Proiect vamă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 40 în total
Cuvinte : 13819
Mărime: 55.73KB (arhivat)
Publicat de: Crina Bălan
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAPITOLUL I.

DECLARAREA MǍRFURILOR

1.1. Plasarea şi declararea mǎrfurilor sub un regim vamal

În mǎsura în care nu existǎ dispoziţii contrare , mǎrfurilor li se poate acorda , în orice moment , în condiţiile prevǎzute de lege , orice destinaţie vamalǎ , indiferent de natura sau cantitatea lor , de ţara de origine sau provenienţǎ , transport ori de destinaţie.Aceste prevederi nu exclud aplicarea interdicţiilor sau restricţiilor justificate din raţiuni de moralǎ , ordine şi securitate publicǎ , de protejare a sǎnǎtǎţii şi vieţii persoanelor , animalelor sau plantelor , de protejare a patrimoniului naţional cu valoare artisticǎ , istoricǎ sau arheologicǎ sau de protejare a proprietǎţii industriale şi comerciale.

Mǎrfurile destinate plasǎrii sub un regim vamal trebuie sǎ facǎ obiectul unei declaraţii pentru acel regim vamal.Mǎrfurile româneşti declarate pentru regimul de export , perfecţionare pasivǎ , transit sau antrepozitare vamalǎ sunt supuse supravegherii vamale din momentul acceptǎrii declaraţiei vamale pânǎ la momentul în care acestea pǎrǎsesc teritoriul vamal al României , ori sunt distruse sau declaraţia vamalǎ este invalidatǎ.

În funcţie de felul mǎrfurilor şi de regimul vamal care poate fi utilizat, Autoritatea Naţionalǎ a Vǎmilor poate stabilii , prin decizie ca numai unele birouri vamale sa fie competente sǎ procedeze la efectuarea controlului vamal şi aplicarea reglementǎrilor vamale.Datele de identificare sunt solicitate în funcţie de regimul vamal .

În situaţia în care o declaraţie vamalǎ este cerutǎ pentru mǎrfurile care pǎrasesc teritoriul vamal al României , acestǎ declaraţie trebuie completatǎ pe formularul prevazut in anexa nr.9. Datele de identificaresolicitate , în cazul în care se foloseşte unul dintre formulare , sunt cele înscrise în formularul respectiv.Acestea se suplimenteazǎ , dacǎ este cazul , cu dispoziţiile referitoare la regimul vamal solicitat.

Declaraţia în scris se face pe un formular corespunzǎtor modelului official , prevǎzut în acest scop , aprobat de Autoritatea Vamalǎ.Aceasta se semneazǎ de titularul operaţiunii sau reprezentantul sau şi conţine datele necesare aplicǎrii dispoziţiilor care reglementeazǎ regimul vamal pentru care se declarǎ mǎrfurile.Declaraţia este însoţitǎ de toate documentele prevǎzute pentru aplicarea dispoziţiilor care reglementeazǎ regimul vamal pentru care se declarǎ marfurile.

Modelul official al declaraţiei vamale scrise utilizatǎ în cadrul procedurii normale, în vederea plasǎrii mǎrfurilor sub un regim vamal sau a reexportului este declaraţia vamalǎ în detaliu.În scopul declarǎrii mǎrfurilor, pot fi utilizate şi alte formulare , dacǎ reglementǎrile vamale permit acesta.

Aceste dispoziţii au în vedere urmǎtoarele:

a)acordarea scutirii de la obligaţia prezentǎrii unei declaraţii scrise, potrivit prevederilor legale , pentru punerea în liberǎ circulaţie , exportul sau admitere temorarǎ ;

b)eliminarea obligaţiei de a prezenta formularul prevǎzut la alin.(1).În cazul în care se aplicǎ dispoziţiile speciale referitoare la trimiterile poştale simple sau prin colet poştal ;

c)utilizarea unor formulare speciale pentru facilitarea declarǎrii mǎrfurilor în anumite cazuri , dacǎ autoritatea vamalǎ permite acest lucru ;

d)utilizarea de cǎtre persoanele interesate a listelor de încǎrcǎturǎ pentru îndeplinirea formalitǎţilor de transit în cazul expediţiilor constituite din mai multe partide de mǎrfuri ;

e)imprimarea , dacǎ este cazul chiar şi pe hârtie obişnuitǎ , a declaraţiei vamale de export , tranzit sau de punere în liberǎ circulaţie şi a documentelor care atestǎ statul roman al mǎrfurilor care nu au circulat sub regimul de tranzit intern , în cazul utilizǎrii sistemelor publice sau private de procesare a datelor , în condiţiile stabilite de autoritatea vamalǎ ;

f)posibilitatea ca declaraţia vamalǎ în sensul alin. (1) în cazul în care se foloseşte un sistem informatic de procesare a declaraţiei se ia forma declaraţiei vamale în detaliu tipǎritǎ cu ajutorul acestui system .

