Analiza Economio-Financiara

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4731
Mărime: 64.27KB (arhivat)
Publicat de: Miron Ghiță
Puncte necesare: 7
Analiza economio-finaniara a unei interprinderi.

Extras din proiect

Descrierea societăţii

Societatea comercială Dialex SRL Suceava s-a înfiinţat în anul 2002 având ca obiectiv comercializarea de produse chimice din categoria insecticide, pesticide, îngrăşăminte chimice, comerţ cu diferite sortimente de seminţe de plante cereale, furajere, seminţe de porumb hibrid, de lucernă, de iarbă, de legume diverse.

Este o societate cu capital integral privat, în sumă de 200 de lei, deţinut de un unic asociat care este managerul şi administratorul firmei.

S.C. Dialex S.R.L. a încheiat la înfiinţare un contract de comision cu firma ALCEKA având misiunea de a distribui spre comercializare, în proporţie de 80% din activiatea sa produsele firmei ALCEKA, o importantă firmă de import şi distribuţie de pesticide şi alte produse de acest gen, fiind reprezentant exclusiv pe zona Suceava.

În anul 2009 S.C. Dialex a încheiat un contract de franciză cu firma ALCEKA şi a preluat 3 spaţii de desfacere în Sueava, Fălticeni şi Rădăuţi, acestea fiind închiriate şi amenajate conform cerinţelor de depozitare, cu respectarea condiţiilor de toxicitate specifice îngrăşămintelor chimice.

În magazine majoritatea produselor sunt depozitate pe rafuri la vedere, uşor de manipulat, unele produse necesitând spaţiu cu umiditate scăzuă, temperatură şi luminozitate reduse. Managerul firmei contractează mărfurile cu diverşi furnizori, importatori sau interni, în principal cu firma ALCEKA, ca distribuitor exclusiv al acesteia, marfa soseşte cu maşina de la furnizor, sau managerul se deplasează cu maşina proprie şi ridică marfa comandată pe care o distribuie la cele 3 magazine.

Vânzările se desfăşoară în cele 3 magazine, clienţii fiind în principal persoane fizice, deţinători de terenuri agricole, dar şi societăţi comerciale agricole şi neagricole. Relaţiile cu clienţii persoane juridice se desfăşoară pe baza de contracte ferme, cu termene de livrare, la preţuri negociate, la cantităţi importante contracte se acordă discounturi.

Misiunea, obiectivele şi strategiile firmei

Misiunea reprezintă concepţia managerilor privind ceea ce firma urmează să facă şi să devină pe termen lung şi se concretizează prin activităţile pe care firma le va desfăşura în viitor.

În afara misiunii sale, managerul trebuie să stabilească misiuni pentru fiecare afacere pe care o iniţiază. După definirea acestor misiuni managerul le concretizează în obiective şi strategii. Obiectivele dau o imagine concretă asupra orientării generale a firmei în funcţie de scopul urmărit şi misiunea stabilită. Strategia arată măsurile principale pe care managerii planifică să le întreprindă pentru a îndeplini unul sau mai multe obiective.

S.C. Dialex S.R.L. a avut ca obiectiv fundamental atragerea de cât mai mulţi clienţi, firme şi persoane fizice interesate în achiziţionarea de îngrăşăminte chimice şi pesticide, în special persoane juridice şi fizice care se ocupă de agricultură.

Societatea a căutat şi caută în continuare să-şi lărgească reţeaua de distribuţie şi să livreze produse adaptabile condiţiilor specifice de sol a culturilor agricole, categoriilor de dăunători de plante care distrug culturile, ţinând cont şi de locul unde sunt cultivate.

Societatea este specializată în comerţ cu ridicata şi cu amănuntul a unor produse specifice şi necesare în ramura agriculturii. Ţinând cont că lucrările agricole se desfăşoară în faze succesive, politica şi misiunea firmei este de a se aproviziona cu marfă încă din luna februarie a anului, pentru a avea la dispoziţia clientului la începutul şi pe durata lucrărilor agricole, produsele necesare fiecărei faze.

