşa se poate explica într-o oarecare măsură această privelişte

bizară, dar cotidiană – probabil imaginea definitorie a vremurilor noastre. Aceasta este omanifestare unică a timpului în care trăim, pe care nu am mai întâlnit-o niciodată până acum. Bineînţeles, de-a lungul istoriei soldaţii au purtat uniforme pentru a semnala afilierea, iar clericii de diverse feluri s-au îmbrăcat în veşminte ierarhice. Astăzi, brandingul este omniprezent.

Viziunea în care brandurile sunt îndesate pe gâtul unui public naiv de către oameni de marketing manipulatori ce lucrează în cadrul unor organizaţii imense, depersonalizate şi lacome este, desigur, cea tradiţională. Revoltele de la Genova, Seattle, Praga, Londra, Kyoto şi din alte părţi au intenţionat să definească multinaţionalele şi brandurile globale deţinute de acestea ca nepăsătoare, înşelătoare, viclene şi fundamental imorale. Dar, protestatarii, pe lângă ignorarea brandingului într-o lume mai largă, lumea de dincolo de comerţ, scapă din vedere o altă problemă fundamentală. Brandurile ne plac. Dacă nu ne-ar plăcea, nu le-am cumpăra. Noi, consumatorii, suntem cei care decidem care brand va avea succes şi care nu. Unele branduri prosperă pentru că oamenii le iubesc şi nu se mai satură de ele; nimeni nu ne obligă să cumpărăm o şapcă de baseball cu logoul Nike . Prin identificarea valorilor fundamentale ale brandului, organizaţia se situează din start pe o poziţie superioară. Un exemplu elocvent în acest sens îl constituie Nike, care se diferenţiază de concurenţă prin valorile sale: autenticitate (real îm ochii atleţilor), inspiraţie (prin pasiunea pentru sport), curaj (de a crede în convingerile tale), inovaţie.

