Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2358
Mărime: 28.03KB (arhivat)
Publicat de: Eftimie Preda
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristea Adriana
UNIVERSITATEA CRESTINA”DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

Cuprins

  1. Cap 1. Mediul ambiant al firmei
  2. 1.1. Definirea mediului firmei
  3. 1.2. Componentele mediului firmei
  4. Cap 2. Relatiile firmei cu mediu
  5. 2.1. Relatiile firmei cu micromediul
  6. 2.1. Relatiile firmei cu macromediul
  7. Cap 3. Coordonatele activitatii de desfasurare de catre S.C. “CREDO AMG” S.A.
  8. Cap 4. Relatii firmei “CREDO AMG” cu elementele component ale micromediului
  9. 4.1. Relatiile firmei cu furnizorii
  10. 4.2. Relatiile firmei cu clientii
  11. 4.3. Relatiile firmei cu concurentii
  12. 4.4. Relatiile firmei cu statul
  13. Cap 5. Relatiile firmei “CREDO AMG” cu cu elementele componente ale macromediului (economic, demografic,tehnologic, politic, cultural, natural )
  14. Cap 6. Concluzii

Extras din proiect

Cap 1. Mediul ambiant al firmei

Orice organizatie economica functioneaza in conditiile pe care i le ofera mediul sau extern, caruia i se mai spune si mediu de marketing. Pentru intreprindere, mediul de marketing se constituie intr-un ansamblu de oportunitati, dar si de primejdii. Pentru a valorifica in interesul sau oportunitatile, dar si pentru a se feri de primejdii, prima conditie este ca firma sa cunoasca componentele, fizionomia si mecanismul de functionare a mediului, factori care ii influenteaza activitatea de marketing si fortele ce afecteaza nivelul performantelor sale economice.

Mediul de Marketing al unei întreprinderi e format din totalitatea factorilor de natură economică, socială, demografică, politică, culturală, juridică, administrativă, care acţionează asupra activităţii întreprinderii şi din totalitatea resurselor interne ale firmei care sunt supuse acestei acţiuni.

Factorii din mediul înconjurător al firmei se numesc factori externi (= exogeni) iar cei din interior factori interni (= endogeni).

Atunci când totalitatea factorilor evoluează în mod normal (lent) şi sunt uşor previzibil, avem un mediu stabil. Atunci când există schimbări în evoluţia factorilor astfel încât întreprinderea trebuie să facă unele eforturi pt. adaptare avem un mediu instabil. Atunci când există schimbări bruşte de amplitudine mai mari care pot pune în pericol funcţionarea şi existenţa firmei avem un mediu turbulent.

Mediul de Marketing al unei firme are două părţi:

extern şi are două componente:

1. Micromediu (factorii care au o legătură şi influenţă directă) - cuprinde un ansamblu de factori externi care afecteaza in mod direct intreprinderea si asupra carora se poate exercita un anume control. Influentand deciziile, strategiile, si tacticile de marketig, schimbarile din acest mediu au o deosebita semnificatie pentru marketeri.

2. Macromediu (factorii care au o influenţă indirectă) - reprezinta ansamblul factorilor (variabilelor) incorporabili ce constituie climatul general in care acesta isi desfasoara activitatea

intern: capacitatea de răspuns a factorilor interni la acţiunea complexă a factorilor externi = sinergia întreprinderii.

1.Micromediul

Componentii principali ai micromediului sunt: furnizorii, clientii, intermediarii, concurentii si alti detinatori de interese (indivizi sau grupuri ce au anumite interese intr-o intreprindere).

o furnizorii sunt organizatiile si indivizii care ofera firmei inputurile (materii si materiale, utilaje, echipament tehnologic, energie, ambalaje, etichete, servicii, forta de munca, resurse financiare, informatii etc) necesare fabricarii produselor proprii. In relatiile cu furnizorii, firma trebuie sa aiba in vedere si un anumit risc cu fiecare in parte, care poate sa apara.

o clientii - ce alcatuiesc cercul agentilor economici (firme si institutii) si al persoanelor individuale carora le sunt adresate produsele (serviciile) intreprinderii , constituie cea mai importanta componenta a micromediului. Componentii clientelei unei firme, grupati dupa natura lor in grupuri omogene pot forma: pietele de consum (formate din consumatorii privati), pietele industriale (formate din utilizatori), pietele de distributie (formate din intermediarii care cumpara pentru a revinde), pietele guvernamentale (formate din cumparatori -; organisme publice) si pietele internationale (formate din cumparatori externi).

o intermediarii - acestia sunt agenti economici implicati in promovarea, distribuirea si vanzarea produselor unei firme catre consumatorii finali, respectiv comerciantii de gros si detail, dar si alte categorii, mai putin importante, ca: brokeri, jobberi, curieri, comisionari etc, societati de transport, de asigurari sau agentii de publicitate, de sondare sau de consultanta de marketing.

o concurentii sunt firme similare care urmaresc sa satisfaca aceleasi nevoi ale clientilor, fiind percepute de consumatori ca alternative pentru satisfacerea nevoilor lor. Concurentii unei firme pot apartine, fiecare, uneia din cele patru categorii : concurentii directi, concurentii indirecti, inlocuitorii si nou-venitii.

o detinatorii de interese : lumea financiara (actionari, societati de investitii, banci etc); mediile de comunicare in masa (grupuri de presa, posturi de radio, canale de televiziune etc); grupuri de interese (miscarile pentru protectia consumatorilor, ecologistii, asociatii ale producatorilor etc); administratia publica, marele public (purtatorul opiniei publice); personalul propriu al firmei.

Preview document

Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 1
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 2
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 3
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 4
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 5
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 6
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 7
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 8
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 9
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 10
Relațiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Relatiile Intreprinderii Credo AMG cu Mediul.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?