Activitatea agricolă începe cu pregătirea terenurilor şi însămânţatului. Managerul societăţii stabileşte strategia de aprovizionare cu seminţe de legume, de cereale, dar şi produse corespunzătoare cum ar fi insecticidele necesare stropirii legumelor, cerealelor, pomilor fructiferi. Pe măsura vânzărilor se fac aprovizionări şi cu alte mărfuri necesare, cum ar fi pompe de stropit, atomizoare, pulverizatori şi altele.

Strategia de aprovizionare şi de vânzare a mărfurilor se stabileşte şi în funcţie de duratele de cultivare a plantelor: grâu, legume, porumb, cartofi, etc.

Pe lângă contractul cu ALCEKA, societatea Dialex S.R.L. are încheiate contracte şi cu firme importatoare de seminţe, în special porumb hibrid: PIONEER HI-BRED ROMÂNIA, KWS SEMINŢE BUCUREŞTI.

O altă strategie a firmei o reprezintă crearea de reţele de clienţi noi. De regulă, societatea Dialex are clienţi vechi şi stabili care de la an la an cumpără aceleaşi produse sau produse noi mai eficiente, unul din obiectivele principale ale firmei este păstrarea acestor clienţi.

Organizarea Societăţii

Activitatea firmei se desfăşoară în cele trei magazine de desfacere a mărfurilor. Evidenţa tehnică-opertivă este condusă de managerul firmei care stabileşte nivelul de adaos comercial perceput la livrarea mărfurilor. Marfa se vinde la preţ cu amănuntul plus TVA.

Marfa soseşte cu mijloace auto de la furnizor sau o aduce administratorul cu mijloace proprii, însoţită cu aviz de expediţie şi în general cu factura furnizorului. Administratorul decide ce produse trimite la cele trei magazine, ia legătura cu gestionarul, se informează dacă trebuie suplimentată marfa din stoc, îl informează pe gestionar că va primi marfa şi întocmeşte avize de expediţie în care înscrie marfa la preţ de aprovizionare cu adaos comercial.

Gestionarul primeşte marfa şi întocmeşte note de recepţie, stabileşte preţul de cu amănuntul (preţ cu adaos plus TVA).

Preview document

Analiza Economio-Financiara - Pagina 1
Analiza Economio-Financiara - Pagina 2
Analiza Economio-Financiara - Pagina 3
Analiza Economio-Financiara - Pagina 4
Analiza Economio-Financiara - Pagina 5
Analiza Economio-Financiara - Pagina 6
Analiza Economio-Financiara - Pagina 7
Analiza Economio-Financiara - Pagina 8
Analiza Economio-Financiara - Pagina 9
Analiza Economio-Financiara - Pagina 10
Analiza Economio-Financiara - Pagina 11
Analiza Economio-Financiara - Pagina 12
Analiza Economio-Financiara - Pagina 13
Analiza Economio-Financiara - Pagina 14
Analiza Economio-Financiara - Pagina 15
Analiza Economio-Financiara - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Economio-Financiara.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza și Calculul Indicatorilor Economico Financiari

Obiectivul situaţiilor financiare, conform Standardelor Internaţionale de Contabilitate, este fumizarea de informaţii despre poziţia financiară,...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

SC Xcell Trading SRL

Introducere Am ales sa realizez Imbunatatirea managementului calităţii la SC Xcell Trading SRL, ca lucrare de licenţa deoarece sunt angajat de 4...

Analiza Economică

Introducere Aceasta lucrare îsi propune o analiza asupra situatiei economice a firmei în vederea identificarii puctelor tari si slabe, care sunt...

Fundamentarea deciziei de finanțare a activității curente a societății SC Avatti Industries SRL

Introducere Realizarea unei operaţiuni de finanţare a IMM-urilor prin intermediul creditării,se concretizează printr-o decizie de acordare sau de...

Managementul și Analiza Resurselor Umane

INTRODUCERE Studiul de fata trateaza pe plan primordial si cât mai actualizat importanta asigurarii si mentinerii cu personal de catre o...

Analiza Economică

1.1. Conţinutul şi obiectivele analizei economico-financiare Cuvântul analiză(analyse), este de origine franceză şi presupune cercetarea unui...

Managemnetul Resurselor Umane

FUNCTIUNEA SI SFERA DE CUPRINDERE A MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE; ROLUL SI IMPORTANTA MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE În dezvoltarea fiecarei...

Ai nevoie de altceva?