Practică - Compania de Apă Cluj Napoca

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3104
Mărime: 368.18KB (arhivat)
Publicat de: Blanduzia Farcaș
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Paun

Extras din proiect

I. INTRODUCERE

SC Compania de Apă Someş SA funcţionează începând cu ianuarie 2005 ca societate comercială având ca acţionari 100 % unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Cluj şi Sălaj. Societatea s-a infiintat prin reorganizarea Regiei Autonome Judeţene Apă-Canal Cluj.

Compania este operatorul regional pentru zona Cluj-Salaj care detine Licenta de operare clasa I acordata de forul competent: Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice.

Obiectul de activitate al Companiei a fost stabilit prin Statut şi constă în principal din:

- captarea din sursele de suprafaţă şi subterane a cantităţilor de apă necesare;

- tratarea apei pentru a-i asigura calitatea impusă de normative şi standarde;

- asigurarea transportului şi distribuirea apei potabile consumatorilor;

- asigurarea presiunii în reţeaua de distribuţie a apei potabile prin intermediul staţiilor de pompare, a staţiilor de repompare şi a staţiilor de hidrofor;

- colectarea, transportul apei uzate, epurarea şi evacuarea acesteia.

Compania detine concesiunea bunurile realizate in sistem zonal, de natura reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, precum şi a aductiunilor, a staţiilor de tratare, pompare, epurare cu instalaţiile, construcţiile si terenurile aferente acestora ce aparţin proprietăţii publice.

Incepand cu luna Iulie 2006 SC Compania de Apă Someş SA este unicul operatorul regional care exploatează direct sistemele publice de alimentare cu apă şi de canalizare din opt municipii si orase (Cluj-Napoca, Huedin, Gherla, Dej, Zalau Simleul Silvaniei, Cehu Silvaniei si Jibou) si 53 de localitati rurale din judeţele Cluj si Sălaj.

In prezent Compania are un numar de 1.612 angajati, deserveste o populatie de 657.430 locuitori din cele doua judete si administreaza o infrastructura ce cuprinde ca principale elemente: 1.013 km retea apa cu 62.172 de bransamente, 648 km retea canalizare cu 47.761 racorduri, 11 statii de tratare a apei si 13 statii de epurare, alaturi de alte elemente conexe (statii de pompare, rezervoare etc.)

Contractul de Delegare a Gestiunii Serviciilor Publice de Alimentare cu Apă şi de Canalizare a fost semnat între Autoritatea Delegantă - Asociaţia Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Someş-Tisa , care a semnat în numele şi pe seama unităţilor administrativ-teritoriale membre ale asociaţiei şi Operator. Durata Contractului de Delegare este de 30 ani.

Politica Companiei este de a dezvolta o forta de munca strict dimensionata, inalt calificata si puternic motivata, angajata si devotata in a atinge performantele cerute de societate si de clienti.

Regulamentul de organizare si functionare precum si celelalte regulamente ale Companiei permit realizarea urmatoarelor functii:

- funcţia de exploatare, prin exploatarea instalaţiilor de captare, tratare, transport, pompare, epurare, precum şi prin exploatarea şi menţinerea în stare normală de funcţionare a reţelelor;

- funcţia de dezvoltare, pe de o parte prin elaborarea programelor de studii şi proiecte cu forţele proprii ale Societăţii, iar pe de altă parte prin emiterea unor comenzi pentru studii de proiectare şi execuţie cu unităţi specializate. Funcţia de dezvoltare se realizează şi prin implementarea programelor de investiţii ale Societăţii, fiind angrenate în principal unitatea de implementare a proiectelor externe, biroul tehnic proiectare, biroul investiţii şi biroul studii dezvoltare;

- funcţia comercială, în principal, prin biroul abonaţi care face legătura cu clienţii Societăţii pe perioada derulării contractelor de furnizare a apei potabile şi preluare a apelor uzate în reţeaua de canalizare;

- funcţia financiară, în conformitate cu normele legate de derulare a activităţii economice privind: intagritatea patrimoniului, realizarea veniturilor, înregistrarea veniturilor şi a cheltuielilor şi calculul rezultatelor financiare. Această funcţie se realizează prin urmărirea încadrării în prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli, prin plata şi evidenţa drepturilor salariaţilor, prin relaţiile financiare cu banca sau cu alte instituţii faţă de care se înregistrează obligaţii financiare;

- funcţia de resurse umane, prin : selecţia, încadrarea şi urmărirea derulării contractului de muncă al salariaţiilor, negocierea contractului colectiv de muncă şi încheierea contractelor individuale de muncă, normarea şi organizarea muncii; urmărirea şi aplicarea dispoziţiilor legale din domeniul legislaţiei muncii; această funcţie se realizează în principal prin biroul personal, învăţământ, salarizare, organizarea şi normarea muncii.

Preview document

Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 1
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 2
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 3
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 4
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 5
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 6
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 7
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 8
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 9
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 10
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 11
Practică - Compania de Apă Cluj Napoca - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Practica - Compania de Apa Cluj Napoca.docx

Te-ar putea interesa și

Practică profesională în management logistic

Catre Univesitatea Babes Boyai, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor S.C.CINA CARMANGERIEI S.R.L.,str. Codrului nr. 38,...

Ai nevoie de altceva?