Autoritatea vamalǎ nu poate solicita alte documente administrative ; cu excepţia celor care sunt prevǎzute de reglementǎrile legale şi a celor care sunt obligatorii pentru operatorii economici care , la cererea lor , doresc sǎ beneficieze de o anumitǎ facilitate legalǎ , aceste documente fiind necesare pentru aplicarea unor reglementǎri care nu se pot respecta doar prin folosirea declaraţiei vamale în detaliu.

La declararea mǎrfurilor se utilizeazǎ Tarful vamal integrat , ce cuprinde totalitatea reglementǎrilor legale privind acordarea regimului vamal.

Autoritatea vamalǎ poate renunţa , în scopul realizǎrii formalitǎţilor pentru export sau de punere in liberǎ circulaţie , la producerea unuia sau mai multor exemplare ale declaraţiei vamel în detaliu destinate propriei utilizǎri , cu condiţia ca informaţiile respective sǎ fie disponibile pe alte suporturi.

Fiecare parte interesatǎ rǎspunde numai de datele privind regimul vamal solicitat în calitate de declarant , principal obligat sau reprezentant al unuia dintre aceştia.În vederea aplicǎrii acestor prevederi când declarantul utilizeazǎ o declaraţie vamalǎ în detaliu eliberatǎ în cursul unui regim vamal precedent , acesta este obligat ca, înainte de a depunde declaraţia, sǎ verifice exactitatea datelor existente pentru rubricile de care este raspunzǎtor şi aplicabilitatea lor pentru mǎrfurile în cauzǎ şi regimul solicitat , şi sǎ procedeze la efectuarea completǎrilor necesare.În aceste cazuri declarantul informeaza imediat biroul vamal la care s-a depus declaraţia asupra constatǎrii oricǎror neconcordanţe între mǎrfurile respective şi datele existente , iar declaraţia se întocmeşte pe noi exemplare ale formularelor declaraţiei vamale în detaliu.

În cazul în care se foloseşte declaraţia vamalǎ în detaliu pentru a acoperii mai multe regimuri vamale succesive , autoritatea vamalǎ verificǎ existenţa concordanţei între datele înscrise în declaraţiile referitoare la diferitele regimuri în cauzǎ.

Declaraţia vamalǎ în detaliu se întocmeşte în limba românǎ.Ea se completeazǎ în conformitate cu Normele tehnice de completare , utilizare şi tipǎrire a declaraţiei vamale în detaliu , care se stabilesc de Autoritatea Naţionalǎ a Vǎmilor cu toate prevederile stabilite prin alte reglementǎri legale.

În situaţia în care o declaraţie vamalǎ în detaliu este utilizatǎ ca declaraţie sumarǎ, acestǎ declaraţie , pe lângǎ rubricile necesare aplicǎrii regimului vamal corespunzǎtor cuprinde şi datele declaraţiei sumare.

În cazurile în care reglementǎrile legale impugn existenţa unor exemplare suplimentare ale formularului declarantul poate folosi formulare suplimentare sau fotocopii ale formularului respectiv.Formularele suplimentare sau fotocopiile se semneazǎ de cǎtre declarant şi se prezintǎ autoritǎţii vamale care le vizeazǎ , în aceleaşi condiţii ca şi declaraţia vamalǎ în detaliu.Formularele suplimentare sau fotocopiile declaraţiei vamale se acceptǎ ca şi cum ar fi cocumente oficiale , daca autoritatea vamalǎ stabileşte cǎ sunt îndeplinite condiţiile privind calitatea şi vizibilitatea acesora.

Declaraţia care respectǎ condiţiile este acceptatǎ imediat de cǎtre autoritatea vamalǎ , cu condiţia ca mǎrfurile la care se referǎ sǎ fie prezentate biroului vamal.Acestǎ declaraţie se înregistreazǎ în registrul de evidenţǎ a biroului vamal.

1.3. Declaraţia vamalǎ verbala

Pentru punerea în liberǎ circulaţie a mǎrfurilor declaraţia vamalǎ verbalǎ se face în cazul :

a) mǎrfurilor fǎrǎ character commercial ,aflate în bagajele personale ale cǎlǎtorilor ori expediate cǎtre persoane fizice sau , cu aprobarea autoritǎţii vamel, în cazuri de importanţǎ neglijabilǎ ;

b) mǎrfurile cu character commercial , dacǎ este îndeplinitǎ condiţia ca valoarea totalǎ pe lot şi pe declarant sǎ nu depǎşeascǎ echivalentul în lei a 175 de euro , iar lotul sǎ nu facǎ parte dintr-o serie regulatǎ de loturi similare şi mǎrfurile sǎ nu fie transportate de un transportator independent ca parte a unui lot mai mare ;

c) mǎrfurile care se încadreazǎ în categoria de mǎrfuri returnate ;

d) mǎrfurile care beneficiazǎ de scutire de la plata drepturilor de import ca mǎrfuri returnate.

