Campanie de promovare a agenției J'Info Tours

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6810
Mărime: 110.16KB (arhivat)
Publicat de: Stanca Jianu
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR MASTER: ADMINISTRAREA AFACERILOR ÎN TURISM GRUPA 8211, ANUL I

Cuprins

  1. 1.Descrierea firmei.2
  2. 2.Analiza situaţiei existente.5
  3. 2.1. Piaţa.5
  4. 2.2. Concurenţa.6
  5. 2.3. Furnizorii.6
  6. 2.4. Analiza S.W.O.T.7
  7. 2.5. Portofoliul de produse.9
  8. 3.Descrierea pieţei ţintă.14
  9. 4.Stabilirea obiectivelor de marketing.15
  10. 5.Stabilirea obiectivelor de comunicare.15
  11. 6.Stabilirea strategiei de comunicare.15
  12. 7.Planificarea actiunilor de publicitate.16
  13. 8.Planificarea acţiunilor de promovare a vânzărilor.17
  14. 9.Acţiuni de marketing direct.18
  15. 10, Acţiuni specifice relaţiilor publice.18
  16. 11. Planul de desfăşurare a campaniei.18
  17. Concluzii.19

Extras din proiect

1. Descrierea Agenției de turism J’Info Tours

Brandul și Societatea J’Info Tours împlinesc astăzi 20 ani de pionierat în industria turismului. Un pionierat început, în primele luni ale anului 1990, de oameni entuziaști, care au crezut și cred în continuare că se pot face afaceri corecte și de succes în România.

J’Info Tours s-a dezvoltat treptat în cei 20 de ani, ajungând astăzi, într-un an de criză, la o cifră de afaceri 25.530.000 USD. Vârful performanței a fost înregistrat în anul 2008, când compania a reușit o cifră de afaceri de 27.650.000 USD.

Dacă în 1990 J’Info Tours debuta în afaceri cu 1000 de turiști, astăzi compania s-a transformat în primul holding românesc din industria turismului. Holdingul J’info Tours deține în prezent trei firme: J’info Tours HRG, J’info Training și J’info Invest – unde societatea J’info Tours este acționar cu un procent de 80 %. Prin integrarea lor, holdingul va cumula profitul celor trei societăți, crescând astfel cifra de afaceri, în perioada următoare, cu 20–25 %.

Până la sfârsitul anului 2010, holdingul va mai integra înca 4 societăți, care ar putea aduce o creștere a cifrei de afaceri cu 35-40 %. J’info Management Invest – societate ce se va ocupa de investiții financiare, inclusiv de achizitionarea de active din turism. J’info Online se va ocupa de comerțul online pentru firma J’info Tours și va constitui primul call center non stop din turismul romanesc, cu adresabilitate atât la nivel național, cât și internațional.

Pentru început call centerul se va adresa piețelor din Italia si Spania. J’info Transporturi Rutiere va dezvolta flota de transport, devenind astfel unul dintre cele mai moderne parcuri auto. J’info Hospitality se va ocupa de administrarea și de baza materială a pensiunilor pe care J’info Tours le deține în potofoliu și va integra și alte achiziții de societăți pe acțiuni sau companii cotate la bursa.

Începand din acest an, J’Info Tours lansează un nou concept în industria turismului din România: Leisure travel management. Compania a studiat nevoile și cerințele pieței actuale, în această perioada de criza, motiv pentru care serviciile de travel management vor fi extinse pentru secțiunea de leisure, dezvoltând în același timp și conceptul de management al organizării bugetului turistului.

Istoricul agentiei J’Info tours

J'Info Tours a fost creata de Carmen si Aurel Pavel in mai 1990, fiind printre primele firme private de turism in Romania .

Primele excursii organizate de companie au ca destinatii Istanbul, Budapesta, Egipt și litoralul romanesc.

