Raport de Evaluare Transgaz

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6019
Mărime: 80.57KB (arhivat)
Publicat de: Marta Costin
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Extras din proiect

CAPITOLUL I – GENERALITATI

1.1. CERTIFICARE

Prin limita cunostiintelor si in informatiilor obtinute, certificam ca afirmatiile prezentate si sustinute in acest raport sunt corecte si adevarate.

Opiniile si concluziile noastre personale sunt nepartinitoare din punct de vedere profesional si reflecta analiza, concluziile si opiniile limitate numai de ipotezele considerate specifice.

In plus, certificam ca nu avem niciun interes specific sau beneficiu aparte, present sau de perspective, in societatea care face obiectul prezentului raport de evaluare si niciun interes sau influenta legata de partile implicate.

Suma de plata revenita di evaluarea societatii, nu are nicio legatura cu vreo valoare declarata in raport sau a unui interval de valori care sa favorizeze clientul. De asemenea, suma nu este influentata de aparitia nici unui eveniment ulterior.

Analizele, opiniile si concluziile au fost prezentate in conformitate cu cerintele din standardele, recomandarile si metodologia de lucru elaborqate de ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania). Totodata, evaluatorul a respectat codul deontologic al ANEVAR.

Propietatea a fost inspectat personal de catre evaluator, iar in elaborarea prezentului raport nu s-a primit asistenta semnificativa din partea niciunei alte persoane, cu exceptia semnatarilor de mai jos.

Prezentul raport se supune normelor ANEVAR si poate fi expertizat (la cerere, cu acordul scris si prealabil al evaluatorului), si verificat in conformitate cu Standardul ANEVAR – SEV 8.08.

DATA: 20.12.2012

1.2. Prezentarea evaluatorului

Evaluatorii care intocmesc urmatorul raport au obtinut o calificare corespunzatoare de la o institutie de invatamant sau o calificare universitara echivalenta, au experienta in evaluarea unei intreprinderi in domaniu, cunosc si inteleg tehnicile necesare punerii in aplicare a unei evaluari credibile conform normelor ANEVAR, si de asemenea sunt membrii ANEVAR.

Totodata urmeaza un program de instruire pentru dezvoltarea aptitudinilor in conformitate cu respectarea codului deontologic.

Evaluatorul are fata de societatea „Transgaz” SA pozitia de executant.

1.2. Obiectul, scopul si data evaluarii

2. Obiectul prezentului raport de evaluare il constituie Societatea Nationala de Transport a Gazelor Naturale “Transgaz” S.A., al carei obiect de activitate este reprezentat de transportul prin conducte.

3. Scopurile evaluarii sunt: determinarea lichiditatii si solvabilitatii intreprinderii in vederea creditarii, estimarea valorii de piata a firmei .

4. Data evaluarii : 20.12.2012

1.4. Bazele evaluarii si procedura de evaluare

Metodologia de calcul a “valorii de piata” a tinut cont de scopul evaluarii, de tipul imobilizarilor corporale si de standardele ANEVAR.

S-a putut apela la estimarea unei valori de piata definite conform standardelor ANEVAR, similare cu standardele internationale de evaluare IVS 1: “Valoarea de piata reprezinta suma estimate pentru care o propietate va putea fi schimbata la data evaluarii, intre un comparator decis si un vanzator hotarat, intr-o tranzactie cu prêt determinat obiectiv, dupa o activitate de marketing corespunzatoare, in care partile implicate au actionat in cunostinta de cauza, prudent si fara constrangere.”

“Valoarea estimata’ in prezentul raport, se refera la cel mai probabil pret ce se poate obtine pe piata, la momentul evaluarii.

Elaborarea analizei diagnostic este structurata pe cele 5 componente de baza:

-Juridic

-Comercial

-Operational

-Organizare, management si resurse umane

-Economico-financiar.

1.5. Clauze de nepublicare

Prin prezentul raport de evaluare sau oprice referire la acesta, nu poate fi publicat , nici inclus intr-un document destinat publicitatii, fara acordul scris si prealabil al SC „TRANSGAZ” SA si al evaluatorului, cu specificarea formei si contextului in care ar urma sa apara.

1.6. Responsabilitati fata de terti

Prezentul raport de evaluare este destinat scopului precizat la subcapitolul 1.3. si este intocmit numai petru uzul beneficiarului.

Raportul este confidential atat pentru beneficiar cat si pentru evaluator si nu se accepta nicio responsabilitate fata de terti, in nicio circumstanta.

Evaluatorul confirma ca raportul a fost realizat in concordanta cu standardele profesionale recunoscute pe plan intern si international. De asemenea, se actioneaza pe baza unui contractant independent fata de client si si fata de proprietarul obiectivului evaluarii. Evaluatorul declara prin prezenta ca nu are niciun fel de interes in evaluarea societatii si nu este interesat de achizitionare actiunilor acesteia.

Preview document

Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 1
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 2
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 3
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 4
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 5
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 6
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 7
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 8
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 9
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 10
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 11
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 12
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 13
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 14
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 15
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 16
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 17
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 18
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 19
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 20
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 21
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 22
Raport de Evaluare Transgaz - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Raport de Evaluare Transgaz.docx

Alții au mai descărcat și

Apariția și Dezvoltarea Pieței Obligațiunilor în România

Capitolul I 1. Privire generală asupra pieţelor de obligaţiuni Piaţa de capital, atât cea primară, cât şi cea secundară, înregistrează...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

S.N.T.G.N. Transgaz S.A.

1.1. Date de identificare Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A., înfiinţată în baza Hotărârii Guvernului nr. 334/28...

Raport Evaluare TransGaz SA

INTRODUCERE 1.1 PREZENTAREA SOCIETĂȚII Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A., înfiinţată în baza Hotărârii Guvernului...

Drepturi de Alocare Transgaz SA

INTRODUCERE „Bursele sunt instituţii publice create în scopul de a reuni pe comercianţi, industriaşi, producători, armatori şi asiguratori în...

Evaluarea unui proiect de investiții la Transgaz SA

Transgaz S.A. Prezentarea generală a societăţii Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A. a fost înființată în aprilie...

Plan de Afaceri Transgaz

I. PREZENTAREA TRANSGAZ S.A. 1. Istoric În România, gazul metan a fost descoperit în anul 1909, în zona Sărmăşel, judeţul Mureş. Prima...

Analiza rentabilității și riscului unui portofoliu de valori mobiliare listate la BVB

Structura portofoliului a cinci societati listate la BVB care au indicele bursier BET : Societate emitenta Simbol Nr. actiuni alese Pret...

Ai nevoie de altceva?