Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El?

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2820
Mărime: 21.91KB (arhivat)
Publicat de: Cristinel Nistor
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

- Planul de Afaceri nu trebuie sa fie o abstractiune buna doar de „pacalit banca”, ci un instrument esential de lucru pentru antreprenor, manager -

Desi majoritatea il vad doar ca pe un instrument de atragere a finantarii, un bun plan de afaceri este folosit pentru a defini obiectivele, strategia, pasii-cheie si mijloacele intrebuintate pentru a ajunge la obiectivele propuse.

In plus, planul de afaceri da fiecarei persoane cu responsabilitate in firma o linie directoare, un scop si modul sau modalitatile cum se poate ajunge acolo.

Consultantul

Cu toate ca multe companii mari au departament specializat sau persoane anjgajate anume sa concepa un plan anual / multi-anual, pentru IMM-uri aceasta sarcina revine patronului / managerului.

Recomandam insa sfatul specialistilor independenti, din mai mult motive: in ciuda costurilor mai ridicate, un mare beneficiu al folosirii unui specialist independent este obiectivitatea.

Prin recomandari, alegeti pe cineva care este la curent cu miscarile din cadrul sectorului in care activati, dar care nu se incurca in exprimari complicate.

Insa cel mai mare avantaj al unui consultant independent este capacitatea de a nu fi inchistat intr-o gandire tarata de rutina si cliseele specifice sectorului in care activati: in locul uni conultant cu foarte mare experienta in sector dar fara experiente diverse, alegeti mai bine un consultant cu experienta moderata pe piata Dvs. dar cu experienta diverisificata multi-sectoriala, cu imaginatie si de aici cu capacitatea de a vedea dincolo de clisee: „think outside the box” cum spun englezii si americanii !

Principii de baza

Un plan de afaceri bun trebuie sa fie clar, concis si pana la 25 pagini (plus anexe). Pentru a capta atentia finantatorului, se intocmeste si un rezumat (”executive summary”) de maxim 2 pagini.

Un bun manager considera planul de afaceri drept un instrument esential de lucru si compara situatia la zi sau cea „din teren” cu prezumptiile (”assumptions”) facte in planul de afaceri – vazand eventual si in care dintre scenarii se incadreaza: daca situatia oglindeste scenariul pesimist e timpul pentru „management de criza”, nu-i asa?

Planul de afaceri este esential nu numai pentru conducerea unei afaceri, ci si in fata bancilor sau altor finantatori in cazul in care aveti nevoie de finantare.

Preview document

Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 1
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 2
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 3
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 4
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 5
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 6
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 7
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 8
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 9
Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El? - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Planul de Afaceri - Cine se Sperie de El.doc

Te-ar putea interesa și

Partidul Național Liberal

- Cand a luat fiinta acest partid: -La 18 noiembrie 1868 aparea pe scena politica un guvern de centru, alcatuit din liberali moderati si...

Relații Publice

Notă: Sunt 12 suporturi de RP pentru 12 întâlniri de predare propriu-zisă (12 cursuri). O întâlnire va fi destinată testării pe parcurs (o oră) şi...

Plan de afaceri - baza activității unei întreprinderi mici

Introducere Actualitatea temei de cercetare. Formalizarea evoluţiei unei afaceri prin curba ciclului de viaţă, nu constituie o lege economică...

Management

1. Conceptul şi semnificaţiile managementului. MG empiric şi ştiinţific. Baza obiectivă a apariţiei şi dezvoltării mg-lui a constituit-o...

Ai nevoie de altceva?