• În perioada 1990-1991, este creat conceptul de circuit turistic, iar compania achiziționeaza primul autocar, cu care se organizează călătorii în Grecia, Italia, Anglia, Spania, Franța și transporta turiști în Marele Tur al Europei.

• În perioada 1991-1992, încep primele misiuni economice pentru Camerele de Comerț romanești și primele programe de deplasări la cele mai importante târguri din lume.

• Începand cu aceasta perioadă, J’info Tours participă în fiecare an la cele mai prestigioase târguri de turism naționale și internaționale: Romexpo – București, Fitur – Madrid, Internațional Travel Fair TTAA – Bangkok, World Travel Market – Londra, Globe – Roma ITB – Berlin, Holiday World – Praga, Les Thermalies – Paris, Bolsa de Turismo – Lisabona, Borsa Internationale del Turismo – Milano, Xenia – Atena, Emitt – Istanbul, International Pow Wow – SUA, Las Vegas, Fitcuba – Insulele Caraibe, Tourism Fair – Cairo si IMTM – Israel.

• În perioada 1992-1993, compania incheie primul contract cu Tarom, și colaboreaza și cu alte companii internaționale: British Airlines, CSA, Malev, Air France, KLM, Alitalia, Turkish Airlines, Aegean Airlines, Olympic Airlines, Lufthansa, Iberia, El AL.

• Anul 1994 aduce semnarea primului contract, dar și cel mai longeviv, de corporate travel cu compania Xerox. De-a lungul timpului ni s-au alaturat alți clienți precum: Deloitte & Touche, Ou Pont, Holcim, HP Invent, Mars, Parexel, British Council, Bancpost, KPMG, Camera Deputatilor, Pall Mall inc., CCIR, GSK, Ecovalor, Eurotaxglass’s, Pioneer, GTS, Microchip, Bombardier, Eurobank EFG, Transelectrica, Pfizer.

• În 1996 I.A.T.A. pătrunde pe pița româneasca, iar J’info Tours devine membru al asociației.

• În perioada 1997-1998, compania începe operarea primelor curse charter cu destinațiile Antalya, Bodrum, Kusadasi, Tunisia si Malta. Au urmat Barcelona Costa Brava / Maresme, Mallorca, Tenerife, Lanzarote, Creta,Rhodos, Hurghada, Sharmei Sheikh, Cipru, Salzburg si Innsbruck.

• Tot în 1997, J’info Tours își extinde birourile în principalele orașe din țara: București, Alba, Cluj, Oradea, Timișoara, Constanța și Brașov. De asemenea, în această perioada aparare și franciza, care se dezvolta la Iași, Baia Mare, Bacau, Arad, Oradea, Sibiu, Ploiesti, Pitesti, Suceava, Botosani, Tulcea, Craiova, Targu Jiu si Sfantu Gheorghe.

• În anul 2000, J’info Tours semnează parteneriatul cu Business Travel International și devine singurul reprezentant BTI în România. În 2006, J’info Tours / BTI se transformă în HRG Romania. HRG este lider mondial in “Travel Management”, oferind soluții complete de călătorie pentru companii naționale și multinaționale, cu vânzări anuale de peste 35 de miliarde USD.

• Începand cu anul 2002, J’info Tours deschide investițiile, în centrul Bucureștiului, cu Apart Hotel 4*, hotel dedicat, în special, oamenilor de afaceri.

• În anul 2004, compania deschide Casa de Lago Snagov 4*, un centru de conferințe și întâlniri, la 40 de km de București, în localitatea Siliștea Snagovului, chiar pe malul lacului.

• În 2006, o alta investiție: Pensiunea Valea Argintilor 4*, deschisă în localitatea Șimon – Bran, un loc ideal pentru întâlniri de firma sau pentru weekend.

• În perioada 2006-2009, J’info Tours investește în tehnologie informaționala pentru creșterea vânzărilor online.

• În 2009, se inființeaza J’info Trainning, cu scopul de a sprijini dezvoltarea oamenilor și organizațiilor cu ajutorul consultanței de specialitate, training-ului și al coaching-ului.