Preview document

Proiect vamă - Pagina 1
Proiect vamă - Pagina 2
Proiect vamă - Pagina 3
Proiect vamă - Pagina 4
Proiect vamă - Pagina 5
Proiect vamă - Pagina 6
Proiect vamă - Pagina 7
Proiect vamă - Pagina 8
Proiect vamă - Pagina 9
Proiect vamă - Pagina 10
Proiect vamă - Pagina 11
Proiect vamă - Pagina 12
Proiect vamă - Pagina 13
Proiect vamă - Pagina 14
Proiect vamă - Pagina 15
Proiect vamă - Pagina 16
Proiect vamă - Pagina 17
Proiect vamă - Pagina 18
Proiect vamă - Pagina 19
Proiect vamă - Pagina 20
Proiect vamă - Pagina 21
Proiect vamă - Pagina 22
Proiect vamă - Pagina 23
Proiect vamă - Pagina 24
Proiect vamă - Pagina 25
Proiect vamă - Pagina 26
Proiect vamă - Pagina 27
Proiect vamă - Pagina 28
Proiect vamă - Pagina 29
Proiect vamă - Pagina 30
Proiect vamă - Pagina 31
Proiect vamă - Pagina 32
Proiect vamă - Pagina 33
Proiect vamă - Pagina 34
Proiect vamă - Pagina 35
Proiect vamă - Pagina 36
Proiect vamă - Pagina 37
Proiect vamă - Pagina 38
Proiect vamă - Pagina 39
Proiect vamă - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Proiect Vama.doc

Alții au mai descărcat și

Infracțiuni informatice

Tipuri de infractiuni din domeniul informatic 1.Furtul – frauda informatica Intrarea, alterarea, stergerea, sau supraimprimarea de date sau de...

Convenția de Arbitraj

2. Conditiile de fond Conditiile de fond sunt cele obisnuite oricarei conventii: consimtamânt, capacitate, obiect, cauza (art.948. C. civ. )....

Creditul ipotecar pentru investiții imobiliare

Creditul Reprezinta operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse (de regula, sub forma de capital) in schimbul unei promisiuni de...

Contract de Societate

SOCIETATEA COOPERATIVA MESTESUGAREASCA “VIITORUL” FAGARAS I. PARTILE CONTRACTANTE (MEMBRII COOPERATORI) Art.1. Persoanele fizice...

Te-ar putea interesa și

Exportul României pe perioada crizei economice

INTRODUCERE “Criza este cea mai binecuvântată situaţie care poate apăre pentru ţări şi persoane, pentru că ea atrage după sine progrese. Cine...

Vămuirea mărfurilor - regimul vamal și procedura vamală în România

INTRODUCERE Prezenta lucrare abordeaza tematica vamuirii marfurilor in Romania. Ea se concentreaza in principal asupra regimurilor vamale si a...

Contrabanda

CAPITOLUL I. CONCEPTUL SI CARACTERIZAREA INFRACTIUNII DE CONTRABANDA SECTIUNEA I. : CONSIDERATII INTRODUCTIVE Acceptând ca prin contrabanda...

Relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeana

Întroducere În prezent se observă o intensificare fără precedent a relaţiilor şi a interdependenţei economice între ţări. Acest proces...

Sistemul Vamal

INTRODUCERE Prezenta lucrare abordează tematica vămuirii mărfurilor în România. Ea se concentrează în principal asupra regimurilor vamale şi a...

RCS comisionar vamal - practică comerț exterior

1.Prezentarea generala a firmei de comisionar vamal Într-o lume care se îndreapta spre globalizare, schimbul de marfuri devine ratiunea de a...

Economia turismului - amenajări turistice în Țara Oasului

I. CONCEPTUL ,,ŢARA OAŞULUI’’ Etimologia cuvântului: Pentru etimologia toponimului ,,Oaş’’ s-au emis mai multe ipoteze: - după numele unui...

Taxele, tarifele și reglementările vamale - instrumente ale politicii vamale

TAXELE, TARIFELE SI REGLEMENTARILE VAMALE – INSTRUMENTE ALE POLITICII VAMALE Acest capitol isi propune clarificarea termenilor vamali din punct de...

Ai nevoie de altceva?