Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 6116
Mărime: 47.97KB (arhivat)
Publicat de: Tudora Mitu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florin Sarbu
FEAA-IASI,SPECIALIZAREA CIG

Extras din proiect

1.1 Prezentarea generalǎ a firmei

1.1.1 Prezentarea societǎţii Coseli

S.C. Coseli S.A. este situată în sud-estul României, o zonă mai puţin dezvoltată din punct de vedere economic. COSELI este o companie româneascǎ cu capital integral privat, înfiinţatǎ în anul 1990 ca afacere de familie, structuratǎ pe activitǎţi de producţie în domeniile: alimentar şi industrial.

Direcţia companiei este de a oferi partenerilor şi clienţilor firmei produse şi servicii de înaltǎ calitate printr-un management structurat în douǎ divizii distincte, în care un rol deosebit îl au echipele de cercetǎtori cu o înaltǎ ţinutǎ profesionalǎ.

Cu o conducere dinamicǎ şi o echipǎ de profesionişti, firma COSELI a reuşit sǎ realizeze o rata de creştere deosebitǎ, concurând cu succes marile firme de profil strain si autohton.

In spiritul dezvoltǎrii unor relaţii de afaceri durabile şi reciproc avantajoase, dialogul permanent şi deschis cu clienţii reprezintǎ axa principalǎ a firmei în afaceri.

1.1.2 Obiectul de activitate al societǎţii Coseli

S.C. Coseli S.A are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea a peste 150 de

tipuri de arome de înaltǎ calitate folosite în diferite domenii ale industriei alimentare şi o gama bogatǎ de produse de aromatizare pentru consumatorii casnici. Dintre aromele de succes mentionam: aroma de vodca cu ingrediente în totalitate naturale, aroma de rom, creatǎ şi adaptatǎ specificului românesc, aroma de cireaǎa neagrǎ, care se bucurǎ de o mare popularitate pe întreg teritoriul ţǎrii.

Pentru industria de panificaţie şi patiserie COSELI produce şi comercializeazǎ arome termostabile (rom, vanilie portocale, lamaie etc), premixuri, toppinguri, coloranţi, aditivi alimentari.

Pentru consumatorii casnici, COSELI oferǎ o gamǎ variatǎ de produse preambalate obţinute dupǎ cele mai bune soluţii şi reţete (super-esenţe, esenţe, zahar vanilinat).

Analiza activităţii firmei s-a realizat prin următoarele 4 aspecte de bază:

Furnizorii provin atât din interiorul, cât şi din exteriorul ţǎrii. Ei sunt în proporţie de 75% furnizori interni şi doar 25% furnizori externi. Firma îşi selectează cu grijă colaboratorii, după compatibilitatea obiectivelor comerciale şi a eticii de afaceri. Relaţiile pe care le stabileşte cu partenerii de afaceri sunt avantajoase pentru ambele părţi, acest lucru fiind un semn al recunoaşterii reciproce, a valorii pe care o aduce fiecare parte. De asemenea, firma preferă parteneriatele şi relaţiile de afaceri pe termen lung.

Clienţii principali ai societăţii sunt supermarketurile si companiile care activează în domeniul alimentar si industrial.

Parteneriatele firmei Coseli cu firme internationale ca Firmenich Elvetia, Expresion Aromatiques Franta, Iberchem Spania, Vioryl Grecia, Sensient UK, oferǎ clienţilor accesul la cele mai noi şi inovatoare produse din domeniu.. 70% dintre produse sunt destinate pieţei interne şi doar 30% sunt exportate în state precum SUA, Germania, Australia, UK, Grecia, Spania, Franta.

Barierele de intrare pe piaţă sunt relativ puţine atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă, având în vedere tradiţia companiei, calitatea produselor şi preţurile practicate de aceasta. 75% dintre produsele societăţii corespund Standardelor Internaţionale privind Calitatea.

