Outsourcing-ul la Nivel Internațional

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5096
Mărime: 195.86KB (arhivat)
Publicat de: Roberta Grigore
Puncte necesare: 10
Universitatea TRANSILVANIA din Braşov Facultatea de ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR Secţia RELAŢII ECONOMICE INTERNAŢIONALE ANALIZA ACTIVITĂŢII DE OUTSOURCING A FIRMEI CGS ÎN ROMÂNIA

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1. ANALIZA COMPARATIVĂ A PIETELOR PE CARE SE POT REALIZA ACTIVITĂŢI DE OUTSOURCING ÎN DOMENIUL IT. 1
  2. CAPITOUL 2. CE ARE ROMÂNIA ÎN PLUS FAŢĂ DE ALŢII?. 4
  3. CAPITOLUL 3. MOTIVELE PENTRU CARE O FIRMĂ APELEAZĂ LA OUTSOURCING. 6
  4. CAPITOLUL 4.
  5. 4.1. CALL CENTER CA FIRMĂ DE OUTSOURCING. 8
  6. 4.2. FIRMA COMPUTER GENERATED SYSTEMS (CGS) ÎN ROMÂNIA. 9
  7. CAPITOLUL 5. AVANTAJELE ŞI DEZAVANTAJELE PE CARE LE ARE FIRMA C.G.S PRIN ACTIVITATEA DE OUTSOURCING ÎN ROMÂNIA. 11
  8. BIBLIOGRAFIE. 16

Extras din proiect

CAPITOLUL 1. ANALIZA COMPARATIVĂ A PIETELOR PE CARE SE POT REALIZA ACTIVITĂŢI DE OUTSOURCING ÎN DOMENIUL IT

În ultimele decenii, a avut loc un proces continuu de glisare în economia mondială de la dezvoltarea bazată pe factori tradiţionali (resurse materiale, muncă şi capital) la una bazată pe cunoaştere, în care bunurile intangibile precum educaţia, cunoştinţele tehnologice, inovaţiile, managementul informaţiei devin factorii principali ai creşterii economice, contribuind la intensificarea productivit ăţii factorilor tradiţionali de producţie, a căror contribuţie cantitativă devine secundară.

Combinaţia dintre revoluţia cunoaşterii şi globalizare oferă statelor în curs de dezvoltare o şansă de progres rapid, prin absorbţia, odată cu investiţiile atrase de forţa de muncă ieftină, a cunoştinţelor şi tehnologiilor străine, sporind astfel productivitatea internă. Pentru economiile dezvoltate, ce dispun de capacităţi înalte de cercetare şi tehnologice, strategiile competitive se axează pe efortul de inovaţie internă ce permite specializarea în produse şi servicii cu valoare adăugată mare, care fac sustenabil un nivel ridicat al salariilor.

Recent, publicatia CIO, din cadrul grupului de presa IDG, a realizat un studiu care analizează serviciile de outsourcing oferite de companii localizate in diverse ţări de pe glob, precum şi oportunităţile oferite de aceste pieţe.

Directorii IT continuă să caute modalităţi de a face economii prin outsourcingul offshore, iar Everest Research Institute face previziuni cum că aceste economii vor continua să conducă sourcingul offshore în următorii 30 de ani. În prezent, 73% dintre companiile Fortune 2003 declară că offshoringul este o parte importantă a strategiei lor de creştere la nivel global, conform studiului 2005 Duke University CIBER/Archstone Consulting. Previziunile Gartner arată că investiţiile offshore la nivel global vor atinge suma de 50 de miliarde USD anul viitor.

Din cel de-al treilea ghid global de outsourcing, observăm cum lumea offshoringului s-a schimbat.

India rămâne destinaţia primară de offshoring prin fonduri extinse, în special pentru companiile din SUA şi Marea Britanie. India este din ce în ce mai mult un adept al protecţiei proprietăţii intelectuale, furnizând infrastructură rezistentă şi relaţii globale de conducere efectivă.

Deşi India are, în prezent, 80 până la 90% din piaţa offshoringului, inflaţia salariilor şi instabilitatea resurselor umane calificate ameninţă dominanta viitorului său. Se aşteaptă ca în viitor,India să aibă o cotă de piaţă de până la 20%

În prezent, mai puţin de 10% dintre companiile americane fac outsourcing în cel putin o ţară, însă cele mai multe evaluează alte multiple locaţii.

China ar putea deveni o rivală puternică pentru India în următorii trei sau cinci ani, chiar dacă, în prezent, nu poate concura cu forţa de muncă uriaşă cunoscătoare de limba engleza a Indiei, nivelul său de conformitate cu legea sau numărul de licentiaţi în IT. Infrastructura s-a îmbunătăţit iar transparenţa business-ului este în creştere. Cifra estimativă de 2 milioane de programatori de software chinezi este în creştere la ora actuala. Operaţiunile locale de intreţinere ale companiilor chineze şi ale celor multinaţionale au locaţii excelente. Oferă alternative la preţuri reduse pentru ţările vecine precum: Japonia, Korea, Taiwan, Hong Kong si Singapore.

Singapore reprezintă o locaţie stabilă pentru activităţile sensibile, high-end cu accent pe continuitatea business-ului şi recuperarea în caz de dezastru. Singapore este in topul ţărilor care oferă o foarte mare importanţă minimizării riscurilor, însă este atât de scumpă încât face outsourcing Chinei.

Destinaţiile latin-americane precum Costa Rica, Mexic sau Brazilia încep să atragă angajaţi din birourile americane şi din call centere datorită faptului că pieţele de servicii unde este necesară cunoaşterea limbii spaniole cresc. În plus au avantaje precum populaţie mare şi nivelul de educaţie relativ ridicat.

