Practică contabilitate financiară

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5110
Mărime: 38.32KB (arhivat)
Publicat de: Alexandru Crișan
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA “SPIRU HARET” FACULTATEA DE CONTABILITATE SI FINANTE RAMNICU VALCEA SPECIALIZAREA: CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Cuprins

  1. CAP I: PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII “VIITORUL S.C.M.”
  2. 1.1. Denumirea, forma juridical, sediul
  3. 1.2. Obiectul de activitate a societatii
  4. 1.3. Capitalul social, parti sociale
  5. 1.4. Organizarea administrative
  6. 1.5. Organigrama organizatorica si functional a intreprinderii
  7. CAP II: ORGANIZAREA SI TINEREA CONTABILITATII
  8. 2.1 Modul de organizare a contabilitatii, evidenta contabila si circuitul documentelor aferent structurii patrimoniale
  9. 2.1.1. Sistemul de documente privind organizarea contabilitatii imobilizarilor
  10. 2.1.2 .Sistemul de documente privind organizarea contabilitatii materialelor
  11. 2.1.3. Sistemul de documente privind organizarea contabilitatii mijloacelor banesti
  12. 2.1.4. Sistemul de documente privind organizarea contabilitatii drepturilor salariale
  13. 2.1.5. Sistemul de documente privind organizarea contabilitatii cheltuielilor si veniturilor
  14. 2.1.6. Sistemul de documente privind organizarea contabilitatii generale
  15. 2.1.7. Sistemul de documente privind organizarea inventarierii patrimoniului
  16. 2.1.8. Gestionarea , folosirea si evidenta formularelor tipizate cu regim special
  17. 2.1.9. Situatii financiare
  18. 2.2. Inregistrari contabile

Extras din proiect

CAP. I. PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII “VIITORUL S.C.M.”

1.1.Denumirea, forma juridica, sediul

Denumirea societatii este VIITORUL S.C.M.

VIITORUL S.C.M. este persoana juridica romana avand forma juridica de societate cu raspundere limitata cu capital privat. Societatea isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu prevederile din contractul si statutul societatii.

Sediul societatii este in localitatea Zalau, strada Gheorghe Lazar, numarul 2, judetul Salaj.

Societatea VIITORUL S.C.M. a fost infiintata in anul 2005, fiind inregistrata la Registrul Comertului sub numarul de inregistrare C31/33/2005, avand atribut codul fiscal

RO 674738.

1.2.Obiectul de activitate al societatii

Societatea are ca obiect principal de activitate fabricarea de incaltaminte cod 1930, iar ca obiect secundar de activitate: reparatii incaltaminte.

Societatea este o persoana juridica romana care desfasoara o activitate de prestare de servicii care se concretizeaza intr-un dublu aspect:

- satisfacerea nevoilor clientilor;

- satisfacerea nevoilor proprii ale societatii.

1.3.Capitalul social, parti sociale

Capitalul social al societatii este de 200 RON si este in intregime privat. El este format din 20 parti sociale cu o valoare nominala de 10 RON/parte sociala. Capitalul este in intregime subscris si varsat.

Partile sociale au valoare egala si confera posesorilor drepturi egale. Ele nu vor putea fi emise pentru o suma mai mica decat valoarea nominala.

Societatea va tine actiunile intr-un registru numerotat, sigilat si parafat de presedintele Consiliului de Administratie. Acest registru se pastreaza la sediul societatii sub ingrijirea Consiliului de administratie.

Fiecare actiune da dreptul la un vot in adunarile generale ale societatii.

Odata cu bilantul anual se va prezenta situatia actiunilor, daca au fost integral platite si eventualele varsaminte neefectuate.

In situatia in care actionarii nu au efectuat plata varsamintelor pe care le datoreaza, societatea ii someaza de doua ori in scris la interval de 15 zile. Daca nici dupa somatii actionarii nu vor efectua varsamintele datorate,consiliul de administratie poate decide:

- urmarirea actionarilor in justitie

- anularea actiunilor

In locul actiunilor anulate vor fi emise noi actiuni purtand acelasi numar, care vor fi vandute conform reglementarilor legale in vigoare la data respectiva. De vanzarea lor se va ocupa C.A. al VIITORUL S.C.M. pana in momentul achitarii integrale a tuturor actiunilor.

Actiunile vor cuprinde:

a) -denumirea si durata societatii

b) -data contractului de societate

c) -numarul de inmatriculare din Registrul Comertului si numarul Monitorului Oficial in care s-a facut publicarea

d) -capitalul social, nr.actiunilor si nr. de ordine, valoarea nominala a actiunilor

Partile sociale nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile.

Pe parcursul functionarii intreprinderii, capitalul se poate majora prin emisiunea de parti sociale noi, reprezentative, ca aporturi in bani sau in natura prin operatiuni interne (incorporarea de rezerve, capitalizarea profitului exercitiului precedent, transformarea de obligatiuni in parti sociale, etc) conform legii.

Reducerea capitalului social se efectueaza prin rambursarea catre asociati a unei parti din acesta, atunci cand societatea il considera prea mare in raport cu activitatea sa, sau atunci cand reduce investitiile dintr-un sector sau ramura de activitate. De asemenea, reducerea de capital poate avea loc prin acoperirea de pierderi suferite in exercitiile financiare anterioare.