1.1.3 Funcţiile întreprinderii

În cadrul societăţii S.C Coseli S.A. Iaşi se regăsesc cele cinci funcţii de bază ale unei întreprinderi: cercetare-dezvoltare, producţie, comercială, financiar-contabilă, personal.

1.Funcţia de cercetare-dezvoltare subliniază importanţa activităţii de cercetare-dezvoltare, organizarea acesteia, tipurile de cercetări ştiinţifice, invenţia, inovaţia şi raţionalizarea, eficienţa economică a cercetării ştiinţifice. În cadrul companiei, Departamentului Direcţia Cercetare-Dezvoltare îi sunt subordonate: Compartimentul Biotehnologii, Compartimentul Omologări produse noi şi Compartimentul Documentare. Fondurile insuficiente alocate fac insă ca această funcţie sa nu fie exploatatǎ la potenţialul maxim.

Atribuţii:

• Inovarea, testarea şi darea spre producţie a unor noi sortimente de produse.

2. Funcţia de producţie. În cadrul acestei funcţii, la Coseli S.A. sunt incluse: Direcţia Calitate (Compartimentul Asigurarea Calităţii şi Compartimentul Controlul Calităţii); Direcţia Producţie (Secţii de producţie, Compartiment Tehnic şi de Producţie, Compartiment Protecţia Muncii, Compartiment Protecţia Mediului) şi Direcţia Inginerie şi Investiţii (Compartiment Investiţii, Compartiment Proiectare, Compartiment Inginerie, Secţii microproducţie şi asistenţă tehnică).

Atribuţii:

• Sǎ analizeze evoluţia indicatorilor de producţie, a veniturilor realizate şi cheltuielilor efectuate pe unitatea de producţie;

• Sǎ asigure distribuirea fondurilor fixe şi materialelor în gestiunile sectoarelor;

• Sǎ asigure efectuarea analizei economice a activităţii de producţie şi analiza rezultatelor economico- financiare;

• Sǎ asigure evidenţa producţiei pe sectoare şi retribuirea acesteia în funcţie de calitatea şi cantitatea muncii efectuate;

• Să răspundă de gestionarea tuturor bunurilor aflate în dotarea sectoarelor;

• Sǎ urmăreascǎ realizarea graficului de aprovizionare;

• Sǎ urmăreascǎ consumul de materii prime, materiale etc.;

• Sǎ ţina jurnalul de venituri şi cheltuieli pentru sectorul respectiv;

• Sǎ urmăreascǎ şi sǎ verifice cheltuielile cu terţii;

• Sǎ respecte planul de aprovizionare;

• Sǎ urmăreascǎ respectarea programului de lucru şi eficienţa activităţii;

• Sǎ urmăreascǎ respectarea normelor de calitate privind mediul, impuse de Uniunea Europeană;

• Sǎ urmăreascǎ dotarea cu echipamente corespunzătoare normelor privind protecţia muncii.

Responsabilităţile din cadrul Direcţia Calitate, Direcţia Producţie, Direcţia Inginerie şi Investiţii se referă la:

1. îndeplinirea la termen a tuturor atribuţiilor relatate, a dispoziţiilor conducerii şi a prevederilor regulamentare aprobate în cadrul societăţii;

2. gestionarea patrimoniului fiecărei direcţii;

3. utilizarea eficientă a timpului de lucru, respectarea disciplinii la muncǎ şi asigurarea pregătirii profesionale a salariaţiilor.

Preview document

Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 1
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 2
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 3
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 4
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 5
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 6
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 7
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 8
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 9
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 10
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 11
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 12
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 13
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 14
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 15
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 16
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 17
Analiza sistemului informațional al societății SC Coseli SA - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Informational al Societatii Sc Coseli SA.doc

Alții au mai descărcat și

Informatizarea producției - SC Impregnări SA Suceava

Cap1. Prezentarea generală a organizaţiei 1.1 Profil. Istoric. S.C. “Impregnări” S.A. Suceava s-a înfiinţat în anul 2002 în urma Hotărârii...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?