Internaționalizare Orange

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 12456
Mărime: 1.24MB (arhivat)
Publicat de: Fabia Maxim
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Liviu Maha
Proiect Economie si globalizare

Extras din proiect

CAPITOLUL 1 – Descrierea France Télécom

1.1 Istoric

France Télécom este una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din lume, având peste 190.000 de angajați și aproximativ 159 de milioane de clienți în toată lumea.

France Telecom SA a fost înființată ca o Société Anonyme (companie franceză limitată) la 31 decembrie 1996 pentru o perioadă de 99 de ani de la acea dată.

France Telecom SA este reglementată de legea pe profit în Franţa, sub rezerva legilor specifice care guvernează societatea, în special Legea 90-568 din 02 iulie 1990 privind organizarea serviciilor publice poştale şi de telecomunicaţii, fiind modificată prin Legea 96-660 din 26 iulie 1996 şi Legea 2003-1365 din 31 decembrie 2003.

France Telecom este cel mai important furnizor de servicii de Internet de bandă largă, si al treilea operator de telefonie mobilă în Europa şi este unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicatii pentru corporaţiile multinaţionale.

France Telecom a fost listată la Euronext Paris pe piaţă Eurolist şi pe New York Stock Exchange din octombrie 1997, când guvernul francez a vândut 25% din acţiunile sale publicului si angajaților France Telecom.

Comutarea France Telecom din sectorul public către sectorul privat a avut loc pe 7 septembrie 2004 în urma dispoziţiei statului de a suplimenta cu 10.85% capitalul France Telecom. Astfel că, din 31 decembrie 2009, Guvernul deține 26.97% din capitalul France Telecom, direct, indirect, sau în asociere cu Stratégique Fonds Investissement (Fondul Strategic de Investitii).

Începând cu 1990, afacerea France Telecom și peisajele sale de reglementare şi competitivitate au suferit modificări semnificative, care au afectat structura veniturilor sale, precum şi activităţile de afaceri şi organizarea internă.

Toate segmentele de telecomunicatii de pe piaţa din Franţa au fost deschise concurenţei începând cu 1 ianuarie 1998, cu excepţia apelurilor telefonice locale, care au fost deschise concurenţei de la 1 ianuarie 2002.

În acest context de dereglementare şi a intensificare a concurenţei, din 1999 – 2002, France Telecom a urmat o strategie de dezvoltare a noilor servicii şi a accelerat extinderea pe plan internațional prin numeroase investiții strategice (achiziţii, investiţii de capital, licenţele Universal Mobile Telecommunications System).

În această perioadă, aceasta a dobândit în mod specific Orange Plc., Global One, şi Equant, şi a făcut investiţii de capital în operatorul polonez TP SA, NTL în Regatul Unit şi MobilCom în Germania.

Cu toate acestea, în urma diverselor tranzacţii, France Telecom nu mai deţine nici un interes în NTL, şi interesul său în MobilCom se ridică la mai puţin de 1%.

Pentru cea mai mare parte, nu a fost posibil finanţarea acestor investiţii strategice, prin emisiuni de acţiuni, care să conducă la o creştere semnificativă a datoriei Grupului.

La sfârşitul lunii decembrie 2002, France Telecom a lansat un plan mai vast, axat pe refinanţarea datoriei sale şi consolidarea bilanţului, precum şi un program de îmbunătăţire operaţională, succes care a permis grupului să-şi dezvolte strategii integrate la nivel mondial operator prin anticiparea schimbărilor în industria telecomunicaţiilor.

De la sfârşitul anului 2003 această strategie a fost reflectată prin achiziţionarea intereselor minoritare în Orange, Wanadoo, şi Equant, înfiinţarea unui nou grup organizațional în concordanţă cu acea strategie, şi lansarea frecventă de noi oferte.

În 2006, Orange a devenit brand unic al grupului pentru Internet, televiziune și servicii mobile în majoritatea ţărilor în care Grupul operează, cu Orange Business Services, devenind brand pentru serviciile oferite de afaceri din lumea întreagă.

În 2005, France Telecom a achiziţionat 80% din capitalul operatorului spaniol Amena de telefonie mobilă, ale căror activităţi au fost apoi consolidate cu activităţile fixe şi internet ale France Telecom în Spania, într-o singură entitate care operează sub brandul Orange. În 2008 şi 2009, France Telecom a achiziţionat aproape toate stocurile de capital rămase ale France Telecom Spania.

