Analiza Costurilor la SC Diorella SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1731
Mărime: 23.24KB (arhivat)
Publicat de: Ioan Botezatu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anton Carmen

Cuprins

  1. Capitolul I 1
  2. I 1.Prezentarea generală S.C. DIORELLA S.R.L 1
  3. I 2.Obiectul de activitate 1
  4. I 3.Organizarea şi conducerea contabilităţii 1
  5. I 3.1.Contabilitatea financiară 1
  6. I 3.2.Contabilitatea de gestiune 2
  7. Capitolul II 3
  8. II.1 Mediul extern al S.C. DIORELLA S.R.L 3
  9. II.2 Gama de produse comercializate de S.C. DIORELLA S.R.L 3
  10. Analiza costurilor la S.C. Diorella S.R.L 4
  11. Bibliografie : 10

Extras din proiect

Capitolul I

I 1.Prezentarea generală S.C. DIORELLA S.R.L

S.C. Diorella S.R.L este o persoană juridică română care a fost înfiinţată potrivit legii 31/1990 modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă Nr.32/1997 privind SOCIETÃŢILE COMERCIALE.

S.C. Diorella S.R.L Braşov a fost înfiinţată in 1999 , fiind o companie cu capital integral românesc.

În prezent , capitalul social este de 17.900 lei RON.

Societatea a fost înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului sub Nr. K03/79/1999 şi are codul fiscal M1223759.

Sediul societăţii este în România , localitatea Prejmer , judeţul Braşov , strada Sportulul nr.17 .

I 2.Obiectul de activitate

S.C. Diorella S.R.L. are ca principal obiect de activitate producerea de produse de papetărie şi birotică , precum şi asigurarea serviciilor de multiplicare (copiere-xerox) .

S.C. Diorella S.R.L oferă clienţilor săi peste 2800 de produse de papetărie şi birotică. Preţurile pe care S.C. Diorella S.R.L le practică pentru produsele sale diferă în funcţie de calitatea produselor.

Produsele de papetărie şi birotică comercializate de S.C. Diorella S.R L se adresează tuturor bugetelor pentru fiecare produs comercializat încercând să ofere o gamă largă de preţuri astfel încât clienţii să aleagă varianta optimă.

Obiectul firmei este acela de a satisface în orice condiţii clienţii , de a veni în întâmpinarea nevoilor acestora , stabilind relaţii de colaborare cât mai avantajoase pentru toate părţile ,dând dovadă de profesionalism şi responsabilitate.

I 3.Organizarea şi conducerea contabilităţii

Organizarea şi conducerea contabilităţii din cadrul S.C. Diorella S.R.L BV este în concordanţă cu prevederile legii în vigoare.

Conducerea contabilităţii urmăreşte respectarea prevederilor legii pentru atingerea obiectivului fundamental al contabilităţii , acela „de a furniza o imagine fidelă asupra situaţiei patrimoniului şi al rezultatului exerciţiului” .

Contabilitatea este organizată pe două paliere intercorelate: contabilitatea financiară sau generală şi contabilitatea internă de gestiune sau analitică.

I 3.1.Contabilitatea financiară

Furnizează informaţia contabilă care , pe lângă faptul că este utilizată intern de către conducere este comunicată şi în exteriorul entităţii patrimoniale. Contabilitatea financiară este un sistem de înregistrare, măsurare, sintetizare, verificare, interpretare şi comunicare referitor la averea, tranzacţiile şi evenimentele afacerilor dezvoltata de o firmă.

Obiectul contabilităţii financiare îl constituie reflectarea circuitului extern al întreprinderii, adică acele raporturi cu proprietarii, furnizorii, clienţii, creditorii şi debitorii diverşi, instituţiile financiare şi de credit, salariaţii, bugetul general consolidat al statului, precum şi calcularea şi prezentarea într-o formă sintetică la nivelul fiecărei entităţi patrimoniale a structurilor de activ şi pasiv şi a rezultatelor obţinute.

Contabilitatea financiară răspunde unor imperative juridice. În acest sens ea se organizează pe bază de legi, ordonanţe, decret, hotărâri, regulamente şi norme .

Contabilitatea financiară realizează un autocontrol prin principiul dublei partide. Dar controlul ei se realizează şi pe cale externă prin sistemul administraţiilor financiare judeţene şi municipale prin sistemul audiţiei de către experţii contabili.

Datele furnizate de contabilitatea financiară au de cele mai multe ori valoare istorică. Este şi motivul pentru care astăzi se caută modalităţile de creştere a caracterului previzional al contabilităţii financiare.

I 3.2.Contabilitatea de gestiune

Echipa managerială a unei întreprinderi nu ar putea să conducă numai pe baza datelor puse la dispoziţie prin contabilitatea financiară. Limitele contabilităţii financiare sunt constituite mai întâi de faptul că ea se bazează pe un cadru juridic care face ca raţionamentele economice să fie mai puţin prezente. Pe de altă parte o serie întreagă de probleme şi rezolvări nu pot face obiectul contabilităţii financiare (care prin produsele sale finale este supusă operaţiei de comunicare), din motive legate de confidenţialitate (păstrarea secretului afacerilor).

Contabilitatea de gestiune analitică sau managerială este utilizată în primul rând de gestionarii întreprinderii care au misiunea de a obţine puls-valoare ca urmare a procesului de transformare a resurselor care le-au fost procurate din exterior.

Contabilitatea de gestiune are ca obiect, calculul şi reflectarea circuitului patrimonial intern al întreprinderii. Este principalul furnizor de informaţii cu caracter analitic cu privire la resursele alocate spre gestionare la nivelul verigilor organizatorice interne.

Contabilitatea de gestiune oferă acele informaţii care privesc gestiunea internă a întreprinderii, criticile după care acestea îşi calculează costurile şi asigură măsurarea performanţelor interne la nivelul de sector de activitate, funcţie a întreprinderii sau produs.

Spre deosebire de contabilitatea financiară, contabilitatea de gestiune nu se organizează pe bază de legi, ordonanţe etc. . Se poate spune ca întreprinderea are întreaga libertate de a-şi alege metodele de ţinere a contabilităţii de gestiune.

După cum se poate constata, în timp ce contabilitatea financiară se referă, în special, la trecutul întreprinderii, contabilitatea de gestiune pune accentul pe viitorul acesteia.

Registrele ce se folosesc in contabilitate sunt: Registrul Jurnal, Registrul Inventar, Cartea Mare.

Registrele de contabilitate sunt utilizate în stricta concordanţă cu destinaţia acestora şi se prezintă în mod ordonat permiţând în orice moment identificarea şi controlul operaţiilor patrimoniale efectuate.

Preview document

Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 1
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 2
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 3
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 4
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 5
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 6
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 7
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 8
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 9
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 10
Analiza Costurilor la SC Diorella SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costurilor la SC Diorella SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitate

TEMA I. Exemplificarea privind raportul dintre contabilitatea financiară şi contabilitatea managerială sau de gestiune şi utilitatea informaţiei...

Analiza costurilor înregistrate de firma Electroprecizia

INTRODUCERE Fiecare agent economic, pentru a putea sa-şi orienteze activitatea trebuie să dispună de o analiză financiara corespunzătoare, în...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?