Lucrare practică SC Gecam Company SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 6091
Mărime: 42.46KB (arhivat)
Publicat de: Denis Tănase
Puncte necesare: 7
=ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE= -BUCURESTI-

Extras din proiect

1.Scurta prezentare a societatii comerciale “GECAM COMPANY”

SC GECAM COMPANY a luat fiinta conform H.G. Nr 1104/16.10.1990, avand ca profil tehnologic –producerea de tesaturi din bumbac si tip bumbac finisate(tesaturi tip frotier prosoape flausate) si crude(tesaturi crude tip saten cu finisare la SC “Tesatoria de Bumbac Suveica” SA Bucuresti (fosta unitate A a intreprinderii de stat).

Unitatea provine dintr-o intreprindere privata , trecuta in patrimoniul statului ca efect al nationalizarii din 1948.In perioada 1971-1974 are loc un proces masiv de reutilare, urmat de reconstructia societatii in 2 etape succesive si anume:

-1980/1981-reconstructia preparatiei, tesatoriei si atelierului de vopsit fire, concomitent cu un proces de reutilare paritala;

-1988/1989- reconstrucita preparatiei si tesatoriei de tesaturi crude cu o partiala reutilare si dezvoltare.

Dupa 1990, perioada de criza economica instaurata pe plan mondial a determinat reducerea productiei de tesaturi, astfel ca din anul 1991 s-a sistat producerea de tesatura cruda tip saten, acestea nemaifiind solicitata de societatea care asigura finisarea si distribuirea produsului finit,respectiv SC ”Tesatoria de bumbac Suveica” SA.

In aceste conditii, SC GECAM COMPANY si-a restructurat activitatea, concentrandu-si eforturile pt. Producerea si comercializarea tesaturilor tip frottier-prosoape sub forma de metraj sau confectii-in care are de facut fata concurentei interne si externe pe piata romaneasca.

Din punct de vedere tehnologic , dotarea societatii e uzata fizic si moral, fiind complet depasita din punct de vedere tehnologic, fapt ce determina realizarea produselor cu costuri materiale si cu munca vie destul de ridicate.

In plus, greutatile in aprovizionarea cu materii prime-fire din bumbac 1005- pune produsele societatii in inferioritate pe piata externa si interna fata de produsele asigurate de China si tarile din Orientul Apropiat (Egipt Siria) care prin produsele realizate din bumbac 100% sunt mai solicitate pe piata.

Cu toate eforturile deosebite facute de societate,in domeniul marketingului si managementului, se impune retehnologizarea societatii, eforturi deosebite in asigurarea materiei prime corespunzatoare si pt penetrarea pe piata externa.

Dat fiind faptul ca societatea dispune de potential productiv si uman , corelat cu actiunea de privatizare pot face ca SC GECAM COMPANY sa se mentina i n ansamblul economiei romanesti in conditiile economiei de piata.Ca urmare a procesului de privatizare, prin amplificarea instinctului de motivatie al efortului prin munca (management,marketing, productie), societatea poate sa se impuna atat pe piata interna, cat si pe piata externa.

In prezent, conducerea manageriala a SC GECAM COMPANY e asigurata de ing. Emil Stanila-care a incheiat contractul de manager Nr. 142/20.09.1994-cu societatea.

In activitatea sa e ajutat de o echipa de conducere executiva, formata din:

-director economic

-director tehnic

-director de resurse umane

2.Particularitati ale S.C. GECAM COMPANY

SC GECAM COMPANY este unul din cei 2 producatori traditionali de tesatura din bumbac si tip bumbac-tip frottier-si livreaza pietii interne prosoape-metraj si prosoape confectionate.Desi productia a scazut datorita reducerii puterii de cumparare a populatiei si aparitiei concurentei straine pe piata interne (prosoape produse din bumbac 100% din China si tari din Orientul Apropiat) societatea nu si-a intrerupt deloc activitatea, realizand cca 62,3-86,1% din productia interna de astfel de produse,desfacute pe piata interna.

Activitatea se desfasoara intr-o singura incinta industriala in suprafata de 24837mp- avand o suprafata construita totala de 15291mp, iar suprafata productiva desfasurata e de 14580,3mp(din cauza slabei calitati a terenului s-a adoptat sistemul constructiv al halelor industriale etajate P+1 sau P+2.

Procentul de ocupare al incintei e de 94%, dar orice extindere de constructie nu se poate face decat prin adoptarea solutiei de fundare pe piloti din b.a.

Preview document

Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 1
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 2
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 3
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 4
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 5
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 6
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 7
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 8
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 9
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 10
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 11
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 12
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 13
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 14
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 15
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 16
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 17
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 18
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 19
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 20
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 21
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 22
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 23
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 24
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 25
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 26
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 27
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 28
Lucrare practică SC Gecam Company SRL - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Lucrare Practica SC Gecam Company SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?