• 2010 – lansarea unui nou concept în industria turismului din România: Leisure travel management.

• Dacă în 1990 compania a avut un număr aproximativ de 1000 turiști, în anul 2000 a înregistrat 15.575, în 2008 - 47.600 și în 2009 - 44500 de turiști.

• Dacă în 1990, încasările companiei au fost de aproximativ 250.000 $., în anul 2000 - 6,9 milioane $, în 2008 au ajuns la 27,6 milioane $, iar in 2009 la 25.5 mil.$.

Nr. segmente de zbor rezervate: în anul 2000 - 15.111 sg, în 2007 - 34992 sg, în 2008 - 38.887 sg, în 2009 - 41143 sg . Se observă o creștere mică a numărului de segmente în 2009 față de 2008, chiar dacă a fost primul an de criza, și deși valoric sumele au scăzut, numărul de bilete emise a crescut.

În cei 20 de ani de activitate, J’info Tours s-a implicat activ în principalele organizații de turism din România, fiind membra în: F.P.T – Federația Patronală din Turism, U.G.I.R – Uniunea Generala a Industriașilor din România, A.P.O.T – Asociația de Promovare a Obiectivelor Turistice și urmează să facă parte din Asociația de Turism București.

De-a lungul timpului, J’info Tours a fost rasplatită cu multe premii nationale și internaționale, pentru excelența în turism: "INTERNATIONAL GOLDEN AWARD FOR QUALITY & BUSINESS PRESTIGE" și deținător al certificatului "TOP QUALITY CUSTOMER SATISFACTION STANDARDS" acordate de "Association OTHERWAYS Management & Consulting - Geneva" - Viena, Martie, 2004; "Trofeul Internațional pentru Industria Turistica si Hoteluri" - Madrid 2002; "Steaua de aur a calitatii" - Geneva 2000; "Cel mai bun TOUR OPERATOR român" - Paris 1998; Premiul revistei Bucharest Business Week "Cea mai dinamică întreprindere mică-mijlocie"; Locul I in Topul Guvernului Romaniei și Ministerului Întreprinderilor Mici și Mijlocii pentru performanțe economico –financiare în domeniul turismului 2001-2003, iar în clasamentul întocmit de Camera de Comert și Industrie a României s-a aflat în ultimii 6 ani în TOP- 3, topul primelor trei agenții din București și din țara.

După o munca de 20 de ani, în care ne-am detașat ca pionieri în holdingul românesc de turism, putem spune ca principalele noastre atu-uri au fost creativitatea și rapiditatea deciziționala.

Preview document

Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 1
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 2
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 3
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 4
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 5
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 6
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 7
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 8
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 9
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 10
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 11
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 12
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 13
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 14
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 15
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 16
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 17
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 18
Campanie de promovare a agenției J'Info Tours - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Promovare a Agentiei J'Info Tours.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza economico-financiară a activității agenției Eximtur

Compania EXIMTUR, fondată în anul 1993 la Cluj Napoca, a cunoscut o dezvoltare continuă, extinzându-și rețeaua de agenții proprii în orașe...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Aspecte privind mixul de marketing al unui hotel - studiu de caz un hotel din Constanța

INTRODUCERE Prin conţinutul său turismul are un rol reconfortant, contribuind la refacerea capacităţii fizice a organismului, atât prin formele...

Activități desfășurate în agenția de turism SC J'Info Tours SRL

Argument Am ales aceasta tema deoarece o consider importanta. Turismul este cunoscut ca fiind cea mai larga industrie.Veniturile sale au o...

Turism la Munte sau la Mare - Proiect Management

I. INIŢIEREA PROIECTULUI I.1. DESCRIEREA CONTEXTULUI PROIECTULUI a) Ideea proiectului Ignorarea posibilităţilor pe care le oferă turismul...

Ai nevoie de altceva?