În acelaşi timp, France Telecom a simplificat portofoliul de active, dispunând de filiale non-strategice şi de investiţii, cum ar fi Casema, Eutelsat, Wind, CTE (Salvador), Argentina Telecom, Noos, Bitco (Thailanda), Orange Danemarca, ST Microelectronics, TDF, şi Intelsat, precum şi de telefonie mobilă şi Internet în Ţările de Jos.

În plus, PagesJaunes Group, filiala Grupului directoare, a fost listată pe piaţa bursieră (Euronext Paris) în 2004, iar interesul France Telecom a fost vândut în 2006.

Începând cu anul 2007, France Telecom urmăreşte o strategie de achiziţie selectivă, care vizează în primul rând pieţele emergente, în special în Africa şi Orientul Mijlociu, şi profitând de asemenea de oportunităţile de consolidare pe pieţele în care Grupul are deja afaceri.

În 2009, această strategie a dus la semnarea de acorduri pentru a crea un joint-venture cu Deutsche Telekom T-Mobile din Regatul Unit şi fuzionarea cu CDC Sunrise din Elveţia.

În 2009, sectorul telecomunicaţiilor a continuat, şi chiar accelerat creşterea în conformitate cu tendinţele care au fost observate pe parcursul ultimilor zece ani.Schimbări fundamentale au fost deja evidente şi acestea au fost confirmate şi amplificate.

Cererea pentru ambele servicii tradiţionale şi noi a rămas importantă şi echipamentele s-au dovedit a fi un factor major în conducere înainte de distribuirea acestor servicii noi.

Ultimul intrat in joc pe o piata deja dominată de trei operatori, Orangea ajuns în acei șapte ani numărul unu în Marea Britanie. La finalul lui 1994, nu ajunsese la 400.000 de clienți, însă 12 luni mai târziu, numărul acestora se ridică la 800.000. Listată la bursî în 1996, compania a atras investitori precum Hutchison Whampoa (48%) și British Aerospace (22%). Dup listare, valoarea de piață a fost stabilită la circa 2,5 miliarde de lire sterline (4 miliarde de dolari la acea vreme). Abia în 1997 a atins primul milion de clienți, iar anul următor acțiunile companiei au avut cea mai spectaculoasă evoluție la bursa din Londra.

Preview document

Internaționalizare Orange - Pagina 1
Internaționalizare Orange - Pagina 2
Internaționalizare Orange - Pagina 3
Internaționalizare Orange - Pagina 4
Internaționalizare Orange - Pagina 5
Internaționalizare Orange - Pagina 6
Internaționalizare Orange - Pagina 7
Internaționalizare Orange - Pagina 8
Internaționalizare Orange - Pagina 9
Internaționalizare Orange - Pagina 10
Internaționalizare Orange - Pagina 11
Internaționalizare Orange - Pagina 12
Internaționalizare Orange - Pagina 13
Internaționalizare Orange - Pagina 14
Internaționalizare Orange - Pagina 15
Internaționalizare Orange - Pagina 16
Internaționalizare Orange - Pagina 17
Internaționalizare Orange - Pagina 18
Internaționalizare Orange - Pagina 19
Internaționalizare Orange - Pagina 20
Internaționalizare Orange - Pagina 21
Internaționalizare Orange - Pagina 22
Internaționalizare Orange - Pagina 23
Internaționalizare Orange - Pagina 24
Internaționalizare Orange - Pagina 25
Internaționalizare Orange - Pagina 26
Internaționalizare Orange - Pagina 27
Internaționalizare Orange - Pagina 28
Internaționalizare Orange - Pagina 29
Internaționalizare Orange - Pagina 30
Internaționalizare Orange - Pagina 31
Internaționalizare Orange - Pagina 32
Internaționalizare Orange - Pagina 33
Internaționalizare Orange - Pagina 34
Internaționalizare Orange - Pagina 35
Internaționalizare Orange - Pagina 36
Internaționalizare Orange - Pagina 37
Internaționalizare Orange - Pagina 38
Internaționalizare Orange - Pagina 39
Internaționalizare Orange - Pagina 40
Internaționalizare Orange - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Internationalizare Orange.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Strategii de creștere a vânzărilor în cadrul SC Orange România SA

INTRODUCERE Prezenta lucrare, intitulată Strategii de creştere a vâzărilor în cadrul S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A., constituie tema licenţei pe care am...

Investițiile directe străine realizate de Orange România

1. Orange SA În aprilie 1990 este înființată firma Microtel Communications Ltd ca un comun acord între mai multe companii din Europa Apuseană. În...

Studiu de caz - Orange - marca este o promisiune îndeplinită

Compania Orange a fost înfiintata în 1994 în Marea Britanie, moment în care s-a lansat ca al 4-lea operator pe piata britanica, o piata competitiva...

Ai nevoie de altceva?