Caiet de practică DHL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3471
Mărime: 22.57KB (arhivat)
Publicat de: Razvan-Stefan R.
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE, BUCURESTI FACULTATEA DE RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE MASTER: MANAGEMENTUL RISCULUI IN AFACERI INTERNATIONALE – TRANZACTII COMERCIALE

Extras din proiect

STAGIUL DE PRACTICĂ

Perioada de desfăşurare :

De la 6 Februarie 2013 până la 26 Martie 2013

Program de lucru zilnic, între orele 9:00 – 17:00 (8 h/zi)

Persoana de coordonare a practicii in firmă:

Numele şi prenumele: Luminiţa Cojan

Funcţia: Customer Accounting Manager

Societatea :

Denumire: S.C. DHL INTERNATIONAL ROMANIA S.R.L.

Sediul social: Calea Floreasca, 169A, etaj 8, sector 1, Bucureşti

Domeniul de activitate: Activităţi de natură financiară şi comercială

Cadrul de desfăşurare a activităţii :

Locaţie: Sediul central al firmei din Calea Floreasca, 169A, etaj 8, sector 1, Bucureşti

PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII COMERCIALE

DHL a fost înfiinţată în oraşul San Francisco, cu mai bine de 40 ani în urmă de către trei întreprinzători: Adrian Dalsey, Larry Hillblom şi Robert Lynn. Din momentul înfiinţării până în prezent, compania a continuat să se extindă într-un ritm accelerat. DHL este lider global pe piaţa de curierat, express şi logistică, fiind specializată în furnizarea de soluţii inovative, acestea fiind adaptate cerinţelor specifice.

La început, în 1969, DHL a facut primii paşi, transportând documente cu avionul de la San Francisco la Honolulu. Odată cu trecerea anilor, reţeaua DHL s-a dezvoltat din ce în ce mai mult spre noi clienţi din fiecare colţ al lumii. În acelaţi timp, s-a dezvoltat şi piaţa, a devenit mai complexă, astfel încât DHL s-a adaptat cerinţelor în schimbare ale clienţilor săi – atât la nivel global cât şi local.

Astăzi, reţeaua internaţională DHL acoperă peste 220 de ţări şi teritorii în întreaga lume. DHL oferă, de asemenea expertiză unică în curierat expres, aerian şi naval, transport internaţional, soluţii de logistică contractuală, precum şi servicii internaţionale de transport corespondenţă.

Compania oferă :

• expertiză globală în transportul expres , transportul de marfă aerian şi maritim, transportul pe uscat;

• soluţii logistice contractuale;

• servicii poştale internaţionale.

Din 1969 până în prezent, angajamentul firmei a rămas la fel de puternic. Succesul s-a bazat întotdeauna pe livrarea de servicii excelente pentru clienţi. Din dorinţa permanentă de îmbunătaţire continuă, DHL a devenit un brand recunoscut pentru angajamentul personal, soluţiile proactive şi forţa locală. La baza succesului său se află angajaţii săi, dedicaţi cerinţelor clienţilor, furnizând soluţii personalizate acestora.

DHL în Romania

DHL şi-a început activitatea în România încă din anul 1984 prin intermediul unui agent, fiind prima companie de curierat expres internaţional prezentă în nume propriu în ţară, şi prima companie care utilizează un avion dedicat pentru operaţiunile din România, asigurând o conexiune sigură şi rapidă cu cea mai extinsă reţea de destinaţii internaţionale.

Ulterior se înfiinţează 18 sedii DHL în principalele oraşe din România. În 1998 DHL devine prima companie de curierat expres internaţional din România care obţine certificatul de calitate ISO 9002 (acordat de Lloyd's Register).

Punctul forte al "DHL" în România îl reprezintă consistenţa. Firma subcontractează foarte puţin din operaţiuni, ceea ce o face să fie aproape unică din acest punct de vedere.

Existenţa unor sectoare care pot genera o creştere solidă, piaţa în dezvoltare, a făcut ca DHL să aibă încredere să investească în România, bineînţeles ajutându-se de strategii clare, bine puse la punct, obţinând rezultate peste media pieţei şi peste evoluţia economiei.

S-a luat în coniderare şi un aspect foarte important, şi anume că aproximativ 70% din exporturile României merg către Uniunea Europeană (UE), ceea ce face compania dependetă de cererea de consum de aici.

Poziţionarea DHL-ului în Romania promitea să înregistreze creştere pentru companie, lucru care s-a şi întamplat pe parcurs, ducând-o în topul companiilor de logistică din ţară.

Secretul succesului, constǎ în legǎtura puternicǎ şi efectivǎ cu clienţii, prin care le este adusă valoare adǎugatǎ; angajaţii DHL pun în slujba nevoilor clienţilor toate abilitǎţile pe care le presupune poziţia de lider de piaţǎ.

Serviciile oferite de DHL pe piaţa din România au la bază serviciile de curierat rapid internaţional în sistem "uşă-în-uşă", precum: transport de documente (DOX, XPD) şi colete (WPX), Import Expres, Transport Collect, transport de documente cu timp de livrare definit (TDD), Transport rutier de colete (Road Express, Groupage, FTL, LTL), servicii de transport Cargo, servicii complexe de logistică SPC, asigurarea expedierilor de tip document şi colet în reţeaua DHL.

Toate serviciile furnizate de DHL România au la bază criterii de eficienţă şi calitate riguros stabilite. Astfel toate serviciile oferite au la bază cerinţe clar exprimate de către clienţii companiei. Calitatea serviciilor oferite reprezintă o prioritate a strategiei DHL România.

Preview document

Caiet de practică DHL - Pagina 1
Caiet de practică DHL - Pagina 2
Caiet de practică DHL - Pagina 3
Caiet de practică DHL - Pagina 4
Caiet de practică DHL - Pagina 5
Caiet de practică DHL - Pagina 6
Caiet de practică DHL - Pagina 7
Caiet de practică DHL - Pagina 8
Caiet de practică DHL - Pagina 9
Caiet de practică DHL - Pagina 10
Caiet de practică DHL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica DHL.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică economică

Data ora Activitatea desfăşurată Indrumator Observaţii 10.07 – ziua I 9ºº-10ºº Cunoasterea agentiei Marian Ionescu– General Manager Compania...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?