Modul de constituire și funcționare a entității economice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 6862
Mărime: 87.96KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA SPIRU HARET

Extras din proiect

1.Modul de constituire si functionare a entitatii economice; etapele constituirii, modul de functionare si dizolvare/lichidare.

Societatea ALEGAB INVEST S.R.L. a luat fiinta in data de 17.07.2008. Numarul si data inregistrarii la Registrul Comertului este J29/2003/17.07.2008 S-a declarat de la inceput ca societate comerciala platitoare de TVA , avand CODUL UNIC de inregistrare 24207683 din data de 17.07.2008.

In prezent isi desfasoara activitatea de vanzari in com. Predeal-Sarari, sat Vitiioara de Sus, nr. 120, jud Prahova, indeplinind cu succes obiectivele stabilite de patronat.

Actul constitutiv al societăţii ALEGAB INVEST SRL cuprinde:

a) FORMA JURIDICA : Forma juridica a societatii este de Societate cu Raspundere Limitata.

b) DENUMIREA SOCIETATII : Numele dat este : « ALEGAB INVEST » SRL.

c) SEDIUL SOCIAL : Sediul social se stabileste in com. Predeal-Sarari, sat Vitiioara de Sus, nr. 120, jud Prahova.

Punct de lucru: loc Valenii de Munte, str. Caraiman, parterul blocului D3, spatiul A , jud. Prahova.

d) DURATA SOCIETATII : Durata de functionare a societatii este nelimitata in timp, cu incepere de la data inmatricularii acesteia la Registrul Comertului.

e) OBIECTUL SOCIETATII : Activitatea principala a societatii va fi :

457 – Comert cu amanuntul al altor produse casnice, in magazine specializate

4579 – Comert cu amanuntul al mobilei , al articolelor de iluminat si al articole de uz casnic n.c.a. , in magazine soecializate

f) CAPITALUL SOCIAL : Capitalul subscris si varsat este de 200 RON

Capitalul social se imparte in 20 de parti sociale egale, in valoare nominala de 10 RON fiecarei.

g) ADMINISTRAREA SI PREZENTAREA : Societatea este administrata si reprezentata,cu puteri depline, pe durata nelimitata, de o persoana fizica, cetatean roman.

h) BENEFICII SI PIERDERI : Cota parte din beneficiu ce se va plati asociatului unic constituie dividende.Dividendele se vor plati in totalitate asociatului unic care va suporta si eventualele pierderi rezultate din activitatea societatii.

i) FORTA DE MUNCA: Societatea va putea angaja personal cu contract de munca, cu repectarea prevederilor Codului Muncii si regimilui de asigurari sociale. Are in prezent 5 salariati cu contract de munca pe perioada nedeterminata

j) DIZOLVAREA SI LICHIDAREA :Societatea se dizolva prin vointa asociatilor, imposibilitatea realizarii obiectului de activitate, faliment sau micsorarea capitalului sub limita legala.

2. Organizarea şi ţinerea contabilităţii. Organigrama organizatorică şi funcţională a unităţii la care se efectuează practica; diagrama de relaţii a compartimentului financiar-contabil cu celelalte compartimente ale unităţii.

Contabilitatea, in cadrul SC ALEGAB INVEST SRL, se tine in compartiment distinct, cu personal angajat cu pregatire de specialitate.

Organizarea si tinerea contabilitatii revine Directorului Economic, care coordoneaza activitatea economica in cadrul societatii si dispune de lichiditatile firmei.

3.Registrele de contabilitate.

Datele consemnate în documentele justificative sunt înregistrate în ordine cronologică şi grupate în registrele contabile. Acestea se prezintă sub forma unor registre legate, fişe şi situaţii ale căror conţinut şi formă corespund scopului pentru care se ţin.

Principalele registre ce se folosesc, obligatoriu, în contabilitate sunt: Registrul-jurnal, Cartea-mare şi Registrul-inventar.

a) Registrul-jurnal este documentul contabil obligatoriu în care se înregistrează, prin articole contabile, în mod cronologic, operaţiile patrimoniale, prin respectarea succesiunii documentelor, după data de întocmire sau intrare a acestora în unitate. In cadrul firmei ALEGAB INVEST SRL acest jurnal este emis de programul de contabilitate « SAGA » , pe baza inregistrarilor efectuate zilnic. Se listeaza la sfarsitul lunii. Operatiunile de aceeasi natura, realizate in acelasi loc de activitate, pot fi recapitulate intr-un document centralizator, denumit jurnal auxiliar, care sta la baza inregistrarii in Registrul-jurnal.

b) Registrul „Cartea-mare” este un document contabil obligatoriu în care se înscriu lunar si sistematic, prin regruparea conturilor, miscarea si existenta tuturor elementelor de activ si de pasiv, la un moment dat. Acesta este un document contabil de sinteza si sistematizare si contine simbolul contului debitor si al conturilor debitoare corespondente, rulajul debitor si creditor, precum si soldul contului pentru fiecare luna a anului curent. Formularele folosite drept registru „Cartea-mare” pot îmbrăca diverse forme, cum ar fi: fişe de cont pentru operaţiuni diverse, fişe de cont şah sau pe conturi corespondente, forma „Cartea-mare” centralizatoare. Cartea mare sta la baza intocmirii balantei de verificare.

