Plan de marketing Fan-Courier

Proiect
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6953
Mărime: 1.72MB (arhivat)
Publicat de: Andreea S.
Puncte necesare: 9
Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor
Universitatea de Vest, Timisoara

Cuprins

  1. Introducere .. 2
  2. Capitolul 1: Sumar managerial . 4
  3. Capitolul 2: Analiza mediului ... 5
  4. 2.1. Analiza SWOT .. 5
  5. 2.2. Detalierea analizei SWOT 5
  6. 2.3. Analiza pieței . 6
  7. 2.4. Analiza micromediului . 8
  8. 2.5. Analiza macromediului 10
  9. Capitolul 3: Scopul și obiectivele planului de marketing ... 13
  10. 3.1 Scopul planului de marketing ... 13
  11. 3.2. Obiectivele generale ale planului de marketing . 13
  12. 3.3. Obiective specifice ale planului de marketing 13
  13. Capitolul 4: Planul de activități 14
  14. 4.1. Identificarea activităților necesare. Sarcini și responsabilități. Termene de realizare a activităților 14
  15. 4.2. Programarea activităților în timp. Diagrama GANTT . 17
  16. Capitolul 5: Bugetul planului de marketing 19
  17. 5.1. Stabilirea costului fiecărei activități ... 19
  18. 5.2. Identificarea surselor de finanțare .. 21
  19. 5.3. Elaborarea tabelului de buget . 21
  20. Capitolul 6: Control și evaluare 22
  21. 6.1. Modalități de înregistrare și măsurare a rezultatelor ... 22
  22. 6.2. Calendar de verificare a nivelului realizărilor ... 22
  23. 6.3. Responsabilități de monitorizare și intervenție corectivă . 25

Extras din proiect

INTRODUCERE

Am ales această temă deoarece FAN Courier este cea mai mare companie de curierat din România, ocupând primul loc pe piața locală.

Scopul acestui plan de marketing este de a obține notorietate pe piața din România prin îmbunătățirea serviciilor oferite, creșterea vânzărilor, a cifrei de afaceri și menținerea companiei pe primul loc la nivel național.

Societatea a fost înființată de către trei oameni de afaceri din România: Adrian Neculai, Mihai Neculai și Felix Pătrașcanu în anul 1998, având capital integral românesc. Aceștia și-au dorit ca firma să ajungă pe primul loc în topul furnizorilor de servicii de curierat din România, iar în anul 2006, visul acestora a devenit realitate, firma ocupând de atunci locul I.

Compania a ajuns pe locul 12 în “Top 100 cele mai cunoscute și longevive branduri românești”, top realizat anual de către publicația “BIZ”.

Compania a realizat în anul 2006 o cifră de afaceri de 76.000.000 lei cu o echipă alcătuită din 600 de oameni și o flotă de 900 de autovehicule. Atunci FAN Courier a devenit leader pe piață. În 2007 compania a avut investiții de 5 și 7 milioane de Euro care au consolidat leadership-ul câștigat în anul 2006. Echipa s-a mărit ajungând la 1.000 de oameni, numărul de autovehicule a crescut la 1.300, iar cifra de afaceri a crescut până la 104.000.000 lei.

În anul 2008 s-au investit 9 milioane de Euro în dezvoltarea companiei, numărul angajaților ajungând la 1.700 și numărul autovehiculelor la 1.500, asta determinând creșterea cifrei de afaceri la 153.000.000 lei.

Anul 2009 a fost unul greu pentru economia companiei, aceasta luând decizia de mări investițiile, dar de păstra echipa și flota la aceleași dimensiuni. FAN Courier a investit 11 milioane de Euro în mentenanța flotei, în traininguri de perfecționare, dar cea mai importantă investiție a fost în noul sediu și banda de sortare a coletelor. Cifra de afaceri a crescut cu 10%, ajungând la 168.000.000 lei, iar numărul localităților acoperite a crescut cu 130%, fără a se taxa km suplimentari.

Un alt pas al evoluției companiei a fost acela din 2010 când s-a pus în funcțiune prima bandă de sortare din România. Investițiile totale legate de sediu, banda de sortare și teren ajungând la 15 milioane de Euro.

În 2014 și 2015 i-a fost acordat în cadrul Galei Premiilor de Excelență în Curierat titlul de “Best Web Aplication”, de către Govnet. Tot în cadrul aceleiași gale i-a fost acordat și titlul “Romanian Courier Business Awards 2014” de către Govnet. Compania a ajuns leader la categoria “Transport & Courier Service” în cadrul “SUPERBRANDS” 2015-2016.

Pentru anul 2017, cifra de afaceri de peste jumătate de miliard de lei și profitul net de aproximativ 90.000.000 lei au fost atinse cu ajutorul echipei formate din peste 2.000 de angajati.