A.T. Kearney sugerează că Orientul Mijlociu şi Africa ar putea fi următoarea frontieră a operaţiunilor offshore dacă politica din aceste zone se stabilizează.

Irlanda : Este o piaţă maturizată pentru serviciile centrului de contact offshore. Are o infrastructură excelentă şi o compatibilitate culturală evidentă. Stabilitatea politică şi securitatea proprietăţii intelectuale reprezintă mari atuuri În schimb este mult prea scumpă şi întalnim o discrepanţă între cererea şi oferta muncii.

Ultima opţiune luată în considerare pentru marile companii este Europa de Est ca o resursă pentru outsourcing, prin înfiinţarea de centre de date sau pentru operaţiuni de salarizare pentru alte companii. Ţări vizate pentru disponibilitatea de talent în ingineria IT sunt Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Rusia.

Costurile de muncă şi cele operaţionale din ţări central europene precum Polonia, Ungaria şi Republica Cehă - opţiuni atractive de outsourcing pentru companiile din Europa de Vest - continuă să crească, apropiindu-se de nivelul clienţilor lor. Î

De asemenea, în România, Bulgaria şi Ucraina există oportunităţi deosebite de dezvoltare a serviciilor de outsourcing. Bulgaria însă are o forţă de muncă redusă: doar 800 de bulgari au absolvit cu diplome tehnice în fiecare an, investiţiile în IT sunt cele mai mici din Europa Centrală şi de Est.

Conform unor experţi în domeniu, România, a luat locul Indiei şi al Chinei în clasamentul celor mai căutate ţări pentru web development. În faţa marilor destinaţii de outsource, România a bifat o serie de plusuri care au dus-o pe primele locuri în topul preferinţelor marilor companii, nu numai pentru dezvoltarea de aplicaţii software, dar şi pentru alte domenii cum ar fi producţia, asamblarea de componente, call center-uri sau cercetare.

De câţiva ani a fost descoperită de marile companii din Europa de Vest şi din America de Nord, fapt ce a dus la o creştere exponenţială a proiectelor ce s-au îndreptat spre piaţa de outsource din România. Un plus în relaţia cu ţările vestice este apropierea orară, făcând mult mai uşoară comunicarea şi lucrul în timp real.

În domeniul proceselor operationale, România excelează în serviciul de relaţii cu clientii (unde există mari competitori, inclusiv din zona geografică aproapiată, ca Ungaria, Cehia sau Polonia) şi la procesarea datelor (unde pe lânga ţările vecine, suntem concuraţi în mod direct şi de către firme din India sau Brazilia). Există însa un potenţial real de creştere pe subsectoare precum resurse umane, administrare şi financiar, unde există, de asemenea, expertiza necesară a companiilor româneşti.

Deşi costurile forţei de muncă continuă să fie factorul conducător din spatele offshoringul, CIO trebuie să integreze "ecuaţia costuri versus risc", a declarat Ian Marriot, vicepreşedinte de cercetare la Gartner. Când se face offshore, riscurile comune (precum stabilizarea infrastructurii, maturizarea proceselor, securitatea) devin din ce în ce mai importante, iar riscurile care nu se întâlnesc în fiecare zi (precum anticiparea resurselor umane, stabilitatea politică) ies la suprafaţă.

Competiţia în creştere pentru outsourcingul offshore promite o creştere a standardelor la nivel global, însă mai multe oportunităţi reprezintă şi mai multe riscuri, iar alegerea unei locaţii este o decizie complexă

Preview document

Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 1
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 2
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 3
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 4
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 5
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 6
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 7
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 8
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 9
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 10
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 11
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 12
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 13
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 14
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 15
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 16
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 17
Outsourcing-ul la Nivel Internațional - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Outsourcing-ul la Nivel International.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Particularitățile managementului de consultanță în afaceri

Introducere Actualitatea temei: Perioada de timp, începând cu ultima decadă a mileniului doi şi până în prezent, este caracterizată de o serie de...

Contabilitatea Relațiilor cu Personalul

CAP. 1 POLITICI SALARIALE 1.1. Probleme, evoluţii şi tendinţe privind piaţa muncii De la începutul noului mileniu, sensul expresiei "carieră fără...

Studiul Impactului Publicității

Cuvânt înainte Funcţia publicitară se înscrie, înainte de toate într-o reflecţie generală despre spaţiul publicitar. Această lucrare îşi propune...

Corporații - IBM

Prezentare generala În 1924, este fondata corporatia IBM. Cu peste 300.000 de angajati din întreaga lume si cu un profit de 89 de milioane de USD...

Recrutarea și selecția resurselor umane cu studiu de caz

INTRODUCERE Recrutarea şi selecţia resurselor uname este o parte importantă în managementul resurselor umane deoarece îndeplineşte o condiţie...

Evoluția pieței IT&C în România

I. Evolutia pietei IT&C în România 1. Contextul international Pentru anul 2003 specialistii vorbesc despre o redresare a industriei IT&C la nivel...

Raport de practică la SC Cedacri Internațional SRL

Capitolul 1. Caracteristica generală a întreprinderii “Cedacri International” SRL 1.1 Forma organizatorico-juridică a întreprinderii...

Analiza economico financiară a întreprinderii Cedacri Internațional

Practica de producţie a decurs timp de 8 săptămîni la întreprinderea cu capital străin Cedacri International SRL, companie fiică a Cedacri S.A....

Ai nevoie de altceva?