Forma folosita drept registru « Cartea-mare » de firma SC ALEGAB INVEST SRL, este cea de fise de cont pentru operatiuni diverse. Aceasta fisa (cartea mare) este emisa din programul de contabilitate si se listeaza si arhiveza odata pe an – la sfarsitul anului.

c) Registrul-inventar este documentul contabil obligatoriu în care se înregistrează toate elementele de activ şi de pasiv, grupate în funcţie de natura lor, conform posturilor din bilanţul contabil, inventariate potrivit normelor legale. Elementele patrimoniale înscrise în Registrul-inventar au la bază listele de inventariere sau alte documente care justifică conţinutul fiecărui post din bilanţul contabil. Registrul-inventar cuprinde două părţi: listele de inventariere şi recapitulaţia inventarului. În cadrul recapitulaţiei, datele preluate din listele de inventariere sunt grupate pe structurile patrimoniale de activ şi pasiv.

Acest registru in cadrul firmei SC ALEGAB INVEST SRL se completeaza o data pe an avand la baza inventarele intocmite in fiecare gestiune si in fiecare departament.

d) Registrul general de evidenta a salariatilor. Se numeroteaza pe fiecare pagina si va purta obligatoriu pe toate paginile stampila inspectoratului teritorial de munca. Angajatorul are obligatia completarii registrului in ordinea incheierii contractelor individuale de munca.

Registrul cuprinde elementele de identificare a tuturor salariatilor, data incheierii contractului individual de munca, data inceperii activitatii, modificarea si suspendarea contractului, durata acestuia, durata muncii etc in ore/zi, respectiv codul acesteia potrivit Clasificarii ocupatiilor din Romania (C.O.R.), salariul de baza la data incheierii contractului, data incetarii contractului si temeiul legal al incetarii acestuia, numele, prenumele si semnatura persoanei care face inscrierea

Preview document

Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 1
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 2
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 3
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 4
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 5
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 6
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 7
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 8
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 9
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 10
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 11
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 12
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 13
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 14
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 15
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 16
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 17
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 18
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 19
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 20
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 21
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 22
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 23
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 24
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 25
Modul de constituire și funcționare a entității economice - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Modul de Constituire si Functionare a Entitatii Economice.doc

Alții au mai descărcat și

Creditarea persoanelor juridice la Banc Post, Sucursala Reșita

CAPITOLUL I. NECESITATEA ŞI CONŢINUTUL REFORMEI SISTEMULUI BANCAR DIN ROMÂNIA 1.1. CONTEXTUL POLITIC ŞI ECONOMIC DIN EUROPA CENTRALĂ ŞI DE EST...

Jurnal și caiet de practică

Student practicant: Institutia partenera de practică: SC PELLA EVENTS SRL Tutore: Damian Oana Perioada stagiului: 12.05.2014 - 30.05.2014 DATA...

Caiet de practică - SC Iulis Pres Services SRL

I. PREZENTARE DE ANSAMBLU Total ore de pregătire practică : 90 h Perioada de desfășurare a programului : 16.12.2013 – 05.01.2014 Firma Gazdă –...

Contabilitatea unei firme de comerț exterior - Distribution San Jose SRL

CAPITOLUL I GENERALITĂŢI ASUPRA CONŢINUTULUI ŞI ROLULUI COMERTULUI EXTERIOR 1.1. Comerţul exterior – definire, fundamentare, rol Comerţul...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea decontărilor prin conturile bancare

ARGUMENT Denumirea de trezorerie îşi are originea în limba latină unde “ thesaurus “ se traduce prin “ comoară “ sau “ depozit pentru obiecte de...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea dizolvării și lichidării societăților comerciale

INTRODUCERE Lucrarea prezinta operatiunile ocazionate de dizolvarea si lichidarea voluntara si cea judiciara a societatilor...

Contabilitate și informatică de gestiune - caiet de practică - societatea Transgas Grup SRL

1. Modul de constituire si functionare a entitatii economice; etapele constituirii, modul de functionare si dizolvare/lichidare. Societatea TRANS...

Studiu de caz Regia Națională a Pădurilor Romsilva

1.Modul de constituire si functionare a entitatii economice; etapele constituirii, modul de functionare si dizolvare/lichidare. Regia Naţională a...

Practică management la SC Tehno SRL

1. Modul de constituire si functionare a entitatii economice; etapele constituirii, modul de functionare si fuzionare. Societatea SC Tehn-SRL s-a...

Caiet practică SC X SRL

I.Activitatea agentului economic I.1.Modul de constituire si functionare a entitatii economice;etapele constituirii,modul de functionare si...

Practică Ariscom Dinamic SRL București

„Contabilitatea este una dintre cele mai sublime creatii ale spiritului omenesc pe care fiecare gospodar ar trebui sa o foloseasca in gospodaria...

Modul de constituire și funcționare a entității economice

I.OBIECTIVE, PRINCIPII SI ORGANIZAREA SISTEMULUI CONTABIL Societatea Comerciala Alimentara SA a luat fiinta in data 30.11.1992. Numarul si data...

Contabilitatea unei întreprinderi - SC Emiforest SRL

Capitolul I - Modul de constituire si functionare a entitatii economice;etapele constituirii,modul de functionare ,si dizolvare/lichidare....

Ai nevoie de altceva?