Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5000
Mărime: 61.63KB (arhivat)
Publicat de: Ana Andra Nica
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Zubic Aliona
MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI TINERETULUI AL REPUBLICII MOLDOVA ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA FACULTATEA FINANŢE CATEDRA BĂNCI ŞI ACTIVITATE BANCARĂ

Cuprins

  1. 1. PRODUSELE DE CREDITARE ALE B.C. ,, VICTORIABANK” S.A.5
  2. 1.1 Credite acordare persoanelor fizice .5
  3. 1.2 Credite acordate persoanelor juridice .10
  4. 2.ANALIZA STRUCTURII PORTOFOLIULUI DE CREDITE A B.C. ,,VICTORIABANK” S.A. .12
  5. 3.ANALIZA CALITĂŢII PROTOFOLIULUI DE CREDITE A BĂNCII.17
  6. 4.METODE DE GESTIUNE A RISCURILOR.21

Extras din proiect

INTRODUCERE

B.C. ,, Victoriabank” S.A. a pus bazele procesului de dezvoltare a sistemului bancar în Republica Moldova în condițiile economiei de piață, conform valorilor accidentale, care sunt și vor rămîne prezente în toate produsele, serviciile și abordările băncii.

Sloganul ,, Prima Bancă din Moldova” a caracterizat succesele acesteia pe parcursul anilor, menținute de numeroase ori atît pe plan național, cît și internațional.

Pentru B.C. „Victoriabank” S.A. este o condiţie esenţială ca produsele şi serviciile sale să fie prezentate şi promovate cu succes, întrucât acestea contribuie cel mai mult la creşterea activelor, a profitabilităţii şi a încrederii clienţilor în bancă. Anume acest vot de încredere, acordat de clienţii şi partenerii săi, a determinat menţinerea şi consolidarea ei ca fruntaş al sistemului financiar-bancar din Republica Moldova.

În Introducere este specificată analiza, structura portofoliului de credite a B.C. ,,Victoriabank” S.A. precum și produsele pe care le promovează atît pentru persoanele fizice cît și juridice, sunt determinate scopurile și sarcinile, este menționată abordarea și analiza temei.

Scopul este de a sublinia importanța structuri portofoliului de credite a băncii.

Obiectivul investigat cuprinde analiza portofoliului de credite a B.C. ,,Victoriabank” S.A. care generează profituri, totodată creditele sunt cele care generează cel mai mare risc pentru bancă de aceea gestionarea lor necesită a fi prudentă.

Metodologia cercetării se bazează pe abordarea teoretică privind acordarea creditelor de către B.C. ,,Victoriabank” S.A.

Baza informațională a portofoliului o constituie rapoartele și buletinele anuale, trimestriale ale B.C. ,,Victoriabank” S.A., literatura de specialitate editată în Republica Moldova, lucrării stiințifice precum și site-urile specializate au servit ca sursă informațională.

Structura lucrării este determinată de analiza și structura portofoliului de credite și constă din introducere, patru capitole și două subcapitole.

Primul capitol este subdivizata în două subcapitole: ,,Credite acordate persoanelor fizice” și ,,Credite acordate persoanelor juridice”. Atît în primul, cît și în al doilea subcapitol se studiază fiecare credit în parte a persoanelor fizice și juridice acordate de B.C. ,,Victoriabank” S.A.

În al doilea capitol se analizează structura portofoliului de credite, dinamica cestuia, care se bazează pe rapoartele anuale și datele statistice. Totodată se vorbește și despre calitatea și cantitatea portofoliului de credite, dinamica creditelor acordate, ect.

Al treilea capitol se bazează pe analiza calității portofoliului de credite, se propun unele obiective de care trebuie să țină cont bancă, se studiază unele riscuri ce apar în activitatea de creditare.

În a patrulea capitol se studiază metodele de gestiune a riscurilor, precum și implimentarea politicii de dirijare a riscurilor de către bancă.

1. PRODUSELE DE CREDITARE ALE B.C. ,, VICTORIABANK” S.A

1.1. CREDITE ACORDATE PERSOANELOR FIZICE

B.C. "Victoriabank" S.A. activează ca instituție de creditare, care oferă clienților corporativi și individuali întregul set de servicii bancare, care includ decontarea, creditarea, utilizarea cardurilor, documentarea și alte operațiuni bancare. Experiența de lungă durată în condițiile pieții în curs de dezvoltare, implimentarea tehnologiilor bancare moderne permit băncii să ofere clientelei formele optimale de colaborare. Credibilitatea, calitatea înaltă de deservire, operativitatea în activitate și relațiile reciproce de parteneriat au devenit principiile de bază a băncii. Grație licenței generale de exercitare a operațiunilor bancare, B.C. "Victoriabank" S.A. realizează întregul spectru de servicii bancare care sunt prezente pe piața Republicii Moldova, deservește clienții corporativi în conformitate cu standardele internaționale, asigură toate tranzacțiile în valute necesare transferurilor bancare și interbancare, efectuiază operațiunile financiare și de garanții, precum și operațiunile cu numerar și prin intermediul cecurilor.

Preview document

Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 1
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 2
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 3
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 4
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 5
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 6
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 7
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 8
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 9
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 10
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 11
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 12
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 13
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 14
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 15
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 16
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 17
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 18
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 19
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 20
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 21
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 22
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 23
Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Portofoliul de Creditare a VictoriaBanc.docx

Alții au mai descărcat și

Gestiunea Calității Portofoliului de Credite

INTRODUCERE Economia de piaţă presupune în mod necesar existenţa unui sistem bancar care să asigure mobilizarea tuturor disponibilităţilor...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?