Punctele forte ale acestei companii sunt: livrarea expedierii într-un timp foarte scurt; ridicarea coletelor direct din locația parteneră; deține sistem de urmărire al coletelor expediate; livrarea coletelor, plicurilor sau paleților în majoritatea statelor Europei într-un timp foarte bun;

3

posibilitatea de expediere a plicurilor și coletelor prin intermediul serviciului de transport aerian; extensii de curierat pe platformele de comerț online.

Misiunea acestei companii este de a facilita transportul coletelor de diferite dimensiuni, a informațiilor și a fondurilor atât pe teritoriul României cât și în străinătate.

Principalele venituri pe care compania le încasează sunt din activitatea pe care o realizează, dar și din contractele încheiate cu terțe persoane, fie ele fizice sau juridice.

4

CAPITOLUL 1: SUMARUL MANAGERIAL

Motivația realizării acestui proiect este menținerea poziției pe piață prin creșterea cifrei de afaceri, îmbunătățirea imaginii firmei, menținerea clienților fideli și atragerea unui număr cât mai mare de clienți noi.

Misiunea companiei FAN Courier are la bază ofererea serviciilor de cea mai bună calitate, la un preț cât mai redus, accesibil tuturor categoriilor de clienți.

Problema cu care se confruntă compania FAN Courier o reprezintă faptul că prețurile de livrare sunt mai ridicate în comparație cu cele ale concurenților.

Scopul acestui plan de marketing este de a-și menține poziția pe piață, creșterea numărului de clienți atât în mediul urban cât și în mediul rural și de a avea cele mai calitative servicii.

Obiectivele generale ale planului de marketing sunt:

- Un prim obiectiv este creșterea vânzărilor cu 20% în anul următor.

- Al doilea obiectiv este îmbunătățirea ofertei de servicii prin diversificarea acestora în următorii 2 ani.

Pentru îndeplinirea obiectivelor, ne-am propus realizarea mai multor activitățî specifice, umărind mixul de marketing. Pentru politica de produs se dorește semnarea a 5 contracte cu persoane juridice în vederea stabilirii unor relații de lungă durată cu aceștia, dar totodată și deschiderea unor noi puncte de colectare în 3 orașe diferite: Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca. Pentru politica de preț se dorește întemeierea unor analize a tarifelor serviciilor care aparțin concurenților firmei, de asemenea și stabilirea cheltuielilor care pot fi reduse pentru îndeplinirea acestui obiectivului propus. La nivelul politicii de distribuție se dorește semnarea unui contract cu o companie feroviară în vederea introducerii unei noi modalități de distribuție, iar pentru a putea fi relizat acest lucru se vor achiziționa locomotive și vagoane.

La nivelul politicii de promovare se realizează campanii publicitare prin realizarea unor afișecare vor fi amplasate în locuri bine populate, astfel încat vor atrage atenția fiecărui trecător, acestea aflându-se în orașe diferite precum Sibiu, Iași, București și Arad.

Bibliografie

https://www.fancourier.ro

https://www.facebook.com/FANCourier/

https://www.wall-street.ro/tag/curierat.html

https://biblioteca.regielive.ro/proiecte/marketing/mediul-fizic-al-companiei-fan-courier-metoda-servicescape-371153.html

https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-fast-forward/cei-trei-prieteni-care-au-infiintat-cea-mai-mare-firma-de-curierat-din-romania-701240

http://m.businessmagazin.ro/

Preview document

Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 1
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 2
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 3
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 4
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 5
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 6
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 7
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 8
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 9
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 10
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 11
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 12
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 13
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 14
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 15
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 16
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 17
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 18
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 19
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 20
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 21
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 22
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 23
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 24
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 25
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 26
Plan de marketing Fan-Courier - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Plan de marketing Fan-Courier.pdf

Alții au mai descărcat și

Elaborarea diagnosticului global-strategic la SC Prodplast SA

CAPITOLUL 1. CARACTERIZAREA STRATEGICĂ A FIRMEI S.C. PRODPLAST S.A. Denumirea societății : S.C. PRODPLAST S.A. Sediul social : Buftea, Șoseaua...

Plan de afaceri - SC Cori Forest SRL

1. Afacerea 1.1 Definirea afacerii Planul de afaceri este întocmit pentru estimarea oportunității de deschidere a unei afaceri in localitatea...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Plan de Marketing Fashiondays

1. Analiza organizaţiei Fondat în 2009 de către antreprenori elveţieni, Fashion Days Shopping S.R.L. s-a extins rapid, devenind cel mai mare club...

Analiza Mediului de Marketing pentru TNT România

INTRODUCERE Lucrarea in cauza, intitulată “Analiza mediului de marketing pentru TNT România” oferă posibilitatea de a urmări cum o companie din...

B2B proces decizional de achiziție Fan Courier

Istoria FAN Courier a început în 1998 când cei 3 antreprenori români visau să facă din compania abia înființată cel mai mare furnizor de servicii...

Ai nevoie de altceva?