Probleme ale activelor circulante și eficiența folosirii acestora la un obiectiv de investiții întrat în funcțiune

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: 7z
Pagini : 65 în total
Mărime: 117.72KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Tudor
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Dr. VIRGINIA CUCU
A FOST PREZENTAT IN CADRUL UNIVERSITATii "ARTIFEX" FACULTATEA DE FINANŢE ŞI CONTABILITATE SPECIALIZAREA: FINANŢE - BĂNCI

Cuprins

  1. INTRODUCERE pag. 1
  2. CAPITOLUL I : ACTIVELE CIRCULANTE ŞI EFICIENŢA UTILIZĂRII ACESTORA pag. 2
  3. 1.1. Aspecte teoretico metodologice privind activele circulante pag.2
  4. 1.2. Investiţiile–motor al dezvoltării economice pag.11
  5. 1.3. Eficienţa utilizării activelor circulante pag.15
  6. CAPITOLUL II : PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE – SC AUTO SERVICE SRL pag.20
  7. 2.1. Prezentarea generală a societăţii pag.20
  8. 2.2. Structura organizatorică pag.21
  9. 2.3. Analiza patrimonială pag.29
  10. CAPITOLUL III : STUDIU DE CAZ PRIVIND ACTIVELE CIRCULANTE LA SC AUTO SERVICE SRL pag.38
  11. 3.1.Analiza principalilor indicatori economico – financiari pag.38
  12. 3.2. Structura activelor circulante pag.51
  13. 3.3. Analiza indicatorilor de eficienţă a utilizării activelor circulante pag.53
  14. CONCLUZII ŞI PROPUNERI pag.55
  15. Anexa nr 1
  16. Anexa nr 2
  17. Bibliografie pag.58

Extras din proiect

INTRODUCERE

Activele circulante reprezintă o parte a activului economic care se caracterizează prin transformarea permanentă a formei lor prin consumarea unui singur ciclu de exploatare şi transmiterea valorii integrale asupra producţiei în care se încorporează.

Deoarece pentru agenţii economici, acestea reprezintă o imobilizare de resurse, este importantă deţinerea de informaţii cât mai corecte despre volumul şi structura acestora, atât pentru a putea adopta decizii de finanţare, cât şi pentru evaluarea acestor decizii.

Având în vedere cele menţionate am considerat oportun să aleg tema: ”Probleme ale activelor circulante şi eficienţa folosirii acestora la un obiectiv de investiţii intrat în funcţiune” pentru elaborarea lucrării de licenţă.

În primul capitol, am abordat Activele circulante şi eficienţa utilizării lor,făcând o incursiune cu aspecte teoretico-metodologice privind activele ciculante şi eficienţa utilizării lor.

Capitolul al II- lea este destinat prezentării SC AUTO SERVICE SRL atât din punct de vedere organizatoric, cât şi patrimonial. Aceste date mi-au servit pentru capitolul al III –lea referitor la analiza indicatorilor de eficienţă a utilizării activelor circulante.

În finalul lucrării am tras câteva concluzii şi am propus masuri de revigorare a activităţii economice a SC AUTO SERVICE SRL, care sper să fie benefice pentru socienatea analizată.

CAPITOLUL 1: ACTIVELE CIRCULANTE ŞI EFICIENŢA UTILIZĂRII ACESTORA

1.1. ASPECTE TEORETICO- METODOLOGICE PRIVIND ACTIVELE CIRCULANTE

Activitatea economică este concentrată în veriga de bază a economiei – întreprinderea– unde se creează bunurile materiale şi serviciile necesare societătii.

Orice proces de producţie presupune transformarea bunurilor materiale în combinare cu factorul muncă şi capitalul Pentru ca producţia să se desfăşoare continuu este nevoie de existenţa stocurilor. În activitatea curentă pe care o desfăşoară orice întreprindere este nevoie de materii prime, materiale care puse în operă se concretizează în produse finite care apoi se valorifică. O parte din aceste active rămân pe stoc, altele se încasează, sursele financiare obţinute finanţează din nou actul de producţie, adică aceste active se rotesc, de unde şi denumirea acestora de active circulante.

În structura economica a intreprinderii, activele circulante joaca rolul de obiect asupra căruia se realizeaza acţiunea de prelucrare şi transformare. Stocurile de mijloace circulante inglobează materii prime şi materiale aflate in diferite faze ale prelucrării. In activul bilanţului, activele curente se afla şi sub forma de creanţe asupra clienţilor şi debitorilor, iar odată cu vînzarea produselor finite, elementele de activ nu dispar, valoarea lor se transformă în creanţa, pînă la încasarea contravalorii sub formă de bani. Aşa se obţine înca un element al activelor circulante – mijloacele bănesti.

Conținut arhivă zip

  • Probleme ale Activelor Circulante si Eficienta Folosirii Acestora la un Obiectiv de Investitii Intrat in Functiune.7z

Alții au mai descărcat și

Analiza eficienței folosirii capitalului circulant la SC Utchim SA Tecuci și posibilități de creștere a eficienței

CAPITOLUL I Particularitǎṭi ale activitǎṭii desfǎṣurate la Societatea Comercială “Utchim” S.A. Tecuci ṣi influienṭe asupra capitalului circulant...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?