Analiza promovării vânzărilor Altex

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 10403
Mărime: 6.01MB (arhivat)
Publicat de: Steluta H.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adamescu Cristina

Cuprins

  1. Cuprins 1
  2. Argument 2
  3. Capitolul I. PREZENTARE GENERALĂ - SC ALTEX IMPEX SRL 3
  4. II.1 Istoricul firmei 3
  5. II.2 Obiect de activitate 5
  6. II.3 Resursele firmei 5
  7. II.4 Sistemul de motivare în muncă 7
  8. II.5 MEDIUL DE MARKETING 8
  9. II.5 1 Micromediul de marketing 9
  10. II.5.2 Macromediul de marketing 14
  11. Capitolul II. POLITICI DE PROMOVARE A VÂNZĂRILOR LA SC ALTEX IMPEX SRL 18
  12. II.1 Recompensele 18
  13. II.2 Premiile 18
  14. II.3 Premiile de fidelitate 19
  15. II.4 Încercările gratuite 20
  16. II.5 Garanţiile produselor 20
  17. II.6 Publicitatea la locul vânzării 21
  18. II.7 Bunuri gratuite 25
  19. II.8 Bonificaţiile 25
  20. Concluzii 26
  21. Bibliografie 27
  22. Anexe 28

Extras din proiect

Argument

După anul 1990 în România au apărut la nivel local un număr mare de firme care se ocupau cu comercializarea de produse electronice şi electrocasnice. Odată cu trecerea timpului în acest domeniu s-au impus numai acele firme care au reuşit să-şi gestioneze resursele într-un mod cât mai eficient şi au făcut din satisfacţia clientului unul dintre obiectivele primordiale ale organizaţiei respective. O parte dintre acestea au reuşit să se dezvolte numai la nivel local prin intermediul câtorva puncte de vânzare dar au fost şi unele firme care au reuşit odată cu trecerea anilor să deschidă puncte de vânzare în principalele oraşe ale ţării ducând astfel la o creştere rapidă a vânzărilor şi implicit a cifrei de afaceri. Una dintre firmele care a reuşit să se impună la nivel naţional este SC ALTEX IMPEX SRL care prin intermediul unui management performant a devenit începând cu anul 2003 liderul incontestabil al comerţului de produse electronice şi electrocasnice din România.

Tema aleasă, „Politici de promovare” are ca scop atingerea standardelor curriculare solicitate de specializarea pe care am făcut-o în timpul liceului contribuind astfel la o bună formare profesională în domeniu.

Tema aleasă este structurată în capitole abordate separat ca părţi distincte.

Contribuţia personală privind elaborarea proiectului constă în selectarea informaţiilor tehnice/practice şi teoretice specifice specializării, structurarea pe capitole a acestora.

Lucrarea prezintă în mod sintetic şi actualizat sub forma unor scheme principalele aspecte, importanţa, rolul, identificarea tipurilor metode şi tehnici folosite în promovarea vânzărilor.

În elaborarea lucrării am folosit cunoştinţe tehnice/teoretice asimilate la diferite obiecte de învăţământ studiate în anii de liceu: servicii, marketing, discipline de specialitate şi laboratoare practice.

În partea finală a lucrării am specificat bibliografia utilizată.

În actuala etapă când factorii intensivi ai creşterii economice capătă un rol preponderent în raport cu cei extensivi, se accentuează necesitatea ca toate pârghiile economice să fie folosite cu maximum de randament pentru atingerea obiectivului central – obţinerea unei înalte eficienţe economice economice corespunzătoare eforturilor materiale şi financiare făcute de stat în toate domeniile economiei naţionale.

Capitolul I. PREZENTARE GENERALĂ - SC ALTEX IMPEX SRL

În actualul peisaj economico-social din ţara noastră - marcat de instalarea treptată a mecanismului unei pieţe libere - mentalitatea agenţilor economici ca şi metodele lor de lucru se cer radical schimbate.

