Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 56 în total
Cuvinte : 19702
Mărime: 112.04KB (arhivat)
Publicat de: Constantina Pașca
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitru Marius Paraschivescu

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentarea cadrului juridic, organizaţional şi funcţional al S.C. AVICOLA S.A. Bacău

1.1. Istoricul activităţii S.C. AVICOLA S.A. BACĂU

SC Avicola SA a luat fiinţă în anul 1964 sub denumirea de „Întreprinderea de Stat Avicola”, prin concentrarea unor ferme mici tradiţionale, orientate în principal pe producţia de ouă de găină. În anul 1965 a intrat în funcţiune Complexul pentru producţia de ouă de consum, cu o capacitate de 30.000 m², cu baterii pe trei nivele, populate cu 520.000 capete de găini ouătoare. În anul 1970 a fost dat în funcţiune, în zona Brad - comuna Bereşti-Bistriţa, o fermă compusă din 20 de hale la sol, în suprafaţă de 8500 m², pentru găini de rasă grea şi uşoară din import Canada.

În 1974 unitatea se extinde prin construirea unui complex integrat de curcă pentru selecţie, reproducţie, incubaţie, ferme de broiler şi un abator de industrializare cu o capacitate de 14.500 tone carne de pasăre pe an. În anul 1987 a intrat în funcţiune o fabrică de nutreţuri combinate cu o capacitate de 54.000 tone/an.

În perioada 1.09.1992 – 31.03.2002 societatea a fost preluată în locaţie de gestiune de către SC Agricola Internaţional SA Bacău. În perioada locaţiei de gestiune a fost parţial modernizată de locator – Agricola Internaţional – prin forţele sale proprii, modernizări care au dus ulterior la majorarea capitalului propriu al SC Avicola SA prin aportul societăţii SC Agricola Internaţional SA.

Începând cu trimestrul II al anului 2002, odată cu încetarea contractului de locaţie între SC Agricola Internaţional SA şi SC Avicola SA şi accelerarea procesului de privatizare s-a impus reorganizarea Departamentului Avicola, prin trecerea patrimoniului activităţii zootehnice şi a sectoarelor de deservire, de la SC Agricola Internaţional SA – Departament Avicola, la SC Avicola SA, care îşi reia obiectul de activitate prevăzut în statutul societăţii mai puţin activitatea de industrializare şi procesare.

Această trecere are loc concomitent cu modificarea valorică şi în structură a capitalului social al SC Avicola SA prin aportul de capital al SC Agricola Internaţional SA care devine astfel acţionar majoritar.

În acest context, începând cu data de 1 aprilie 2002, SC Avicola SA face parte din GRUPUL DE FIRME AGRICOLA INTERNAŢIONAL, funcţionează independent, având ca obiect principal de activitate creşterea şi exploatarea păsărilor.

1.2. Denumirea, forma juridică, sediul şi durata

Denumirea societăţii este societatea comercială. Avicola Bacău SA În toate actele, facturile, anunţurile, publicaţiile şi alte acte emanând de la societate, denumirea societăţii va fi precedată sau urmată de cuvintele “societate pe acţiuni” sau iniţialele S.A., de sediul societăţii, capitalul social şi numărul de înregistrare.

SC AVICOLA Bacău SA este persoană juridică română, având forma juridică de societate pe acţiuni conform numărului de înmatriculare la O.R.C. J04/22/1991, cod fiscal R 944335 , îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu prezentul statut.

Sediul social este în România, localitatea Bacău, str. Calea Moldovei, nr.94, sediul societăţii poate fi schimbat în altă localitate din România, pe baza hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor, potrivit legii. Societatea poate avea sucursale, filiale, reprezentanţe, agenţii situate şi în alte localităţi din ţară şi străinătate.

Durata societăţii este nelimitată, cu începere de la data înregistrării la Camera de Comerţ şi Industrie.

1.3. Scopul şi obiectul de activitate al SC Avicola SA

Scopul societăţii este creşterea păsărilor pentru producerea, industrializarea şi comercializarea cărnii şi ouălor.

Obiectul de activitate al SC Avicola SA se circumscrie unui lanţ tehnologic integrat de la fermele de reproducţie până la cele de creştere şi îngrăşare a puilor de carne şi de exploatare a găinilor ouătoare, cuprinzând deci, obţinerea oricăror activităţi privind producţia a peste 24.000 tone/an carne de pasăre în viu pentru abatorizare, producţia a peste 76.000.000 ouă consum şi obţinerea puilor de o zi de carne şi ouă.

