Organizația și poziția acesteia în mediu

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5617
Mărime: 72.30KB (arhivat)
Publicat de: Geta Iliescu
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI Facultatea de Management Economic Specializare Managementul Firmei

Extras din proiect

Capitolul 1

Istoricul intreprinderii

S.C. ELECTROAPARATAJ S.A.

Scurt istoric

Inceputul activitatii actualei societati comerciale ELECTROAPARATAJ S.A. la constituit decretul nr. 140 publicat in M.O. nr. 161 din 15 iulie 1948 cand, sub denumirea de I.M.S. Obor aflata in subordinea Centralei Industriale Electrotehnice, se naste o intreprindere avand ca principal profil de activitate fabricatia de aparataj electric si accesorii eletrotehnice.

Din cei peste 50 de ani de existenta, obiectul de activitate al ELECTROAPARATAJ S.A. s-a diversificat, au fost constituite noi hale, s-au achizitionat utilaje si licente de fabricatie, a crescut numarul personalului si s-au diversificat specializarile salariatilor.

Incepand cu perioada 1960-1965, ELECTROAPARATAJ a devenit lider in industria romaneasca de fabricare de aparate electrice de comutatie de joasa tensiune, destinate cu precadere ultilizarilor industriale.

In anul 1991, prin H.G. 1397, s-a infiintat societatea comerciala ELECTROAPARATAJ S.A., societate pe actiuni, care are in prezent un capital social de 131.427.536.000 lei si este tutelara a dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care este amplasata, in suprafata totala de 82.755 mp.

In perioada 1992-1994, societatea a devenit principalul producator de aparataj electrocasnic si de aparataj pentru intalatii din Romania.

Incepand din 1990, ca rezultat al modificarilor structurale ale cererii pietei, a avut loc o importanta diversificare a profilului de fabricatie.

S.C. ELECTROAPARATAJ S.A. desfasoara in prezent activitati de cercetare, proiectare, fabricatie si comercializare de produse din domeniul aparatajului de joasa tensiune cu destinatie industriala si in domeniul bunurilor de consum.

Ca rezultat al Programului de privatizare  prin cupoane si certificate  din 1996, firma a beneficiat de o subscriere de 109% asupra cotei de 60% din capitalul social supus privatizarii.

In septembrie 1997, restul de 40% din pachetul de actiuni  aflat in proprietatea Fondului Proprietatii de Stat  a facut obiectul ofertei publice si a fost cumparat intr-o singura zi de diverse societati de investitii si de persoane fizice.

Societatea este cotata la Bursa de Valori Bucuresti din anul 1997.

In cadrul societatii functioneaza din anul 1998 un sistem al calitatii conform cerintelor ISO, certificarile actuale, conforme cu ISO 9001/2000, fiind acordate de Underwriters Laboratories (S.U.A.) si AEROQ (Romania) in 2002. De asemenea, ELECTROAPARATAJ are certificare privind mediul conform ISO 14001/1997, obtinuta in anul 2002.

Relatii externe

Pana in perioada 1989-1990 cele mai importante piete externe erau reprezentate de catre fostele tari CAER, cel mai reprezentativ partener fiind U.R.S.S. Totusi au existat si inainte de 1990 relatii comerciale cu tari ca Franta, Germania, Grecia, Iran, Irak, Egipt.

Incepand cu 1991-1992, exportul a fost directionat catre tarile vest europene (in special Franta si Germania), urmand in ordinea importantei: Israel, Canada, S.U.A., Arabia Saudita, Korea, Grecia, Egipt, Italia, Belgia, Danemarca etc.

Potentialii parteneri externi

S.C. ELECTROAPARATAJ S.A. a intreprins si intreprinde eforturi pentru stabilirea unor colaborari de productie cu firme puternice, cu potential de piata, tehnic si tehnologic.

S-au stabilit astfel colaborari cu:

- Grupul ABB (Suedia, Franta, Italia, Norvegia, India)

- Grupul SCHNEIDER (Franta)

- Grupul RENAULT

- Grupul VALEO (Franta)

- Grupul JOHNSON ELECTRIC-GATE (Italia)

- LEBENOID (Franta

- EFKA (Germania).

Preview document

Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 1
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 2
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 3
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 4
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 5
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 6
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 7
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 8
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 9
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 10
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 11
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 12
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 13
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 14
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 15
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 16
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 17
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 18
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 19
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 20
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 21
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 22
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 23
Organizația și poziția acesteia în mediu - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Organizatia si Pozitia Acesteia in Mediu.doc

Te-ar putea interesa și

Fundamentarea Strategiei de Promovare a Imaginii Companiei

IMAGINEA CONTEAZĂ Orice companie vinde odată cu produsul ei, propria imagine: vinde speranţe, idei, sentimente, valoare. În economiile de astăzi,...

Dimensiuni Psihosociale și Organizaționale ale Conducerii Administrației Publice Centrale și Locale

“ Nu le spune oamenilor cum să facă bine lucrurile; spune-le ce să facă şi lasă-i să te surprindă cu rezultatele lor. ” (George S. Patton) În...

Importanța politicii de personal la SC în asigurarea serviciilor cadastrale la nivel de județ

În centrul tuturor afacerilor stă omul. Toate celelalte resurse, terenuri, clădiri, mecanisme, utilaje, autovehicule sau bani sunt doar de...

Lucrare de licență - marketingul direct - o alternativă în politica de promovare a firmei

CAPITOLUL 1 –BAZELE MARKETINGULUI DIRECT Explicarea continutului conceptual al comunicÎrii reprezinta o misiune destul de spinoasã pentru cÎ...

Dileme Etice în Organizații

INTRODUCERE În lumea noastră grăbită şi agitată, din ce în ce mai mulţi oameni sunt ahtiaţi după noutate, din care unii fac un etalon de prim rang...

Etică în domeniul bancar

1.1. Etica, definitii si sfera ei de cuprindere: Etica, conform dictionarului este “stiinta care se ocupa cu studiul principiilor morale, cu...

Previziunea și planificarea economică

Capitolul I. Conţinutul şi rolul previziunii financiare în activitatea întreprinderii 1.1. Concept de previziune şi planificare Aşa cum...

Procter & Gamble și poziția acesteia în mediu - microeconomie aplicată

Istoric Istoria P&G Infiintata in 1837, compania Procter & Gamble a inceput activitatea in Cincinnati, Ohio, SUA ca o firma mica, familiala ce...

Ai nevoie de altceva?