Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3344
Mărime: 37.71KB (arhivat)
Publicat de: Cristofor Georgescu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Brindusa Marian

Extras din proiect

PROIECT DE CAMPANIE DE INFORMARE ŞI EDUCARE PUBLICĂ

„ Depăseste tentatia la droguri”

Proiectul campaniei de informare si educare publică in domeniul pericolului consumului de droguri in randul tinerilor, se bazează pe cerintele identificate prin cercetare, în cadrul unui studiu realizat pe un esantion reprezentativ de studenti din Universitatea Petru Maior , si din alte Univeristăti precum si, populatiei cu privire la problematica drogurilor între varste de 14- 25 ani din judetul Mures. Pe baza concluziilor furnizate în rapoartele cercetarilor mai sus mentionate, strategia stabileste urmatoarele: obiectivele de comunicare, grupurile tinta, mesajele campaniei, mesajul general, mesajele specifice, activitatile campaniei, termenele de implementare, responsabilitătile, bugetul.

În stabilirea obiectivelor de comunicare, s-a tinut cont de :

- Informare a populatiei asupra problemelor drogurilor în randul tinerilor din judetul Muret este relativ ridicat. Studiul a relevat faptul ca există cunostinte generale legate de atitudinile, comportamentele si masurile ce trebuie luate înainte , în timpul si după ce copilul s-a apucat de droguri , însa aceste cunostiinte sunt intr-o faza incipientă, fără a fi aplicate.

- Participare la structuri ale societătii civile implicate în problematica prevenirii stupefiantelor, strict pe această categorie de varstă, este extrem de redus. Există o implicare minimă din partea populatiei în preventie si în reactia la atitudinile tinerilor si a copiilor fată de droguri. Chiar dacă structurile statului si organizatiile guvernamentale o implics prin lege consumului de droguri, efectele acestuia nu reduce consumul acestora.

- Avand în vedere că se va urmări stabilirea unei relatii directe a individului ţinta, în cazul nostru drogurile, este necesară creareea unor personaje care sa fie folosite ca difuzori ai mesajului.

- Gradul de pasivitate se poate datora si faptului că populatia nu se simte amenintată de amploarea pe care a luat-o fenomenul în ultimii ani. Concluzia care se poate trage este ca prin campanie este necesară sublinierea pericolului pe care îl implică în drog de la varste fragede atat asupra individului, cat si la nivel de populatie si efectele la carea se poate ajunge în timp.

SCOP

Reducerea numărului tinerilor consumatori de stupefiante, prin conştientizarea asupra riscurilor şi prin promovarea stilurilor de viaţă sănătoase.

- Drogurile reprezintă substante chimice ce prezintă actiune asupra stării fizice, psihice si comportamentale. Ele sunt folosite în scopuri terapeutice dar si în scopuri experimentale, administrarea acestora supravegheată furnizand informatii asupra modului cum lucrează asupra sistemul nervos central (SNC)

- Drogul reprezintă una dintre cele mai raspandite substante care dau nastere la căi de acces către stările modificate ale constiintei. Experimentarea acestora poate fi fatală sau poate duce la o dependentă totală în sase săptamîni.

OBIECTIVE

Informaţionale – Tinerii să fie informaţi despre efectele nocive ale drogurilor în proporţie de 80%.

În conformitate cu acest criteriu, drogurile se clasifică astfel:

- substanţe stimulente sau psihoanaleptice;

- substanţe depresoare sau psiholeptice;

- substanţe perturbatoare (halucinogene) sau psihodisleptice.

Stimulentele sunt substanţe care accelerează activitatea SNC. Din această categorie fac parte: frunzele arbustului de coca, crack-ul, khat-ul, amfetaminele, anorexigenele şi psihostimulenţii. Acestea se subclasifică în:

- stimulente ale veghii – amfetamina, cofeina, cocaina, cathina. În doze moderate acestea întreţin starea de veghe, cresc activitatea mintală şi crează o senzaţie de bine.

- stimulente ale umorii – substanţe ce îndepărtează starea depresivă.

Depresoarele sunt substanţe care încetinesc activitatea SNC în general ele având efecte analgezice şi sedative. Principalele substanţe ce fac parte din această categorie sunt: opiul şi derivaţii săi (morfina şi heroina), medicamente pe bază de opiu sau derivaţi ai acestuia, morfinice de sinteză, barbiturice, tranchilizante şi hipnoticele.

Preview document

Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 1
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 2
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 3
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 4
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 5
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 6
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 7
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 8
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 9
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 10
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 11
Proiect de campanie de informare și educare publică - Depășește tentația la droguri - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Campanie de Informare si Educare Publica - Depaseste Tentatia la Droguri.doc

Alții au mai descărcat și

Infracțiuni informatice

Tipuri de infractiuni din domeniul informatic 1.Furtul – frauda informatica Intrarea, alterarea, stergerea, sau supraimprimarea de date sau de...

Convenția de Arbitraj

2. Conditiile de fond Conditiile de fond sunt cele obisnuite oricarei conventii: consimtamânt, capacitate, obiect, cauza (art.948. C. civ. )....

Creditul ipotecar pentru investiții imobiliare

Creditul Reprezinta operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse (de regula, sub forma de capital) in schimbul unei promisiuni de...

Contract de Societate

SOCIETATEA COOPERATIVA MESTESUGAREASCA “VIITORUL” FAGARAS I. PARTILE CONTRACTANTE (MEMBRII COOPERATORI) Art.1. Persoanele fizice...

Ai nevoie de altceva?