Obiectul de activitate este prin urmare creşterea păsărilor 0125 (C.A.E.N.). Tehnologia de producţie vizează obţinerea a 3 „produse finite” din punctul de vedere al SC Avicola SA: ouă pentru incubaţii, ouă pentru consum, sporul în greutate (puiul broiler). Ea începe cu procurarea din import a părinţilor de o zi rasă grea şi uşoară. Astfel din părinţi de o zi reproducţie rasă grea se obţine tineretul de reproducţie rasă grea ce cunoaşte 2 etape de creştere: 0-126 zile şi 127-162 zile. În urma celei de-a doua etape de creştere (interval în care puiul poate trece prin una sau două ferme, în funcţie de specificul acesteia) din găini şi cocoşi de reproducţie rasă grea se obţin ouă pentru incubat pentru Broiler din care ulterior se obţin pui de găină pentru carne (pui broiler).

Din părinţii de o zi reproducţie rasă uşoară se obţine tineretul de reproducţie rasă uşoară cu 2 stadii de creştere (0-119 zile, 120-240 zile). Din aceştia se obţin găini şi cocoşi de reproducţie rasă uşoară apoi ouă de incubaţie, moment din care începe perioada de exploatare în vederea obţinerii tineretului puicuţe înlocuire găini ouă consum (G.O.C.), respectiv a găinilor ouă consum.

În concluzie, SC Avicola SA Bacău realizează cu „materia primă” furnizată de SC Agricola Internaţional SA activitatea de reproducţie şi exploatare privind creşterea păsărilor, în vreme ce prelucrarea şi desfacerea rezultatului exploatării sunt asigurate tot de aceasta din urmă, în calitatea sa de furnizor şi client majoritar.

1.4.Capitalul social, acţiuni şi acţionari

Capitalul social conform HG. 500/1994 este de 68.267.250 lei şi conform Hotărârii AGA nr. 01/12.2001 este de 158.664.275 lei, se constituie dintr-un număr de 6.346.571 acţiuni nominative, cu valoare nominală de 25.000 lei.

Structura acţionariatului se prezintă astfel:

Societatea ţine evidenţa acţiunilor într-un registru numerotat, sigilat şi parafat de preşedintele Consiliului de Administraţie, care se păstrează la sediul societăţii.

Capitalul social poate fi redus sau mărit pe baza hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor în condiţiile şi cu respectarea procedurii prevăzute de lege.

Fiecare acţiune deţinută de acţionari conferă acestora dreptul la un vot în Adunarea Generală a Acţionarilor, dreptul de a alege şi de a fi ales în organele de conducere, dreptul de a participa la distribuirea beneficiilor, conform prevederilor prezentului statut şi dispoziţiilor legale.

Adunarea Generală a Acţionarilor este organul de conducere al societăţii, care decide asupra activităţii acesteia şi asigură politica ei economică şi comercială.

Adunările Generale ale Acţionarilor sunt ordinare şi extraordinare şi au următoarele atribuţii principale:

- aprobă structura organizatorică a societăţii şi numărul de posturi, precum şi normativul de constituire a compartimentelor funcţionale şi de producţie;

- alege membrii Consiliului de Administraţie şi ai Comisiei de Cenzori, le stabileşte remuneraţia şi îi revocă din funcţie;

- stabileşte Bugetul de venituri şi cheltuieli şi, după caz, programul de activitate pe exerciţiul următor;

- examinează, aprobă, sau modifică Bilanţul şi Contul de profit şi pierderi după analizarea rapoartelor Consiliului de Administraţie şi al Comisiei de Cenzori, aprobă repartizarea profitului;

Preview document

Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 1
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 2
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 3
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 4
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 5
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 6
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 7
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 8
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 9
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 10
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 11
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 12
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 13
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 14
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 15
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 16
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 17
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 18
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 19
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 20
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 21
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 22
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 23
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 24
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 25
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 26
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 27
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 28
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 29
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 30
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 31
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 32
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 33
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 34
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 35
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 36
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 37
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 38
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 39
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 40
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 41
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 42
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 43
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 44
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 45
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 46
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 47
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 48
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 49
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 50
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 51
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 52
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 53
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 54
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 55
Contabilitatea creanțelor și a datoriilor la SC Avicola SA Bacău - Pagina 56

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea Creantelor si a Datoriilor la SC Avicola SA Bacau.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Furniozori

Accelerarea procesului de privatizare, dezvoltarea pietei de capital si a economiei libere de piata, precum si accentuarea procesului de...

Ai nevoie de altceva?