Studiu Tehnico Economic - Patiserie

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 6448
Mărime: 843.62KB (arhivat)
Publicat de: Vasile T.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

A. Beneficiarul investiţiei:

SC LIANA SRL, cu sediul social în comuna Viseu, nr. 17, cod poştal 437390, judeţul Maramureş

Data înregistrării întreprinderii: 03.03.2003

Nr. de înmatriculare la Oficiul Registrului Comerţului: J24/236/2003

Codul de identificare fiscală: RO 15257160

Forma juridică: SRL

Capitalul social: 200 lei deţinut de persoane fizice în proporţie de 100%.

Cod CAEN 1071pentru "Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie.

Persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea: POP GĂVRILĂ (date din buletin: adresa, CNP, etc.), având funcţia de administrator.

Date de contact:

Telefon: +40.754.025.857

E-mail:

Denumirea proiectului de investiţii:

ÎNFIINŢAREA UNUI LABORATOR DE COFETĂRIE/PATISERIE ÎN COMUNA VISEU, JUDEŢUL MARAMUREŞ

Laboratorul de cofetărie/patiserie va fi localizat în comuna Viseu, nr. 20 , în partea de demisol a clădirii, in suprafață de 90 m2, spațiu închiriat pe o perioadă de 5 ani, punct de lucru al societății.

B. Descrierea întreprinderii solicitante şi prezentarea activităţii acesteia

SC Liana SRL, socitate înfiinţată în 2003, cu capital social subscris şi vărsat de 200 lei, Cod Unic de Înregistrare R, are sediul în Viseu nr. 18 avea la sfârşitul anului 2012 active imobilizate totale în valoare de 113.933 lei, active circulante 26.792 lei, stocuri 24.530 lei, creanţe de 1010 lei şi o cifră de afaceri netă de 105.410 lei. SC Liana SRL a înregistrat un profit aferent anului 2012 în valoare de 12.001 lei, obiectul principal de activitate fiind comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băutură şi tutun.

Comuna Viseu este situată în partea de sud-est a Depresiunii Maramureş, statornicită pe ambele maluri ale Râului Vişeu, la o distanţă de 117 km de reşedinţa judeţului, municipiul Baia Mare şi la o distanţă de 6 km de oraşul Vişeu de Sus, la o altitudine medie, având o suprafaţă de 5.600 ha.

Comuna Viseu este compusă dintr-o singură localitate şi anume Viseu, fără sate aparţinătoare. Se învecinează la est cu oraşul Vişeu de Sus, la sud cu Săliştea de Sus, la sud-vest cu Bogdan Vodă, la est cu Rozavlea, la nord-vest cu Leordina iar la nord cu Ruscova şi Poienile de sub Munte. Accesul în zonă se face pe cale rutiera dinspre Vişeu de Sus - DN18, Leordina - DN18 și Bogdan-Vodă – DJ188.

C. Prezentarea activităţii pentru care se solicită finanţare

Cod CAEN pentru activitatea pe care se realizează proiectul de investiții este 1071 "Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie”.

Deoarece la o populaţie de 5.400 locuitori nu există patiserii/cofetării, considerăm necesară înfiinţarea unei noi patiserii/cofetării cu produse de calitate superioară şi o gamă variată de produse proaspete realizate în laboratorul propriu.

Obiectivul general al societatii este acela de crestere a cifrei de afaceri prin oferirea de noi produse si servicii din domeniul cofetăriei și patiseriei, produse de caliatete superioară.

SC Liana SRL doreste să-și înființeze o capacitate de producție, dar înainte de toate trebuie să vină cu produse gustoase și de calitate pentru acoperi cererile de pe piața de profil.

Obiectivul specific prin implementarea acestui proiect este înființarea unei capacității de producție, un laborator de cofetărie-patiserie, crearea de noi locuri de muncă, dar înainte de toate dorim să oferim clienților noștri produse de calitate la un preț accesibil.

Cea mai mare parte a banilor trebuie investită în utilaje pentru laborator. Investiţia în propriul laborator este obligatorie. Pe lângă faptul că scad costurile de operare, aduce şi un prestigiu în ochii clienţilor care preferă produse proaspete, de calitate ridicată la prețuri medii, reușind să-și creeze astfel o clientelă stabilă care va recomanda produsele și altor clienți.

Unul din avantajele afacerilor cu patiserie/cofetărie este numărul mare de potenţiali clienţi. La cofetărie vin atât copii, cât şi adulţi sau bătrâni iar produsele sunt uşor vandabile.

O mare parte din cheltuieli scad prin alegerea unor furnizori din comuna în care este situată patiseria/cofetăria.

Diversificarea serviciilor şi produselor, precum şi menţinerea constantă a calităţii sunt esenţiale pentru menţinerea pe piaţă a unei astfel de afaceri. Proiectul este viabil datorită necesităţii sale şi datorită posibilităţii creării unei clientele şi fidelizării acesteia.

Interesul principal al segmentului nostru țintă este axat pe calitatea produselor și a servirii, în concordanță cu o atmosferă plăcută și cu prețuri moderate. Considerăm că putem oferi produse la un preț mediu fără a sacrifica astfel calitatea acestora sau calitatea servirii. Societatea este conștientă că pentru a crea o relație de lungă durată cu clienții săi, calitatea produselor și a serviciilor este un punct critic.

Produsele ce le propunem sunt produse de cofetărie și patiserie. Pe piața de desfacere concurența este inexistentă. Comandarea produselor se poate efectua atât la spațiul de desfacere, ca persoană fizică, cât și la telefon. Produsele de cofetarie și patiserie: torturi de botez, torturi de nunta, fursecuri, prajituri, placinte, biscuiti, rulade, cozonaci, saralie, chec, turta, eclere, tiramisu, si

Preview document

Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 1
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 2
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 3
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 4
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 5
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 6
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 7
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 8
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 9
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 10
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 11
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 12
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 13
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 14
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 15
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 16
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 17
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 18
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 19
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 20
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 21
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 22
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 23
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 24
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 25
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 26
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 27
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 28
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 29
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 30
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 31
Studiu Tehnico Economic - Patiserie - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Studiu Tehnico Economic - Patiserie.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri al patiseriei SC Pati SA

INTRODUCERE Ne-am propus prin acest plan de afaceri să precizăm în ce va consta afacerea noastră,ce resurse şi strategii se vor folosi şi care...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Merceologia mărfurilor social - culturale

I. Mărfuri electrocasnice Mărfurile electrocasnice sînt destinate să realizeze o serie întreagă de operațiuni menite să ridice gradul de confort...

Mediul European de Afaceri - Factori Ecologici

I. Factorii ecologici. Mediul înconjurător şi etica în afaceri La nivel comunitar, este conştientizat pericolului generat de poluarea mediului...

Tehnologia Hotelieră și de Restaurant

Cap.1. ORGANIZAREA ŞI STRUCTURA RESTAURANTELOR Serviciile de cazare şi alimentaţie au un rol distinct, esenţial şi primordial în ansamblul...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Factorii care determină etica în afaceri - Morala și etica în afaceri

Etica în afaceri reprezintă studiul politicilor și practicilor de afaceri adecvate cu privire la subiecte potențial controversate, inclusiv...

Ai nevoie de altceva?