Reducerea capitalului se poate face pe baza hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Asociatilor. Propunerile de reducere a capitalului social trebuie comunicate Comisiei de cenzori de catre Consiliul de Administratie cu cel putin 30 de zile inainte de data Adunarii Generale Extraordinare a Asociatilor, care decide asupra avizarii propunerilor de reducere. Comisia de cenzori va trebui sa se refere asupra cauzelor si conditiilor de operare a reducerii capitalului social.

Partile sociale sunt invizibile cu privire la societate, care nu recunoaste decat un singur proprietar pentru fiecare parte sociala.

Societatea se dizolva prin vointa asociatului,imposibilitatea realizarii obiectivelor de activitate, faliment sau micsorarea capitalului sub limita legala.

1.4.Organizarea administrativa

Adunarea Generala a Asociatilor este organul de conducere al societatii, care decide asupra activitatii acesteia si asigura politica ei economica si comerciala.

Adunarea generala se convoaca de presedintele Consiliului de administratie sau de unul dintre administratori, desemnat de presedinte. Hotararile adunarilor generale ale asociatilor se iau prin vot deschis. La propunerea asociatilor care detin cel putin o patrime din capitalul social, se poate decide ca votul sa fie secret. Votul secret este obligatoriu pentru alegerea membrilor Consiliului de administratie si al cenzorilor.

Hotararile luate de adunarile generale ale asociatilor in limitele legii sunt obligatorii si pentru asociatii care nu au luat parte la adunare sau au votat impotriva.

Membrii consiliului de Administratie sunt numiti pentru o perioada de 4 ani. Administratorii pot avea calitatea de actionari. In situatia in care se creeaza un loc vacant in consiliu, AGA propune un nou administrator in vederea ocuparii acestuia.

Consiliul de administratie se intruneste la sediul societatii, ori de cate ori este necesar. Dezbaterile Consiliului de administratie au loc conform ordinei de zi stabilita pe baza proiectului comunicat de presedinte cu cel putin 15 zile inainte. Dezbaterile se consemneaza in procesul verbal al sedintei, care se inscrie intr-un registru, sigilat si parafat.

Preview document

Practică contabilitate financiară - Pagina 1
Practică contabilitate financiară - Pagina 2
Practică contabilitate financiară - Pagina 3
Practică contabilitate financiară - Pagina 4
Practică contabilitate financiară - Pagina 5
Practică contabilitate financiară - Pagina 6
Practică contabilitate financiară - Pagina 7
Practică contabilitate financiară - Pagina 8
Practică contabilitate financiară - Pagina 9
Practică contabilitate financiară - Pagina 10
Practică contabilitate financiară - Pagina 11
Practică contabilitate financiară - Pagina 12
Practică contabilitate financiară - Pagina 13
Practică contabilitate financiară - Pagina 14
Practică contabilitate financiară - Pagina 15
Practică contabilitate financiară - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Practica Contabilitate Financiara.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică - SC Proess SRL

CAIETUL DE PRACTICA PROESS., este o societate comerciala cu raspundere limitata, inregistrata la Registrul Comertului sub nr....

Proiect de practică - SC Transagra SRL

I. DESCRIEREA ACTIVITATII ECONOMICO – PRODUCTIVE A UNITATII LA CARE SE REALIZEAZA STAGIUL DE PRACTICA Denumirea si sediul societatii : S.C....

Proiect practică - contabilitatea trezoreriei

1.Prezentarea generala a S.C. “Noi Prod Com” S.R.L. Denumirea, forma juridica, sediul si durata de functionare a societatii Denumirea: SC Noi...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Proiect de practică SC Mikka Cont SRL

I. PROGRAMUL ACTIVITATII DESFASURATE IN STAGIUL DE PRACTICA Practica a fost desfasurata in perioada 12.05.2014– 30.05.2014, pe parcursul a 15 zile...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Te-ar putea interesa și

Practică la Contabilitate Financiară

1. Prezentarea unitatii patrimoniale, cadrul legislativ, particularitatile activitatii si ale structurii organizatorice, organigrama unitatii 1.1....

Practică contabilitate financiară

Societatea comerciala “ALFA” SA a fost infiintata prin Hotararea Guvernamentala nr.1224 din 1991. Sediul societatii este in In toate...

Lucrare practică contabilitate financiară

LUCRAREA NR. 1 CONTURI DE CAPITALURI 1. Se înfiinţează o societate pe acţiuni cu un capital social de 400.000 RON, divizat în 4000 acţiuni, cu o...

Practică contabilitate financiară

PRACTICA LA CONTABILITATE FINANCIARA PUNCTUL 1. PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII Societatea “IMPERIALCRIS IMPEX SRL” , cu sediul social in sat...

Practică la Contabilitate Financiară - SC Ready Sistems SRL

1. Prezentarea generala a societatii Societatea comerciala READY SISTEMS SRL a fost infiintata prin Hotararea Guvernamentala nr.12614 din 2006....

Politici și practici contabile de întreprindere privind prezentarea situațiilor financiare

Programul de armonizare contabilă din România în concordanţă cu Directivele europene şi cu Standardele Internaţionale de Contabilitate a demarat în...

Lucrări practice - contabilitate financiară

CAP. I Contabilitatea capitalurilor A. Contabilitatea operatiunilor privind constituirea capitalului social 1. Se înfiinteaza o societate...

Practici contabile privind întocmirea situațiilor financiare

İNTRODUCERE Apariţia şi evoluţia contabilităţii ca ştiinţă, domeniu al practicii sau limbaj de comunicare în lumea afacerilor este strâns legată...

Ai nevoie de altceva?