Progresul pe care România l-a înregistrat până acum în tranziţie se datorează în mare măsură, efortului, iniţiativei şi atitudinii de asumare a riscului adoptată de sute de mii de indivizi care s-au încumetat să pornească pe drumul aventuros al construirii unui altfel de viitor pentru ei şi familiile lor. Întreprinzătorii sunt în general recunoscuţi ca fiind forţa motrice a progresului economic iar în ţările în tranziţie, se presupune că ei trebuie să fie în linia întâi a bătăliei pentru reformă. S.C. ALTEX IMPEX S.R.L. a reuşit să se impună datorită faptului că s-a adaptat în permanenţă la cerinţele pieţii prin introducerea în gama sortimentală comercializată a acelor produse şi servicii care întruneau toate caracteristicile dorite de majoritatea clienţilor din România.

II.1 Istoricul firmei

Istoria firmei Altex începe în anul 1992, când un grup de tineri demarau un program de comercializare şi service pentru televizoare second-hand. Ideea lor a avut la baza solicitarea crescândă de aparatură electronică, fie ea şi la mâna a doua, mai ales ca până în 1989 puţini erau cei care aveau în casă un televizor color sau o combină audio.

La scurt timp, firma face paşi importanţi în sensul dezvoltării ei, astfel că în 1993 se realizează distincţia clară între comerţul de tip retail şi prestările de servicii în perioada de garanţie. Cu acest prilej, a apărut conceptul de specializare a magazinelor, pe anumite produse, de exemplu electrocasnice electronice (având în vedere că, în acea perioadă, piaţa era inundată de magazine care vindeau în sistem de consignaţie).

A urmat apoi o perioadă, între anii 1995-1997, când Altex şi-a dezvoltat o reţea proprie în principalele oraşe ale ţării, deschizând 50 de magazine, ca urmare a cererilor mari de produse electronice şi electrocasnice. Din cauza inflaţiei excesive şi a dobânzilor bancare ridicate, firma a intrat într-un proces de restructurare, în care s-a pus problema manageriatului pe principiile rentabilităţii, a analizei centrului de profit şi pierderi. Acesta a fost momentul în care firma a început să se preocupe şi de dezvoltarea unor altor activităţi cum sunt: vânzările en-gros, transporturile etc. Astfel că în anul 2000 a luat fiinţă grupul de companii Altex, care cuprinde: reţeaua de magazine Altex, destinate vânzării produselor electronice, electrocasnice şi de confort, firma 8ptim care presta servicii în domeniul transportului de mărfuri cu ajutorul unui parc de mijloace de transport bine pus la punct şi Italromtex care are ca obiect de activitate comercializarea în regim en-gros a produselor electronice şi electrocasnice.

Rezultatele creării acestui grup, complex prin varietatea activităţilor desfăşurate, nu au întârziat să apară. Datorită propriilor resurse, Altex a reuşit să deschidă încă 22 de magazine, care sunt conform declaraţiilor reprezentanţilor firmei, mult mai bine profilate şi amenajate. Având în vedere amploarea pe care, cu efort şi perseverenţă, a dobândit-o, noul grup şi-a propus drept principal obiectiv să ofere clienţilor săi confortul şi satisfacţia, creând o nouă strategie de retail. Prin această strategie se promovează o ofertă variată şi completă de produse electronice şi electrocasnice, pornindu-se de la principiul varietate prin diversitate şi prezentând tehnică de ultima oră, cele mai recente creaţii ale unor mărci renumite în domeniu. Produsele pe care Altex le propune clienţilor săi sunt o combinaţie de succes între inovaţie şi calitate.

Preview document

Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 1
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 2
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 3
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 4
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 5
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 6
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 7
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 8
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 9
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 10
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 11
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 12
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 13
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 14
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 15
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 16
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 17
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 18
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 19
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 20
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 21
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 22
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 23
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 24
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 25
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 26
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 27
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 28
Analiza promovării vânzărilor Altex - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Analiza Promovarii Vanzarilor.ppt
  • Analiza Promovarii Vanzarilor.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA

I.Prezentarea companiei L’Oreal SA este o companie fondata in 1909 cu sediul central in Franta, ce detine pozitia de lider mondial pe piata...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Procesul decizional de cumpărare al unui monitor PC

PROCESUL DECIZIONAL DE CUMPARARE AL UNUI MONITOR PC In lucrarea prezenta propun modelul practic constituit de analiza procesului de cumparare al...

Ai nevoie de altceva?