Preview document

Brandingul Personal - Pagina 1
Brandingul Personal - Pagina 2
Brandingul Personal - Pagina 3
Brandingul Personal - Pagina 4
Brandingul Personal - Pagina 5
Brandingul Personal - Pagina 6
Brandingul Personal - Pagina 7
Brandingul Personal - Pagina 8
Brandingul Personal - Pagina 9
Brandingul Personal - Pagina 10
Brandingul Personal - Pagina 11
Brandingul Personal - Pagina 12
Brandingul Personal - Pagina 13
Brandingul Personal - Pagina 14
Brandingul Personal - Pagina 15
Brandingul Personal - Pagina 16
Brandingul Personal - Pagina 17
Brandingul Personal - Pagina 18
Brandingul Personal - Pagina 19
Brandingul Personal - Pagina 20
Brandingul Personal - Pagina 21
Brandingul Personal - Pagina 22
Brandingul Personal - Pagina 23
Brandingul Personal - Pagina 24
Brandingul Personal - Pagina 25
Brandingul Personal - Pagina 26
Brandingul Personal - Pagina 27
Brandingul Personal - Pagina 28
Brandingul Personal - Pagina 29
Brandingul Personal - Pagina 30
Brandingul Personal - Pagina 31
Brandingul Personal - Pagina 32
Brandingul Personal - Pagina 33
Brandingul Personal - Pagina 34
Brandingul Personal - Pagina 35
Brandingul Personal - Pagina 36
Brandingul Personal - Pagina 37
Brandingul Personal - Pagina 38
Brandingul Personal - Pagina 39
Brandingul Personal - Pagina 40
Brandingul Personal - Pagina 41
Brandingul Personal - Pagina 42
Brandingul Personal - Pagina 43
Brandingul Personal - Pagina 44
Brandingul Personal - Pagina 45
Brandingul Personal - Pagina 46
Brandingul Personal - Pagina 47
Brandingul Personal - Pagina 48
Brandingul Personal - Pagina 49
Brandingul Personal - Pagina 50
Brandingul Personal - Pagina 51
Brandingul Personal - Pagina 52
Brandingul Personal - Pagina 53
Brandingul Personal - Pagina 54
Brandingul Personal - Pagina 55
Brandingul Personal - Pagina 56
Brandingul Personal - Pagina 57
Brandingul Personal - Pagina 58
Brandingul Personal - Pagina 59
Brandingul Personal - Pagina 60
Brandingul Personal - Pagina 61
Brandingul Personal - Pagina 62
Brandingul Personal - Pagina 63
Brandingul Personal - Pagina 64
Brandingul Personal - Pagina 65
Brandingul Personal - Pagina 66
Brandingul Personal - Pagina 67
Brandingul Personal - Pagina 68
Brandingul Personal - Pagina 69
Brandingul Personal - Pagina 70
Brandingul Personal - Pagina 71
Brandingul Personal - Pagina 72
Brandingul Personal - Pagina 73
Brandingul Personal - Pagina 74
Brandingul Personal - Pagina 75
Brandingul Personal - Pagina 76
Brandingul Personal - Pagina 77
Brandingul Personal - Pagina 78
Brandingul Personal - Pagina 79
Brandingul Personal - Pagina 80
Brandingul Personal - Pagina 81
Brandingul Personal - Pagina 82
Brandingul Personal - Pagina 83
Brandingul Personal - Pagina 84
Brandingul Personal - Pagina 85
Brandingul Personal - Pagina 86
Brandingul Personal - Pagina 87
Brandingul Personal - Pagina 88
Brandingul Personal - Pagina 89
Brandingul Personal - Pagina 90
Brandingul Personal - Pagina 91
Brandingul Personal - Pagina 92
Brandingul Personal - Pagina 93
Brandingul Personal - Pagina 94
Brandingul Personal - Pagina 95
Brandingul Personal - Pagina 96
Brandingul Personal - Pagina 97
Brandingul Personal - Pagina 98
Brandingul Personal - Pagina 99
Brandingul Personal - Pagina 100
Brandingul Personal - Pagina 101
Brandingul Personal - Pagina 102
Brandingul Personal - Pagina 103
Brandingul Personal - Pagina 104
Brandingul Personal - Pagina 105
Brandingul Personal - Pagina 106
Brandingul Personal - Pagina 107
Brandingul Personal - Pagina 108
Brandingul Personal - Pagina 109
Brandingul Personal - Pagina 110
Brandingul Personal - Pagina 111
Brandingul Personal - Pagina 112
Brandingul Personal - Pagina 113
Brandingul Personal - Pagina 114
Brandingul Personal - Pagina 115
Brandingul Personal - Pagina 116
Brandingul Personal - Pagina 117
Brandingul Personal - Pagina 118
Brandingul Personal - Pagina 119
Brandingul Personal - Pagina 120
Brandingul Personal - Pagina 121
Brandingul Personal - Pagina 122
Brandingul Personal - Pagina 123
Brandingul Personal - Pagina 124
Brandingul Personal - Pagina 125
Brandingul Personal - Pagina 126
Brandingul Personal - Pagina 127

Conținut arhivă zip

  • Brandingul Personal.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Eficiența campaniilor politice

PROFILUL ALEGĂTORILOR Mediul social în care acţionează indivizii funcţionează ca o reţea de simboluri care se integrează la diverse niveluri, din...

Analiza elementelor legate de marketingul și imaginea destinației turistice - Turcia

CAPITOLUL 1. Analiza potențialului turistic internațional al țării - Turcia- : 1.1 Prezentarea generală a țării Turcia reprezintă punctul de...

Identitate și Brand Personal

Introducere Motivaţia alegerii temei Un brand reprezintă tot ceea ce vrei să transmiţi prin imaginea pe care o ai, începând de la cele mai mici...

Elaborarea strategiei de marcă pentru produsul nou - Pam Original Oil

I. Prezentarea generala a companiei Unilever reprezinta una dintre cele mai importante companii de pe piata bunurilor de larg consum din Romania,...

Rolul vizibilității și expunerii în personal branding

Brandingul: strategia construirii identităţii şi a imaginii Definirea brandingului Există multe definiţii date noţiunii de brand, dar multe...

Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii

1.Brandingul, o formă de promovare în marketing „În trecut, foarte mulţi termeni au fost folosiţi în domeniul comunicării de marketing, cei mai...

Marseille - capitală culturală europeană

Prezentarea regiunii si a orasului. Marsilia (în franceză Marseille, occitană Marselha) este al doilea cel mai mare oraș din Franța. Situată pe...

Branding

Pozitia si dimensiunea brandului In epoca globalizarii, lumea devine din ce in ce mai complexa si implicit individul isi propune sa descopere noi...

Ai nevoie de altceva?